Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Möte med Prästen

Idag träffade vi vår Präst till dopet. Han heter Per och är en super snäll och cool Präst. Vi gick igenom hur dopet skulle gå till och bestämde vilka psalmer som vi vill sjunga på Söndag. Han blev chockad över våra val…..Det var psalmer som han knappt själv hade hört. Han blev glad över att vi inte valde dom vanliga psalmerna som alla andra väljer ”tryggare kan ingen vara” t.ex. Jag tycker det är kul med lite ovanliga psalmer så att personen som spelar orgeln inte somnar vid tangenterna av uttråkning. Haha! Vi har valt 3 psalmer. ”Jag lyfter ögat mot himmeln”, ”Jesus för världen givit sitt liv” fast med en annan text och ”måne och sol”. Egentligen skulle vi ha ”Barnatro” istället för ”Måne och sol”, med det var tydligen inte psalm :( Dom skulle ha kunnat spelat den, men eftersom den inte fanns med i psalmboken skulle dom behövt mer tid för planering och övning med den låten. Så vi får ta den till nästa dop istället 😉 Texten till låt nummer 2 sjöng jag och min äldsta syster på min minsta systers dop. Då var vi 5 och 7 år gamla. Den är så söt och texten går så här:

Vers 1:

När jag var liten, bara så här.

Bars jag till dopet som Jesus lär.

Jesus då tog mig upp i sin famn, välsignade mig och gav mig sitt namn.

 

Vers 2:

När jag blir större, kanske så här.

Vill han mig leda som Bibeln lär.

Om jag än faller lyfter han mig.

Tar mig vid handen, närmare sig.

 

Gudfar Johan var också med på mötet, men gudmor Micaela kunde inte vara med :( Hon var på ett tåg på väg hem från Sundsvall.Vi gick igenom med Prästen vad gudföräldrarna ska gör på dopet och jag tror att båda känner att dom har fått ett stort ansvar :) Hihi dom kanske är lite nervösa trots allt. Vi blir ju nästan 40 personer som bara är våra släktingar och det kan ju bli lite pirrigt. Johan ska bära in Adelie i kyrkan och han ska tända dopljuset. Micaela ska hälla upp dopvattnet i dopfunten och sen ska hon bära ut Adelie ur kyrkan.  Man är nästan sugen på att tvinga dom till att läsa upp ett superlååååångt tal, men jag är så pass snäll så att dom slipper det. Men jag ska däremot läsa upp en liten bön. Den är ganska kort och den är inte tråkig eller svår att förstå. Den går så här:

 

Gud, vi tackar dig för vårt barn.

Tack för gåvan du har gett och förtroendet du har visat oss.

Ge oss ömhet, fasthet och lugn.

Hjälp oss att ge din kärlek vidare till det barn som vi har fått ansvar för.

I Jesu namn.

Amen.

 

Tycker den är gullig, så därför väljer jag att läsa den även fast det inte är ett tvång.

bild (46)

 

Var tvungen att testa dopklänningen på lillan. Haha hur söt kan man vara egentligen? Samtidigt tycker jag att hon ser för rolig ut :) Klänningen är special uppsydd och alla vi 3 systrar har haft den på oss. Och nu går den i arv till våra barn. Kul med lite tradition som går vidare i generationer. Vi ska brodera in allas namn i klänningen så att man kan se hur många som har haft den .

Vi som ska stå framme i kyrkan med Adelie har bestämt att vi alla ska ha nått rosa som matchar rosetten på dopklänningen. Jag och Micaela ska ha puderrosa klänningar. Kristoffer ska ha rosa fluga och Johan ska ha en rosa näsduk i kavajens ficka. Vi kommer att se så vuxna och ordentliga ut, men är det dop så är det.

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


5 − = två