Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Dopet

Jag är helt slut! Trodde aldrig att det skulle vara så jobbigt att ha ett dop, men nu är det gjort och jag är glad över att det dröjer några år tills nästa barn :) Hihi! Dopet var i Huddinge Kyrka igår och det blev inte riktig som vi hade tänkt oss.  Hon kom in i en ny fas igår. Väldigt passande :) Helt plötsligt blev hon rädd för ansikten som hon inte hade träffat på ett tag…. Det började med att hon blev rädd för hennes egna Gudfar som hon har träffat såååå många gånger. Och efter det gick allt åt skogen. Eller nja inte riktigt…. Min plan var att Johan som är Gudfar skulle bära in Adelie i Kyrkan och sen så skulle Micaela som är Gudmor bära ut henne. Men när klockorna började ringa och musiken började spela så fick vi ändra lite i planeringen. Hon var så hysterisk så tillslut fick jag bära in henne tillsammans med hennes älsklings leksak. En pipbok :) Haha så kan det gå. Men efter det var hon glad under hela dopet och det blev vackert ändå. Micaela hällde upp dopvattnet och Johan tände dopljuset. Jag läste min lilla bön och vi sjöng alla Psalmer samtidigt som Adelies lilla pipbok hördes i hela Kyrkan. Det blev väldigt charmigt :) Hon var som gladast när Prästen höll i henne och skvätte vatten på hennes panna. Då log hon som hon alltid brukar göra. Jag är så glad över att hon inte fick ett utbrott under ceremonin för då hade jag blivit stressad och ledsen. Men hon skötte sig sååå bra även fast hon blev lite hysterisk och rädd innan vi skulle gå in i Kyrkan.

Efter dopet märkte vi att Adelie var super trött och grinig så vi hoppade in i bilen och åkte hem innan alla gäster kom. Kristoffer fick henne att somna så att vi kunde njuta av den goda tårtan. Efter fikat vaknade plutten och var på ett strålande humör tills en skäktning som hon inte har träffat på ett tag kom fram lite för nära enligt Adelie och pratatde med henne. Då blev hon hysterisk igen. Sen blev det lite för mycket för plutten. Vi var ju nästan 40 personer som alla ville se och prata med Adelie. Det blev så mycket ljud och intryck för henne så att hon inte kunde lugna sig. Jag gick iväg med henne ett tag så att hon kunde äta och komma till ro, och efter det kunde mamma ta hand om henne så att vi kunde öppna alla fina gåvor som vi fick. När alla hade åkte hem blev en liten tjej väldigt nöjd. Hon skrattade och sprattlade av lycka. Det blev tyst och skönt och dom som hon har träffat mest stannade kvar och det var alldeles lagom tyckte Adelie. Haha så typiskt att hon helt plötsligt just igår skulle bli rädd för okända ansikten. Hon är tydligen ganska tidig med det. 5 månader brukar man vara när man börjar bli känslig och det bara är mamma och pappa som kan trösta.

Hela dagen kändes som ett kaos, men tydligen var det bara jag som kände av kaoset för alla gav Adelie beröm för att hon var så snäll och glad i Kyrkan. Då blev jag lugn och kunde sätta mig ner efter alla hade åkte hem och tänka efter hur dopet egentligen blev. Man var så uppe i varv så att man inte riktigt hann känna efter. Det var faktiskt ett jättefint och perfekt dop. Hade inte velat ha det på ett annat sätt. Allt blev charmigt och gulligt. Oavsett vad Adelie är på för humör så charmar hon alla. Hon är mitt allt min lilla prinsessa <3

 

bild (55)

bild (54)

Min lilla familj <3

bild (52)

Min vackra lillasyster och jag

bild (53)

Tillsammans med gudfar innan kaoset började 😉 Hehe!

bild (60)

 

I Kyrkan.

bild (59)

Tillsammans med prästen Per.

bild (51)

Så här såg tårtorna ut som jag hade bakat.

bild (56)

Mys och bus med pappas fluga på huvudet

 

bild (57)

Tillsammans men moster efter dopet.

bild (58)

Lillan fick en mini kånken av minsta mostern som hon ville testa direkt :) Så söt!

bild (61)

 

Glad tjej :)

2 reaktioner på ”Dopet

  1. Hejsan. Tack så mycket. Klänningen köpte jag på hm i somras och diademet med blommor är köpt på glitter. Det finns nog kvar att köpa; )

  2. Suuperfin klänning du hade på dig på dopet – var köpte du den? Samma sak med blommorna i håret – är det ett diadem? /Sara
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 8 = femton