Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Gröt och puréer.

Nu har plutten sovit super bra i 3 dagar. 10-12 timmar i streck :) Det kan man ju verkligen kalla lyx! Hon har inte ens velat käka mitt i natten eller tidigt på morgonen. Hon har bara vaknat till och rört lite på sig, men då har vi lagt henne mellan oss i sängen eller så har vi tryckt in nappen och då har hon somnat om på en gång. Hoppas att denna lyx fortsätter för så här pigg har jag nog aldrig känt mig…Inte ens innan Adelie fanns i våra liv 😉 Det kanske kan bero på att vi har varit mer ordentliga med Adelies nattrutiner. Vi tvättar henne för natten, sätter på henne pyjamas och ger henne lalle ( ersättning) ungefär samma tid varje kväll. Och efter det verkar det som att hon somnar ordentligt för natten. Hon kanske förstår att det är läggdags och inte bara en liten tupplur mitt på dagen. 😉 Hihi!

Den här veckan har jag försökt att börja med lite matrutiner så att hon blir van vid vanlig mat. På morgonen runt 8 tiden får hon en flaska lalle 150ml. (När vi var små kallade vi ersättning och välling för lalle. Tycker det är så gulligt) Vid 10:30 får hon gröt med blåbärspure som verkar vara väldigt mättande. Runt 12:30 får hon lunch, och då brukar det bli majs- och potatispure, ungefär en halv liten burk + 120 ml lalle. Puren verkar inte vara så mättande så då brukar jag avluta med lite lalle så att hon blir mätt. 15:30 får hon en flaska lalle ca 150 ml och vid 18:30 blir det lite mer pure och lalle. Och till kvällen innan läggdags får hon en flaska lalle igen. Jag började i måndags och det funkar jättebra! Det verkar som att hon gillar maten som hon får. Men när det är gröt med blåbär gapar hon lite större och lite snabbare efter varje sked. Det verkar som att hon älskar gröten bäst.

Idag ska vi bara vara hemma och slappa…..är fortfarande lite seg efter dopet 😉 Ska lägga ut lite bilder på vad vi fick i dop present senare idag. Så fina grejer :)

bild-89

Mumms med blåbärsgröt. Haha hon ser lite arg ut, men hon var tvungen att sitta med mat runt hela ansiktet i ett tag innan mamma hittade mobilen så att hon kunde fota sin lilla skitunge 😉 Hakklappen fick hon av Moli och Moffi (min mormor och morfar) i dop present. Visst är den gullig. Hon fick även en matchande stoldyna till sin framtida matstol.

bild-90

 

Igår hittade jag massor av söta bebiskläder som jag och mina systrar hade när vi var små. Adelie fick vara mannekäng och det gillade hon så där 😉 Men söt var hon!
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 × nio =