Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Snart två dygn!

2017-10-16 @ 19:53

Hej,

Snart två dygn utan snus. Utan nikotin över huvudtaget.
Rastlös, irriterad. Känt mig stark, lite full och oskarp.

Är glad över detta.

Bakfylleångest utan bakfylla!

2017-10-14 @ 21:31

Hej!

Den senaste tiden har jag mått väldigt dåligt. Jag har dock inte kunnat säga vad det är, just för att jag inte har vetat. Men jag har funderat. Jag har tänkt att en förklaring är dålig självkänsla, men varför skulle den helt plötsligt bli dålig?

För att beskriva känslan jag nästan dagligen känner är bakfylleångest utan bakfylla.

Innan denna ångest blommar ut är jag lättirriterad och rastlös. Jag får ”ugly thoughts” som min kollega beskrev så bra.

Jag försöker att trycka undan dessa fula tankar med bra tankar. Men det är svårt.

Googlade detta och ”behandling”. Ett steg mot att bli ångestfri är att jag börjar att träna (både svett-träna samt mindfulness) och att jag slutar snusar.

Han fick städa själv!

2017-09-25 @ 20:56

Pax för att inte sitta bredvid Andreas när vi käkar pannkakor och hallonsylt.

Strunt-prat!

2017-09-11 @ 23:23

Sådär. Farmor har begravts och jag har slutat blöda från mitt andra missfall. Den här gången blödde jag i 4 dagar och rejält. Andra gången jag blev räddad av inkontinensskydd på jobbet. Det första missfallet var mer utdraget dock.

Jag saknar mamma. Mina systrar, Pernilla och Johanna. Jag vill bara vara med dem.

Sen är jag sugen på att supa och röka. Men det gör jag inte. Men jag tänkte planera för att ta ett par glas vin på fredag. Eller öl. Eller Cola och chips. Eller något nyttigt och smakrikt. På jobbet var det någon som åt någon god fisk med typ primörer. Primörer på hösten. 

Idag kramade jag om mina barn och var på väg att börja böla för all kärlek jag knde gentemot dem. 

Emelie, VAKNA, kom tillbaka. Hon som gärna lagar lite god mat som ibland är sådär perfekt salt. Och bakar! Ho-ho?

Måste. Sluta. Spela. Hay-day.

Blödning efter missfall!

2017-07-29 @ 22:07

Idag, kanske igår, var jag helt blödningsfri. Det betyder att jag blödde 13-14 dagar efter missfallet.

Och SOM jag har badat i havet idag. Kändes som 21-22 grader i vattnet. Härliga vågor. Hampus är en liten badkruka dock, det är tydligen kallt och han är ”jädd”. Men vattenrutschbanor i typ 17-graders pooler gick hur bra som helst, trots blåa läppar.

Jag njuter av semestern. Vilken tid man får med familjen. Oslagbart.

Vandrar själen?

2017-07-18 @ 21:57

”Vad händer med själen när man dör?” Har jag googlat idag.

Idag, 9:00, avled min farmor. En gång i tiden min extra mamma, min bästa vän och min trygghet. Min farmor fick Alzheimer för drygt 10 år sedan, redan då kom sorgen. Men nu när jag vet att jag aldrig mer få se henne, i egen hög person, har gjort så att jag gråtit många tårar idag.

De senaste dagarna har jag varit blödig. På mer än ett sätt faktiskt. Jag har nu varit med om ett missfall. Kraftig mensvärk och inkontinensskydd i trosorna har varit bestående. Mensvärken har jag dock varit utan nattetid, inte det andra.

Men ödmjuk. Det har man blivit inför livet. Liv. 

Himlen är vacker ikväll. Jag tittar upp och älskar att tro att farmors själ har vandrat till ett vackert ställe. Mitt lilla embryo också för den delen.

Vad har hänt sen sist?

2017-06-08 @ 21:20

Jo, mina två pojkar har fått vattkoppor. Och jag som trodde att både hade haft vattkoppor. Men NU var det VERKLIGEN vattkoppor. Hannes en aning fler koppor.

Hampes rygg

Hannes rygg


Jag kan heller inte fatta att Hannes blir 6 år nästa vecka. Han kan sitta och rita mandalas i timtal. Han har fantastisk fantasi. Så klok och snäll. Jobbig? Ja, men det var värre förut vid 4-5 års ålder. Jag är ju säkert lika jobbig.

Varför och vattkoppor!

2017-05-14 @ 22:21

Idag är jag riktigt glad. Dagen har flytit på. Det enda lite tråkiga är att Hampus har vattkoppor. Jag trodde ju att han hade det för ett år sedan, men NU är det faktiskt vattkoppor. Vad hade han förut då? Ptjaa, pricksjukdom nr 458.

Barn och utslag, alltså…

Jag var så glad idag att jag till och med tänkte måla tånaglarna. Meen, jag tror att det kom något barn vid det ögonblicket och ville ha uppmärksamhet.

Hampus sa idag: ”Varför?” Jag sa att jag inte ville leka med bilar, han ba: varfööör? Han blev lite större helt plötsligt.

Hampe för en vecka sedan

Jag har börjat gnälla på jobbet!

2017-05-09 @ 21:14

Heeej!

En av många orsaker till att jag inte alls är aktiv på bloggen längre är att jag skriver så mycket på jobbet.

OCH jag gnäller på jobbet. Jag är så HIMLA TRÖTT på en del grejer. Vill bara spy. Möten, jobbiga åsikter, ”vill inte”-mentaliteten man möter osv.
Men det är bara att ”le och vinka”.

Helt plötsligt har jag börjat vela en massa saker. Börjat fixa med vissa praktiska grejer hemma, vilja ändra på vanor i livet osv. Få en bebis.
Så på så sätt är det ju positivt! Man ligger inte bara som en grå, mulen figur som är lättirriterad och inte har ett tålamod som ens är dugligt.

Jag har ju skaffat gymkort också! Andreas har skvallrat om det till hans jobbarpolare och säger att det inte är kul att jag tränar och kopplar det till att han är snål.
1. Jag tjänar mer än dig, älskling.
2. Det handlar inte ens om pengar, du vill bara ha mig hemma. Höhö.

Checklista!

2017-03-21 @ 20:04

Bara lite tankar jag har:

Jag ogillar att få skäll. Däremot om man ska skälla på mig, ska det finnas skäl och att man gör det på rätt sätt.

Jag känner mig däremot mycket gladare nu. Vad har hänt?
1. Lämnade hemmet, blev inspirerad av annat och kom hem med ny energi.
2. Spaltade upp tillsammans med Andreas vad som ska göras.
3. Solen kom i helgen.
4. Var öppen och ärlig med hur jag kände p g a respekt mot mig själv, vilket ledde till förändring.
5. Skrev av mig.
6. Att träffa energigivande människor – det där märker man så tydligt vilka personer som får en att känna ”yes man”.
7. Utflykt med barnen själv. Picknick, lek och att bara vara. Barnen behöver och är värda uppmärksamhet. Hannes sa att det var den bästa picknicken någonsin. Jag är beredd att hålla med.

Det är rätt intressant att bli äldre. Man kan ju konstruera sina egna checklistor. Vad ska jag göra om jag känner såhär? Och så kollar man checklistan.