Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Falskt alarm

Idag känns det som att jag var ute och festade hela natten. Har huvudvärk och känner mig hängig i kroppen. Har knappt kunnat sova för att jag trodde nämligen att det var nått på gång igår, men det visade sig vara ett falsk alarm. Har haft förvärkar ett tag nu, men igår fick jag en annan slags värk och känsla i kroppen. Fick ett ihållig mensvärk i ländryggen och oregelbundna sammandragningar i magen som gjorde lite ondare och som bara var i nedre delen av magen. Jag blev jätte nervös och trodde att det var dags för mig att föda. Det ända jag tänkte på var att jag inte är redo just nu och började skaka som ett löv. Det blev så verkligt helt plötsligt. Man tror liksom att den här dagen då värkarna börjar aldrig ska komma och igår trodde jag att det var dags. Det är så svårt att veta hur det ska kännas, så när det kändes annorlunda igår var jag så osäker på vad det var. Ringde till min mamma som hjälpte mig att komma fram till om det var riktiga förlossningsvärkar eller bara förvärkar. Vi kom fram till att jag skulle göra i ordning mig som vanligt gå och lägga mig och eventuellt ringa till förlossningen om dom blev intensivare och mer regelbundna. Smärtan blev inte starkare och jag försökte att läsa mig fram till vad det kunde vara. Man kan tydligen få en slags mensvärk känsla i rygg och mage några dagar innan det är dags. Det är bebisens huvud som borrar ner sig ännu mer och livmodertappen börjar att mjukna till sig inför förlossningen. Så tillslut kunde jag somna, men vaknade några gånger under natten av ryggont och orolig att jag skulle missa nått. Haha som om man skulle missa att man helt plötsligt ska föda 😉 Man känner tydligen när det är på riktigt. Man blev lite besviken på att det inte var förlossningsvärkar men ändå glad över att känslorna och förvärkarna börjar bli intensivare. Ett tecken på att det är nära nu. Snart ska jag bli mamma :)

Nu ligger jag i soffan och proppar i mig apelsin för att bli lite piggare. Ska eventuellt gå en PW i solen idag. Kanske kan få igång förlossningsvärkarna :) man kan ju alltid hoppas!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 1 = två