Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

AKUTEN.

I natt var det första gången som vi åkte in akut med lilla prinsessan. Hon blev snorig och hostig natten till Torsdag.  Vi sov hemma hos Kristoffers mamma och bonuspappa i Flen. Under natten vaknade lillan flera gånger och hade svårt att somna om. På morgonen hade hon feber som kom och gick, men det var inget som påverkade henne för hon var gladare och busigare som aldrig förr. När vi kom hem och skulle mysa framför tvn vid 18 tiden blev Adelie dåligare. Hon fick högre feber och snoret rann. Hon skrek och var helt otröstlig hela kvällen. Hon ville inte leka, inte sova och hon ville inte äta välling. Vi gav henne alvedon, men febern gick aldrig riktigt ner. Hon skrek så mycket så att hon darrade och tappade luft.:( Klockan 2 på morgonen ringde Kristoffer vårdguiden. Dom hörde Adelie i bakgrunden och rekommenderade oss att åka in till akuten. Hon hörde att det var ett otröstligt grin och att symptomen lät som att det skulle kunna vara öronen. Men det skulle lika gärna vara nått annat så hon sa att vi skulle åka på en gång. Vi ringde en taxi och kom till akuten snabbt. Vi fick hjälp dirket och dom trodde att det var öronen som bråkade. Tyvärr såg dom inget. Adelie hade små hörselgångar och så var det lite vax i dom. Dom hade ingen öronläkare på plats så dom skrev en remiss till idag. Så vi åkte hem och blev rekommenderade att ge henne en högre dos med alvedon.  Hon somnade direkt, men har vaknat flera gånger. Så sömnen har inte varit så bra.  Kristoffer blev tvungen att stanna hemma från jobbet. När vi somnade skulle han egentligen gå till jobbet.:/ Så idag är vi bara hemma och slappar.  Lillan har sovit i 3 timmar snart och om 30 min ska vi åka in till akuten igen för att se om det är öronen eller inte. Stackars lilla älskling. Det gör så ont i hjärtat när ens bebis är sjuk. Hoppas att det inte är nått allvarligt. Vill att min prinsessa ska bli frisk igen.♥

1162013131942Hur söta får man vara?  Sitter snällt och väntar på att få åka hem i lilla pyjamasen.  Älskar er.

2 reaktioner på ”AKUTEN.

 1. Hej Sofia!
  Lillan mår mycket bättre nu:)

  Jag amade Adelie tills hon blev 4 månader. Jag hade mycket mjölk tills hon blev 3 månader. Då gick hon inte upp i vikt och jag märkt att hon inte blev nöjd och mätt. Då började jag att ge henne ersättning 2 gånger per dag. Men sen blev det oftare. Med flaskan blev hon nöjdare för att maten kom mycket fortare. Vid 4 månader gav jag upp med amingen för att hon bara blev arg vid bröstet. Jag hade velat att amma längre för att jag tycktw det var bekvämt att alltid ha färdig mat med mig, men tyvärr kunde jag inte fortsätta när mjölken tog slut. Jag förstår hur du känner. Innam hon föddes skulle jag aldrig att kunna amma offentligt. Jag kunde bara tänka mig att amma hemma. Men när hon föddes släppte allt det där och jag struntade i om folk såg mina bröst eller vart jag amade. Jag tycket amningen var toppen, men nu i efterhand är flaskan underbar. Så skönt att slippa slänga fram bröstet eller att behöva leta en plats att sätta sig på. Nu kan ju även andra mata henne och det är ju väldigt skönt ibland. Jah tycker man ska göra exakt som man vill oavsett va folk säger. Det är du som bestämmer. Ersättningen idag är så bra och barnet får i sig all bra näring ändå. Men om du väljer att amma så kan du ju bara göra det tills din bebis är 3 månader. Då får din bebis i sig massor av bra ämnen som skyddar dit barn från att bli sjuk tex. Och slutar man tidigre med amningen blir det inte svårt att vänja av dom från bröstet. Jag slutade från ena dagen till den andra och det var inga probelm.Du kan ju alltid testa och sen avgöra vad som känns bäst för dig. Oavsett kommer du att bli en grym mamma.:)
  Tack för ditt mail. Och va kul att du gillar min blogg:)
  /Felicia

 2. Oj! Hoppas verkligen att det slutade bra för lilla Adelie och att hon frisknar till!
  Har lagt märke till att du inte bloggar något om amning och undrar bara ifall du bara väljer att inte nämna det i bloggen eller om du inte ammar..?
  Har du ammat tidigare eller har du kört ersättning sedan start? Vad fick dig att göra det valet?

  Jag är själv gravid i v. 28 och känner mig väldigt äcklad av amning. Jag vill inte att mina bröst ska bli en matmaskin och det ger mig otroliga skuldkänslor för det känns som om alla ser mig som en dålig mamma ifall jag inte ens försöker amma. Det är helknäppt att andra ska lägga sig i huruvida en väljer att ge näring till sitt barn, men det är ändå lätt att känna sig vilsen och hemsk när en kikar runt på mammabloggar och forum.

  Förstår om det är en känslig fråga och ifall du inte vill svara! Tack för en jättefin blogg!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− fem = 1