Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
29
juli

Resistent stärkelse

Skrivet av den 29/7/14 - 22:44

Hur många äter potatismjöl? Det verkar vara  nya grejen för diabetiker nu har jag läst. Resistent stärkelse. Att inte värma upp den gör att det inte omvandlas till glukos. Det ska förbättra tarmfloran mm. Många verkar också bli av med den sk gryningseffekten och det gjorde mig intresserad eftersom det är där jag  inte rår på mitt blodsocker. Jag sover och jag har inte pump, jag har ingen lust att ställa en klocka heller för att kolla hur jag ligger. Så om jag nu kan bli av med det genom att äta potatismjöl så får jag väl testa det. Fler verkar ha gjort det och fått ett stabilare värde.

 

Just nu är det bara bröllop som kretsar i mitt huvud och att köra stenhårt med dieten, jag kör nu viktväktarna och det går bra, nu sista veckan var det -0,7 så jag är nöjd. Blodsockret är också bra förutom någon topp då och då. Jag har varit ute och gått och simmat lite och jag känner mig piggare i allmänhet. Fast jag har ju två små vilddjur här på 3 och 1 år så jag får nog så jag klarar mig. Trots och sånt där fint plus att jag har en dotter som pratar konstant hela dagarna.. grymt bestämd är hon också:)

Full rulle hela dagen och  nästan varje dag är det något som ska fixas inför stora dagen.. Längtar såååå!

Men nu är jag dyngtrött så jag lär inta flygspaning i sängen nu..  har ju extremt morgonpigga barn. Sist var kl 04,40.. INTE OK:)

 

 

Kram alla!!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


24
juli

Nedräkning bröllop, 16 dagar kvar

Skrivet av den 24/7/14 - 20:49

Nu närmar det sig. Å jösses vad jag längtar nu. Å jösses va dyr jag är:) Tänk jag som sa – Jag lägger hellre pengarna på en ny bil än ett bröllop. Tss, det här är ju roligare än jag trodde:) Klänning är klar fast jag har lämnat in den till en sömmerska för lite justeringar. Sen är det hår, fötter, naglar och ögon. Brudbukett till mig, näbb bukett till dottern och blomma till barn och man. Skor och kläder till alla barnen är fixade och jag har också smycken och skor som jag är nöjd med.

Dessutom är det ju spännande att vi inte får se varandra dygnet innan bröllopet. Han har ingen aning om hur klänning eller annat ser ut. Jag, min syster och en av mina bästa vänner ska bo på hotell natten innan. Mycket trevligt med att få ev sovmorgon utan barn som väcker en. Men med lite pirr i magen så kan jag väl inte sova iaf:)

Ja det är bara bröllop som kretsar i mitt huvud, dag som natt!

Men idag har jag haft det mysigt med min äldsta på utomhusbadet.. eller ja han hade ju en kompis med sig så jag såg dem inte så mycket:) Själv så simmade jag 1000 meter och hade mjölksyra i hela kroppen och kände mig som en elefant när jag klev upp. I förrgår var vi också där en sväng och då simmade jag bara en halv kilometer och höll på att dö:)

036Sonen och kompisen åker.. Ja jag åkte faktiskt både den gula och gröna jag med:)

När vi kom var det en familj här:)

När vi kom var det en familj här:)

20 vändor = 1 km

20 vändor = 1 km

Har varit jätteduktig att smörja in mig med solskyddsfaktor men missade en fläck vid rumpan, jädrar va röd jag är där nu:)

Blodsockret har legat mycket bra sista veckorna förutom nån top och dimp ibland men de senaste dagarna har det rusat i höjden och ja har duttat med insulin som inte verkar ta. Undrar om det är värmen som snurrat till det?

Iaf så använder jag fortfarande modz blodsocker mätare som är guld!!! Nu snålar jag med stickorna, vill inte att de ska ta slut. Det vore väldans trevligt om man kunde bli sponsrad med dem för då kunde man på ett ännu bättre sätt marknadsföra denna  mätare och visa upp det här:)

Kram alla!

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


14
juli

Nedräkning till bröllop. Dag 26

Skrivet av den 14/7/14 - 21:07

Nedräkningen har börjat till bröllopet, 26 dagar kvar!

Jag har hittat musiken jag vill ha som ingångs marsch. 2 sånger som min fína vän ska sjunga och nu har jag hittat utgångsmarschen också.. phu!

Har beställt min brudbukett och blommor till man och barn och där ska även min vän som är florist göra den.

Kommer på småsaker hela tiden som jag inte tänkt på, men jag är väldigt spontan och med tanke på att vi bestämde detta för några månader sedan så har man ju inte haft någon större plan.. Det blir som det blir:)

Ju närmre vi kommer datumet så känner jag att jag faktiskt skulle vilja ha mina vänner och övrig släkt med i kyrkan. Men det känns ju då tråkigt att de inte får komma på mottagningen efteråt. Men som sagt, kyrkan är ju öppen för allmänheten så vem som helst får ju komma in fick jag höra:)

Tänk jag som inte ville ha bröllop alls tycker det är jättekul nu:)

Körde även igång igår med ”projekt sockeravvänjning” hehe.. inget fika, glass, vitt  bröd osv fram till bröllopet. Dag 2 på det nu  då och mitt bs är hyffsat. Tar ju  några dagar att ändra lite insulin och få igång motionen på det.

Ja vi får se om jag lyckas, jag är ju inte den som lyckas med mina projekt när ja sätter igång men nån gång kan ju vara den första:)

Kram alla!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


09
juli

1 månad kvar till bröllop!!

Skrivet av den 09/7/14 - 19:54

Jag har insett en sak.. 1 månad kvar till mitt bröllop och jag vill gå ner i vikt. MEN jag är den jag är, brudklänningen sitter bra nu och diabetesen stökar till det för mig. Ganska ordentligt nu i värmen, det går upp och ner, man är hungrig eller inte. Sommaren är inte bra för mig då ibland. Så jag lägger sånt på hyllan nu och gör det bästa av mitt blodsocker istället. Ja alltså ja behöver ju inte äta gräddtårta varje dag men jag tänker heller inte råbanta:)

Hursomhelst.. jag längtar faktiskt! Har nu levt med min blivande i över 5 år och har fått två underbara ungar och jag älskar honom mer och mer för varje dag. Undrar hur det är möjligt?:) Han är fantastisk på alla sätt och vis och jag beundrar honom så för allt han åstadkommer. Min så länge jag lever:)

Nu är det nedräkning! Allt hamnar här när bröllopet varit:)

Kram alla!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


09
juli

Modz blodockermätare = fortfarande otroligt nöjd!

Skrivet av den 09/7/14 - 19:36

Ibland på kvällarna så kommer jag på så mycket bra ideér och många bra tänkvärda saker om diabetes som jag vill förmedla. Nästa dag är de spårlöst borta. De senaste gångerna har jag skrivit upp det i mobilen för att jag ville verkligen ta upp det här. Häromdagen lämnade jag in min mobil på lagning innan jag hann lägga upp alla bra grejer här. Suck! Men men, det kommer väl nya bra saker så småningom.

Nu har jag använt blodsocker mätaren Modz i 3 månader till och från. Finns inget att klaga på så här långt. Har jag kommit på nåt som stört mig så har jag hittat lösningen enkelt i manualen. Den är klockren. Bara det att den har en vanligt laddare som en mobil till den gör allt så enkelt också. Jag är så nöjd! Hoppas verkligen att många får ta del av den. Säger som förut att har man barn med diabetes så hade jag använt mig av den här. Just för att man har fördelen att få sms till sin telefon när barnet tar ett blodsocker och då får resultatet direkt som ett sms. Inget ringa och tjata vilket kan resultera i att ljuga om värden för sina föräldrar (vet ju hur jag själv var som ung). Nu vet man ju om barnet har tagit ett bs:)

Detsamma gäller att få en bra överblick hur blodsockret legat under en viss tid och hela grejen gör det roligt ibland att ta bs.

Jag tycker det är jätteroligt att få vara med att prova nya saker som gäller diabetes. På så vis tänker jag lite mer på min egen och hur viktigt det är att sköta sig. Nu när jag förlorat hörseln på ena örat så funderar jag lite på vad jag vill arbeta med. Jag tycker alltid det har varit roligt att möta nya människor, ta reda på nya saker och vara kreativ. Jag gillar att skriva och jag börjar intressera mig mer för min sjukdom och hälsa. Frågan är vad man ska in på för väg då? Förutom att driva min blogg vidare. Den ska jag lägga mer fokus på till hösten och göra den bättre har jag tänkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


01
juli

Bröllopsplanering

Skrivet av den 01/7/14 - 21:36

Från att inte vilja ha ett bröllop alls tycker jag det är riktigt kul nu när det är bestämt att vi ska ha ett ändå.

Från början tänkte jag

- Jag lägger hellre pengarna på nåt annat som består, typ en ny bil eller nåt..

Nu rasslar det iväg utan problem och nya grejer dyker upp som  man inte tänkt på. Små summor som blir stort till slut.

Nu tänker jag

-Om man ändå ska gifta sig så vill jag ju ändå ha det så här och då får man väl ändå betala priset på det så jag får en oförglömlig dag:)

Det är som en budgivning på ett hus, man säger ett maxbelopp men sen när budgivningen är igång så dras man iväg av bara farten:)

Ni som haft bröllop vad landade det på? Nu har vi bara familjen som är bjudna. Den närmsta familjen och då är vi totalt 23 vuxna och 7 barn.  Vi valde det eftersom vi har så mycket vänner och det är så svårt att dra gränsen på vilka man bör bjuda.

Har alltid undrat varför man måste planera ett helt år i förväg när det gäller bröllop men nu förstår jag. Jösses vad man måste tänka på mycket grejer.

Jag har iaf köpt en

- Brudklänning

- Skor

- Vigselringen (som är den största posten) Så vacker!!

-Drycken till maten mm

Det vart dyrare att hyra porslin så vi köper eget, då får man ändå behålla det:)

Musik är bestämt, maten är beställd, det stora partytältet är bokat.

Nu är det mannens  kläder som ska fixas i  morgon, blommor ska bestämmas, barnens kläder är inte riktigt klara och möte med fotografen är kvar. Plus massa småfix därefter.

Som diabetiker så undra man ju hur mitt bs kommer ligga på stora dagen för hur det än är kommer jag ändå säkert vara nervös även fast det är bara familjen.

Vi kör traditionerligt på att min pappa går in med mig och min älskade blivande man står redo där framme och väntar på mig:)

Jag vill dessutom inte ha den normala bröllops marschen in utan det blir en annan melodi som vi valt..

Skulle gärna lägga ut min klänning och ring här på bild men jag vill inte att våra kära släktingar ska se den än som kommer på bröllopet.. men sen så:)

Så småningom efter sommaren kommer jag lägga mer fokus på bloggen och köra mer med det som handlar om diabetes mm, eventuellt blir det en ny blogg och denna kommer vara kvar för att lägga fokus på graviditet och diabetes. Med lite tur kommer detta bli mitt heltids sysselsättning. Då kan jag lova att det blir mer uppdaterat!!

 

Min underbara lillasyster ska göra vår bröllopstårta och nu hade hon provbakat så vi fick smaka:)

063

Återkommer snart igen!

Kram alla!

 

Publicerad i Allmänt | 2 kommentarer


03
juni

Nu blire bröllop!

Skrivet av den 03/6/14 - 13:49

Vi ska gifta oss!:) I augusti så blir det av. Ett snabbt beslut som vi pratat om tidigare att göra men nåt annat har alltid kommit emellan som barn och hus. Bra saker dock:) Men det som gjorde det här beslutet var att en granne som jag precis börjat lära känna dog helt plötsligt efter en vanlig blindtarmsoperation pga propp i lungorna.

Jag känner att jag vill ha det på papper så jag vet att mina barn får det de behöver om det händer något och att det ska bli mindre jobbigt administrativt om en olycka är framme.

Hon var 37 år och hade två små barn. Satt med den ena här i går kväll och lekte lite och pratade. Svårt att låta bli att tänka att den här stackars knappt 2 åriga flickan inte kommer minnas sin mamma… Det är så fruktansvärt!

Vi tänkte gifta oss ev utomhus med två vittnen men efter att min mamma tyckte det var lite trist och orättvist att inte få vara med så bestämde vi oss för att ha ett bröllop ändå men bara med familjen. Jag tänkte väl om lite själv också och tyckte nog att det skulle vara lite kul att få ha en fin klänning och lite fest också:)

Billigt är det inte även om bara familjen kommer, jösses vad det bär iväg och man vill ju heller inte vara dumsnål för man vill ju ändå att det ska bli fint. Jag kommer på massa grejer hela tiden som ska vara med och det sista nu är att jag vill verkligen ha en fotograf med som tar bilder. Jag har aldrig tagit studiobilder på mina barn utan bara dagis/skolfoto eller med egen kamera. Nu vill jag verkligen ha de där fina bilderna som fångar rätta ögonblicket och sen på hela familjen såklart.

Ja ringar, mat, klänning, hår, blommor, mottagning, inbjudningskort, kläder till barn och man, ja det blir en del. Men jag har hittat en billig fin klänning som jag hoppas blir bra.

Tårtan ska min ena syster göra då hon är utbildad konditor så det blir strålande:)

Har slarvat mycket med mat och blodsocker sista två månaderna men igår så skötte jag mig bra och bs låg under 8 hela dagen. Tänk om det kunde vara så jämt..

Sitter just nu ute på altanen medans liten sover i vagnen och mini är på dagis. Ska gå och hämta henne på em så då blir det en timmes promenad igen.. två timmar totalt idag:) Så man kan väl säga att det var lite positivt att jag backade in i en lyktstolpe med nya bilen så den fick vara på verkstaden den här veckan:) Och tur att skattepengarna kommer nu så jag kan betala den fina självrisken på 3000 kr.. Hade hellre lagt den på bröllopet.

En liten bild på min underbara lilla tjej.. även om hon är ilsken ibland:)

003

Och världens gladaste lilla kille som jämt är nöjd..

004

Och så den stora kille får vara med också…

006

 

Publicerad i Allmänt | 3 kommentarer


15
maj

Tja.. ganska tråkigt inlägg om jag får säga det själv:) Men, men..

Skrivet av den 15/5/14 - 21:08

Har nada koll på mitt bs nu. Allergi blandat med att jag är virrig och har alldeles för mycket för mig. På lördag har jag dragit ihop en gårdsloppis som vi i området ska ha. Man står utanför sitt hus och säljer av massa saker man inte vill ha:)

Det svängiga blodsockret gör att jag oftast blir hungrig, sur och allmänt trött på helt fel tider. Det som började så bra blev inte lik bra från april månad. Måste sätta fart. Mitt bs och jag vet ju att man mår bättre då:)

Minstingen blir 11 månader på lördag. Kan inte fatta det, vad tiden går fort! Jag vill inte börja jobba! Jag är verkligen en hemmafru som vill vara med barnen och baka bullar:) Vårt hem ser ut som hej kom och hjälp mig med leksaker överallt, MEN ett stökigt hem är ett lyckligt hem:)

Som jag sa tidigare så dog min granne och det påverkar även mitt bs.. Jag är ju en sån där känslosam typ som blir medberoende i andras sorg. Nu håller vi på att försöka styra upp fond eller liknande till barnen..

Sen har jag massa andra stora saker på gång så jag återkommer med lite sånt framöver.. Kul för mig men kanske inte för andra:)

Läste i nya diabetes tidningen om linsen i ögat som ska mäta ens blodsocker via tårvätskan. Låter helt galet men fantastiskt om det funkar. Såg även att min dietisk Stig Mattsson var med där. Tyvärr är han tjänstledig för forskning mm så jag har inte träffat honom det senaste året. Mycket synd för han påverkar mig så otroligt och pushar mig enormt och jag blir så peppad när jag går därifrån..

Kram alla!

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


11
maj

Ännu mera död..

Skrivet av den 11/5/14 - 7:52

Det här med pollen är ju inte så kul när man är diabetiker. Jag påverkas en del och mitt bs svänger som bara den så de senaste veckorna har varit lite upp och ner.

Har varit en sväng till Ullared och shoppat och sen har det varit massa saker  hela tiden. När tiden funnits för att blogga så har jag varit så trött. Och just nu är jag trött med huvudvärk för att en fruktansvärd sak hänt vilket gör att man tänker efter mera vad man har omkring sig och vad som är viktigt i livet och hur skört allt är egentligen..

Häromdagen dog min granne. Hon var ung och hade två små barn under 5 år. Hon skulle opereras för blindtarmen och vad jag förstått så gick allt bra. Efteråt skulle hon gå på toaletten och kom inte ut igen. Hon hade fått proppar i lungorna och dog. Bara så där. Vi hade städdag i vårt villaområde i går och alla grannar pratar om det och det är helt overkligt.

Det som är hemskt tycker jag att i denna sorg för mannen som kvar är att nu väntar så mycket administrativt för att de inte var gifta. Det som han tänkte mest på var ” hur gör man nu när alla räkningarna kommer och jag kan ju inte laga mat”  De köpte sitt hus för ett års sedan och skulle fixa veranda och massa annat. Min sambo mötte honom igår och han är fortfarande i chock, han har fått mycket stöd av alla runtom och det var han överväldigad över. Man funderar ju alltid vad man kan göra för någon i sådan här situation. I det här läget så känns det som att hjälpa till med mat är det bästa, att laga något och gå över med.

Jag tänker på att hon skrev till mig på facebook att hon ville vara med på gårdsloppisen jag ordnat i tisdags som vi ska ha på lördag.. Hon finns inte mer och en familj har förlorat sin mamma och sambo. Va snabbt allt kan vända.

Vi har en regel hos oss och det är att aldrig lägga oss osams eller att åka hemifrån osams.

Va rädda om  varandra!

Idag fyller min son 9 år så mitt fokus idag är att ordna till hans kalas.

Kram alla!

Morgonvärde 8,1

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


23
april

Modz.. fortfarande helt såld och nöjd!

Skrivet av den 23/4/14 - 21:57

Nu har jag använt Modz blodsockermätare flitigt i över 2 veckor och den är ju bara så bra. Idag kollade jag av på Modz sida hur mitt bs legat. Direkt jag tagit ett bs så samlas allt i mätaren och skickar det vidare till min sida i datorn:)

Så här ser det ut..

069Här kan jag välja under hur många dagar jag vill se mitt resultat och hur.. tex kan jag välja cirkel, då ser det ut så här.

070Hrmm.. ja här ser man då att jag inte varit så duktig. Helst ska ju hela cirkeln vara grön:) På det här sättet så får man en lättare överblick av sina värden tycker jag. Vill man hellre se punkter så ser det ut så här..

072Det mesta av allt det här kan man se i  mätaren också. Det som är bra med detta är att jag kan ringa min sköterska, be henne gå in på denna sida och ge henne en engångskod som gäller i 24 timmar som man tar fram i mätaren. Då kan hon gå in och checka av och säga vad hon tycker och om något behöver ändras. Smidigt om man bara behöver en åsikt snabbt:)

Nedan har vi mitt medeltal under tiden jag använt den och så ser man även lägsta och högsta värde.. inte så lyckat kanske.

 

073

Så vi avslutar väl med mitt sista värde för idag:) Det får man vara nöjd med!

Kram alla!

076

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer