Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

HEMMAGJORD BARNMAT.

Idag blev det storkok. Gjorde hemmagjord mat till lillan. 4 burkar med smarrig kalops blev det. Hon skulle få det till middag, men hon valde att sova istället.  När hon vaknade vid 19 kändes det för sent att ge henne vanlig mat så det blev välling istället.;) Hon brukar inte sova den tiden,men hon var så trött efter en dag med massa bus och lek. Vi var till och med tvunga att väcka henne. För annars skulle hon aldrig somna till kvällen.

Just nu håller Kristoffer på med nattningen och jag ska krypa ner i sängen med en skål godis. Ska försöka hitta ett bra program att kolla på nu när vi äntligen har fått alla kanaler.

Sov gott.

 

KALOPS:

1 dl strimlat högrev

2 hackade potatisar

2 hackade morötter

1/2 hackad gullök

1 lagerblad

4 kryddpepparkorn

1 msk tomatpure

2 tsk rapsolja

Vatten

GÖR SÅHÄR:

1. Hacka allt och lägg i en kastrull.

2. Häll vatten så att det täcker maten.

3. Lägg i kryddorna och tomatpureen.

4. Låt koka i 40 min. Eller tills köttet blivit mört så att det är lätt att mixa.

5. Mixa allt tillsammans med oljan. Ta ut kryddpepparn och lagerbladet innan du mixrar maten.;)

10132013213528Det blev 4 burkar som är fyllda 2/3. Det är den mängden hon äter. En halv burk är lite för lite och en hel är lite för mycket. Hon fick smaka en sked kalops och hon verkade gilla det. Hon smaskade och sa mmmmm♥

 

 

 

En reaktion på ”HEMMAGJORD BARNMAT.

  1. Hejsan! Tack för ett enkel och snabb mat rätt! Nu inväntar vi på att maten ska bli färdig så tösen kan få smaka den. Luktar jätte gott. :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


− 2 = fyra