Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Äntligen mamma <3

Nu har jag äntligen blivit mamma! Söndagen den 14 April 18:21 föddes världens sötaste prinsessa. 3430 gram och 49 cm lång<3 Hon är så perfekt och underbar. Är så lycklig som har fått en sån fin dotter.

Värkarna startade runt 8 tiden på Lördag kväll. Innan så hade vi varit hos min Syster Micaela som fyllde 25 år. Vi kom dit på eftermiddagen på fika och tanken var att vi skulle stanna på festen som hon skulle ha. Men när familjen skulle åka hem så kände jag att vi inte kunde stanna. Jag hade fått lite mensvärk och kände att det var nått konstigt på gång i kroppen. Så det var tur att jag lyssnade på kroppen för det tog inte många minuter innan jag kände av dom första värkarna när vi hade kommit hem. Jag hade precis ätit en pizza med chilimarinerade räkor med vitlök som var väldigt stark. Efter halva pizzan så kände jag av en annan slags förvärk. Den var mycket intensivare än vanligt. Jag kände på mig i hela kroppen att det var nått på gång så att det pirrade i hela kroppen. Även fast jag fick en annan slags värk så tvekade jag fortfarande. Det gjorde liksom inte jätte ont, men efter ett tag blev värkarna mer regelbundna och mer intensiva så jag ringde till SÖS och frågade hur jag skulle göra. Dom rekommenderade mig att ta ett bad och så tog jag 2 alvedon och kunde somna en stund. Efter en stund så vaknade jag och kände att värkarna gjorde jätteont. Jag gick på toan och såg att slemproppen hade släppt. Jag ringde till SÖS igen och dom sa att jag själv fick välja om jag ville stanna hemma ett tag till eller om jag ville komma in till förlossningen. Jag valde att stanna hemma, men jag väckte ändå Kristoffer och så ringde jag min mamma som skulle vara med på förlossningen och berättade att det var dags snart. Hon tyckte att vi skulle åka in så jag lyssnade på henne och ringde till förlossningen och sa att jag ville komma in nu. Då fanns det ingen plast på SÖS och nästan ingen annanstans heller. Så vi fick åka till Södertälje som var ett jättebra sjukhus. Blev så glad över att det blev Södertäljes sjukhus. Super trevlig personal och fin och fräsch sjukhus miljö :)

Kommer att berätta mer om förlossningen i ett senare inlägg, men förlossningen gick jättebra. Det var en fin upplevelse även fast det gjorde väldigt ont 😉

Under förlossningen så kom vi på ett till namn om det skulle bli en tjej. Vi valde mellan Novalie och Adelie. Det var så svårt att välja för vi tycker att båda namnen är så fina, men när hon kom ut så var det ingen tvekan om att det var en liten Adelie. Paxar Novalie och Colin till bebis nummer 2 😉 HIHI!

Öppen 8 cm….snart dags och jag mår jätte illa :(

Nybliven mamma och mormor <3

2 reaktioner på ”Äntligen mamma <3
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ fyra = 7