Felicia Cardell, 25 år gammal. Mamma till världens sötaste Adelie som föddes 14/4-13. Gravid med en liten lillasyster i magen som är beräknad att komma 16/1-16. En liten "pergotime" bebis som vi har väntat på länge. Bor i Stockholm och är förlovad med Kristoffer <3 Följ gärna med oss i vår vardag. Här skriver jag om det mesta. Allt ifrån graviditetstankar, PCOS, Missfall, En busig 2-åring, Matlagning, Inredning och mycket, mycket mer. Välkommen!

Add Comment Register

THE HAIR.

Nu har jag ätit massor av hårtabletter i snart 9 veckor…..Och jag börjar verkligen att märka resultat. Jag tappar knappt nått hår. Det känns tjockare, längre och glansigare. Jag har alltid experimenterat med mitt hår. Haft alla olika färger och längder. Men nu bestämde jag mig för att låta håret vila. Att låta håret få en chans att få bli friskt och långt. Jag har inte färgat mitt år på snart 6 månader.(Har bara tonat dom redan färgade längderna till en färg som matchar min riktiga utväxt) Har knappt stylat håret med värmeverktyg och varje gång jag tvättar håret gör jag en inpackning. Jag försöker bara att tvätta håret 2 gånger i veckan så att det naturliga fettet kan smörja mitt hår. JAg känner tyvärr en skillnad på mina toppar och botten eftersom det finns gammal färg och blekning på topparna. Men för varje vecka med inpacking och oljor känner jag att topparna blir mjukare och glasnigare. Första gången på länge som jag vaknar med slätt hår och inte som en ruffsigt, frisigt troll.;) Jag hatar längden som jag har nu och jag är så sugen på att klippa av det, men nu har jag lovat mig själv att jag ska ge det en chans. Det var flera år sedan som jag hade äkta långt hår så nu är det på tiden att jag skaffar det. Jag ska inte ge upp!!!

Nu har jag även börjat med ricinolja som ska göra så att håret växer 4 cm i månaden. Jag är lite tveksam om det verkligen funkar. Ett normalt hår växer 1 cm i månaden så det låter ganska fantastiskt. Om det funkar kommer jag att bli väldigt glad ….och chockad. Kan verkligen en laxeringsolja stimulera hårsäckarna och göra håret längre?! Ja, det ska jag ta reda på.

 

Ricinoljans egenskaper för ditt hår

Ricinolja sägs göra att håret växer mycket snabbare. Detta eftersom oljan stimulerar hårsäckarna och ger näringsämnen som håret behöver för att kunna växa sig långt.

Ricinolja sägs också skydda och vårda håret så att du får ett glansigt hår, ett fylligare hår och ett mjukare hår.

Så använder du ricinolja i håret

Blanda rincinoljan med annan olja

Ricinolja är en mycket trögflytande olja. Ett tips är därför att blanda ricinoljan med en annan olja så som exempelvis rapsolja, jojobaolja eller olivolja. Börja med att blanda ungefär 50/50 och så kan du med tiden pröva dig fram vad som passar dig och hur trögflytande du vill ha oljan för lättast behandling.

Om du värmer upp oljan innan med händerna så är den också mer lätthanterlig.

Massera in oljan i håret

Fukta håret först och massera sedan in ricinoljan eller ricinoljeblandningen i hårbotten. Dra sedan oljan ut i längderna. Ungefär 3-4 matskedar räcker, men det beror givetvis på hur mycket hår du har.

Låt det verka – minst en halvtimme eller under natten

Linda in ditt hår i en handduk eller en plastpåse så att håret och oljan håller värmen. Låt detta sedan verka i minst en halvtimme, gärna längre. Det går också bra att låta oljan verka under natten för att sedan tvätta ur den på morgonen.

Så sköljer du ur den trögflytande oljan

Efter att oljan har fått sitta i ska du skölja ur oljan. Eftersom ricinolja är så pass trögflytande så kan det vara svårt att få ur allt. Tvätta därför håret två gånger för att få bort det feta av oljan. Upplever du att du inte får bort all olja så kan du skölja håret med starköl. Alkohol löser ricinolja och är även bra för håret.

Upprepa tre gånger i veckan

För att få ett bra resultat ska du göra denna ricinolja-behandling ungefär tre gånger i veckan.

http://ricinolja.se/har/

bild 2 (8)

Här är tabletterna som jag äter. Finns att köpa på Hälsokost. bild 1 (8)Bild högst upp till vänster: ca 9 månader sedan.

Bild längst ner till vänster: ca 10 veckar sedan.

Bild till höger: Mitt hår idag.

 
Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


+ 8 = femton