Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

9 MÅNADER.

Hej igen! Det var ett tag sedan som jag bloggade….Men har en vild 9 månaders bebis här hemma 😉 Men just nu sover hon så jag passar på att berätta lite om hennes utveckling. Adelie blev 9 månader den 14 januari och det är massor som har hänt.

Vikt & Längd: 8460 gram & 71 cm lång.

Tänder: Adelie har fått 2 små tänder som vi borstar med lilla tandborsten. Man ser att framtänderna är på gång.

Hår: Fortfarande skalle-per..Haha! Men man märker att håret är på gång. Hon är liksom på nått konstigt sett tuffsig när hon vaknar :)

Klädstorlek: 68

Blöjstorlek: Har övergått till Pampers då Adelie fick utslag av Libero i ljumskarna. I Pampers använder vi storlek 4 just nu, men ska byta till 4+.

Favoritleksak: Allt som ser ut som en telefon. Varje dag pratar Adelie med Kristoffer i mobilen så nu lossas hon att allt är en telefon. Så gulligt! Hon tar upp det mesta till örat och småpratar lite. Hihi!

Snacket: Hon pratar och skriker hela dagarna. Hon skriker när hon märker att vi inte fattar. Hon blir frustrerad när det inte går som hon vill. Hon babblar, men vi fattar såklart ingenting 😉 Men några riktiga ord kan hon säga. Pappa, mamma, Addi, Adelie, Hej Hej, Nej, Aj Aj.

Färdigheter: Förra veckan var vi hos barnmorskan och då frågade hon om Adelie kunde sitta….Hehe ja det kan man säga. 😉 Hon gör allt nu. Hon sitter, kryper, rullar runt, drar sig upp mot möbler och väggar. Hon går med sin gåstol. Kan gå med oss genom att hålla i 1 hand. Hon har tagit nästan 2 steg själv. Ibland släpper hon taget och står helt själv i några sekunder utan att hon fattar det. Hon försöker att klättra upp på möbler och kryper under små utrymmen. Så vi har med andra ord en vilde här hemma 😉

Mat: Adelie älskar att äta. Hon äter det mesta nu när hon har blivit 9 månader då man kan ge lite mer saker. Hon älskar syrliga saker som hon får smaka. Tex naturell yoghurt, fil, gräddfil, apelsin. Hon har precis börjat gilla mat med lite bitar i så det vi äter till middag brukar hon också få (så länge det inte är för mycket kryddor och salt). Jag brukar låta henne äta själv ibland och det går riktigt bra även fast jag måste ge henne några skedar så att hon får i sig tillräckligt. Men hon fattar att man ska ta mat från skålen med skeden och stoppa den i munnen. Hon är så duktigt. Hon är fortfarande tveksam till vatten, men hon får i alla fall i sig några klunkar varje dag. Övning, övning, övning :) Men det hon älskar mest är katrinplommon. Alla andra barn äter det för att motverka hårdmage, man Addi äter det som en delikatess :)

Adelies matschema:

Frukost  – Välling

Lunch – Vanlig mat

Mellis – Gröt

Middag  – Vanlig mat och fruktpure

Smakprov – Adelie brukar få smaka lite yoghurt eller banan innan läggdags och välling.

Kvällsmål – Välling vid läggdags

Humör: Jag har fått en envis och bestämd bebis som inte ger sig. Hon vet vad hon vill och blir inte rädd när man säger till henne. Även fast jag ger henne en arg blick skrattar hon åt mig. Men även fast hon är så envis och vild är hon världens bästa bebis. Hon är glad och charmig och skrattar hela dagarna. Hon sover hela nätterna och vaknar runt 9 tiden (Underbart). Hon är bäst helt enkelt!

022201411620Addi kanske inte har en bra hårväxt på huvudet, men mustachväxten är det inget fel på 😉

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


ett × = 6