Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

Sjukgymnast

Idag har jag varit med lillan på ett läkarbesök. När hon föddes hade hon legat snett med huvudet i magen så att ena sidan blev lite svagare och tunnare. När jag var på BVC för ett tag sedan tyckte dom att det såg mycket bättre ut, men dom ville vara på den säkra sidan så dom bokade en tid på SÖS hos en sjukgymnast. Det gick jättebra hos sjukgymnasten idag och det var inget fel med lillan…Tvärtom! Hon sa att Adelie var stark och duktig på att kunna kontrollera sin kropp. Hon gör tydligen saker som inte en 4 månaders ska kunna göra. :) Stolt mamma! Hon varnande mig att såna här små envisa bebisar som Adelie är redan kan börja gå vid 8 månaders ålder. Oj Oj! 😉 Eftersom allt såg bra ut behöver vi inte gå några mer gånger till sjukgymnasten. Vilket är skönt att slippa. Hon tycket vi hade gjort ett superbra jobb med att träna upp styrkan på Adelies svaga sida. Jag tror hon är så stark i nacken och kroppen tack var att jag började lägga henne på mage 1 minut varje dag redan vid 3 veckors ålder. Det tipsade min barnmorska om och jag är glad över att ha följt hennes råd. Sjukgymnasten sa att det är många mammor som inte vågar att lägga sin bebis på magen för att dom tror att bebisen kan tappa andan, men väntar man för länge så kanske det blir så att dom hatar att lika på magen och då utvecklas dom saktare. Man ska ju bara vara försiktig med att lägga bebisar på magen när dom ska sova inte när dom ska utforska världen. 😉

Vendela följde med mig till SÖS och efter läkarbesöket gick vi runt på Söder. Shoppade lite på en second hand butik och fikade i solen. När vi kom till Huddinge igen mötte vi upp Kristoffer och gick på en lägenhetsvisning. :) Super fin lägenhet som jag verkligen kan tänka mig! Så vi får se hur det blir, men vi har bestämt oss för att i det området i alla fall. Perfekt område för barnfamiljer.

När vi kom hem hade mamma gjort en supergod italiensk middag. Pasta med tomatsås, parmensanost och basilika. Efter middagen satte jag igång med bakningen inför dopet. Jag har bakat rosa drömmar, kolakakor och schackrutor. Och på lördag ska vi baka prinsesstårtor. Såklart prinsessan ska ha prinsesstårtor på sitt fina dop. Även fast hon inte själv kan äta den.

Nu ska jag sova…..Go natt! Kramis

bild (49)

 

Idag åkte hatten på.

bild (50)

 

I väntan på vår tur. Adelie ville hålla lappen själv :)

bild (48)

 

Kakorna :)
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


4 − = två