Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
05
november

Trött på diabetesprat och annat..

Skrivet av den 05/11/15 - 11:43

Hallå! Jag har ju en ny blogg alltomdiabetes… som jag tyvärr inte uppdaterar alls på sistone. Namnet är ju så fokuserat på bara diabetes och just nu är jag lite trött på diabetes överlag. Det är sån hysteri om att många människor är så okunniga på sjukdomen och att det inte uppmärksammas tillräckligt. Visst det är väl bra om människor vet mer MEN idag retar många upp sig på att man säger sockersjuka, man får lågt blodsocker och folk säger åt en att ”men ta en spruta då”. Ja min mamma kan till och med säga så för hon har glömt bort allt sedan jag var barn. Jag bryr mig inte om det.

Många människor är okunniga på många områden. Min son tex har precis nu vid 10 års ålder fått diagnosen Adhd, autismspektrumstörning och funktionsnedsättning. Jag fattar ingenting av det då de bytt namn på diagnoserna. Asperger är numera inom autism osv. Det är himla rabalder om du har dessa diagnoser för lärare inte har förståelse för hur ditt barn reagerar från dag till dag, de vet inte vad som händer i kroppen på en sån människa och hur hjärnan fungerar. Alla sådana barn har olika typer och grader av sina diagnoser. Ska alla vara kunniga på det också med tanke på att det ökar ofantligt och idag har nästan varje klass ett barn med dessa diagnoser. Visst den är inte dödlig som diabetes men om jag får välja så tar jag hellre min diabetes än min sons diagnoser. Men det är så jag känner och skulle välja. Den som inte är bekant med adhd och alla de andra diagnoserna vet heller inte hur det är att leva med någon som har det eller hur det skulle vara att leva med det själv. Precis som med de som inte har diabetes, de kan inte heller förstå hur vi mår.

Jag gör vad jag kan med att informera om diabetes runtomkring mig och har vid olika tillfällen samlat in pengar till forskning och är jätteglad för att många idag lägger ner hela sin själ i detta med diabetes. Jag startade ju denna bloggen av en anledning för att informera det felaktiga att tro att det är farligt att skaffa barn när man har diabetes. Men att råka säga fel eller annat och det blir ramaskri börjar jag tycka är lite drygt.  Eller överreagerar jag… Lite den tiden månaden kanske:)

 

Man ska kunna så mycket om allt och det är klart det blir fel, vi har ett så otroligt stressat samhälle idag och man får bara inte yttra sig längre för det blir väldig många påhopp direkt.. Men det är väl så man startar en diskussion :)

Och min terapi för att klara av vardagen är mitt jobb så nu ska jag återgå till det:)

Ni har väl inte missat sidan personliga armband på facebook och hemsidan lovelydesign

Vackert halssmycke

Vackert halssmycke

Fars dags presenter

Fars dags presenter

245

Till bonuspapporna

Till bonuspapporna

 

 

Publicerad i Allmänt | Inga kommentarer


04
november

Jag har flyttat!

Skrivet av den 04/11/14 - 11:09

Denna blogg kommer finnas kvar men jag kommer att skriva mer på min nya hemsida som ni kan gå in på HÄR  De flesta gamla inläggen finns på denna sida också!

Välkomna!

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


03
november

Smärta i nacke, axlar och överarm..

Skrivet av den 03/11/14 - 13:14

Mitt bs har haft några toppar med höga bs. Ett flertal gånger under året har jag fått så ont nacke, axlar och överarm jag har då trott att jag sovit konstigt för de är nästan som nackspärr. Nu har jag läst lite att det ev  är diabetesrelaterat. Någon som har liknande symptom och vet varför man får så?

 

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


13
oktober

FGM Freestyle Libre, blodsockermätaren utan att behöva sticka sig!

Skrivet av den 13/10/14 - 13:30

Frihet i en liten ask. Tack Abbott för denna uppfinning. Denna är helt fantastisk och det är sån frihet att ha denna. Med denna kommer fler diabetiker att testa sitt blodsocker.

Blodsockermätaren som du scannar med och inte behöver sticka dig i fingrarna.

 

FGM -Freestyle Libre

FGM -Freestyle Libre

Jag var ner till Stockholm och träffade en kvinna som jobbar för Abbott (läkemedelsföretag). De hade tagit kontakt med mig och några andra och undrade om vi ville testa denna produkt. Absolut ville jag det, det verkar vara för bra för att vara sant.

Du sätter en sensor på armen som sitter där i 14 dagar, du har en avläsare/scanner du sätter emot sensorn för att läsa av ditt blodsocker.

#Bekvämt

En liten sensor mäter automatiskt och lagrar kontinuerligt glukosvärden under dag och natt
Diskret Glukosvärden med en snabb 1-sekunds skanning som även fungerar genom kläder

#Enkel

Simma, duscha eller motionera – FreeStyle Libre systemet är utformat för att vara vattenresistent och kan bäras under bad, duschning, simning och motion
#Användarvänlig

Med varje avläsning får du ett aktuellt glukosvärde, glukosdata för de senaste 8 timmarna och en pil som visar åt vilket håll ditt glukosvärde är på väg.

SENSORN

Sensorn

Sensorn

Liten storlek (35 mm x 5 mm) Diskret och bekväm att bära under kläder
Designad att sitta på kroppen i upp till 14 dagar Behöver endast appliceras en gång varannan vecka

Kräver ingen kalibrering Eliminerar behovet av fingerstick för kalibrering
Vattenresistent Du kan leva ett aktivt liv

AVLÄSAREN/SCANNERN

Kompakt och av lätt vikt Enkel att hålla i och ta med sig överallt
Tillhandahåller enkla diagram som är lätta att förstå Erbjuder diagram som är lätta att förstå med en snabb sammanfattning av glukoshistoriken
Bakgrundsbelyst pekfärgskärm Förstärker användarupplevelsen och kan läsas av i mörkret
Lagrar 90 dagar av glukosdata Tillhandahåller din kompletta glukosbild över 3 månader

Viss fördröjning kan ske med ca 10 min då sensorn mäter vävnadsvätskan men då jag har provat har den varit väldigt lika i värdet på min blodsockermätare.

FGM

034

Fördelen med FGM så ser man en pil åt vilket håll bs är på väg.
Klockan är felinställd på Lite mätaren ifall någon skulle reagera:)

038

Diagrammen är också en bra grej på denna. Jag som inte har pump eller CGM tycker ju att detta är fantastiskt:)

032

Mycket mer finns att upptäcka på denna.  Man kan ladda över allt i datorn mm. Jag har 5 dagar kvar av mina 14 dagar och jag kan säga att mina fingrar börjar redan bli fina utan att ha behöva sticka mig i fingrarna 10 gånger om dagen. Med denna kan jag scanna hur mycket jag vill..

Mer info kommer, nu ska jag göra allt för att påverka landstinget att bevisa att detta är en suverän grej så de köper in denna. Tyvärr ser det inte ut så i dagsläget tyvärr.. Sprid gärna vidare via era egna medier!

Har nu även en hemsida som ännu inte är riktigt klar utseendemässigt men det går att läsa där iaf också!

www.alltomdiabetes.nu

Nåt ni undrar? fråga på bara!

Kram alla!

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


01
oktober

Jag är så seg å trög..

Skrivet av den 01/10/14 - 13:03

Lite trött på min diabetes just nu. Senaste HbA1c låg på 59 och i april hade jag 53. Ska på läkarbesök i november till min läkare och då vill man ju ha bättre värden.

Var till Stockholm och träffade läkemedelsföretaget Abbot angående den nya blodsockermätaren Freestyle Libre. Idag var det meningen att vi skulle börja prova den men lanseringen verkar krångla fast flera andra redan fått prova den redan..

Men men.. ja sen kom det ett till dödsfall i släkten och det var mindre roligt.

Håller även på med inskolning för minsta så hemsidan dröjer lite ännu..

Men jag lever och jag är på gång;)

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


31
augusti

Nya saker på diabetesfronten..

Skrivet av den 31/8/14 - 14:10

Det händer grejer inom diabetesen! När jag var 13 önskade jag mig så att det fanns andra sätt att sköt sin diabetes på. Nu bara ramlar det in nya saker. Även när det händer nåt så brukar det ta många år från tanke till produkt.

Tänk bara på linsen som google håller på att ta fram som ska mäta blodsockret i tårvätskan. Låter ju helt galet:)

Jag har ju varit med och testat nya bs mätaren från MODZ som är grym. Alla värden hamnar i ”molnet” och alla dess finesser. Säger som innan, fantastisk bs mätare för barn och ungdomar speciellt.

Nu händer det ännu  mera på den marknaden och jag hoppas att jag får ta del av det och är det så, så kommer det att synas här inom kort.

Sen ska här göras om på bloggen, jag har en egen hemsida på gång.

Mycket kommer hända, diabetes och kost (då även min egna resa mot bättre hälsa och viktnedgång), goda recept, bra alkoholfria/lättdrycker mm..

Hela augusti har kantats av kalas så blodsockret har varit lite knasigt och självförvållat. Vi har haft bröllop, jag har fyllt 40, jag har haft möhippa, mina vänner har bjudit ut mig på roligheter och nu i fredags så hade jag lite fest för mina vänner och så var vi ut och åt lite mat mm.. Min underbara vän som inte kunde vara med hade ringt in och ordnat denna drinken till mig:)

020

Ja ni ser ju även tryffeln till vänster.. den är min. Japp jag är en gottegris som är hög på socker. Så jobbigt och från att ta 2-4 enheter insulin per måltid har nu hamnat på runt 6-8 istället. Så  i morgon är det ny månad och MÅNDAG:) Då startar mitt nya liv… eller ja hursom, jag ska göra mitt bästa och fortsätta där jag var innan möhippa och festligheter.

Hösten är ju min tid då jag tycker om att gå i den friska luften, men jag kommer alltid minnas den allra sista supervarma sommardagen vilket var min underbara bröllopsdag:)

029A8597

029A8613Många roliga händelser detta år och det fortsätter än. Går in i ett nytt spännande kapitel där vad som helst kan hända.

Men vi börjar med att ta med äldsta sonen på bio ikväll.. och för er med diabetes så kanske ni känner igen fantom symtomet lågt blodsocker så fort man satt sig i biostolen längst in. Man vill verkligen inte resa sig mitt i filmen för att gå ut och häva en känning..:) Som vanligtvis är falsk..

Kram alla!

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


14
augusti

Lite bröllopsbilder mm..

Skrivet av den 14/8/14 - 20:36

Sitter här nöjd och tänker på mitt bröllop. I maj bestämde vi oss och tre månader senare är vi gifta. Tänker på dem som planerar minst ett år i förväg. Man blir lite bridezilla redan på tre månader så vad blir man inte på ett år?:)

Vi var 19 vuxna och 4 barn. Alldeles lagomt och hela kalaset landade på ca 50 tusen.

Här är lite bilder..

Min vigselring i rött guld

Min vigselring i rött guld

Min brudbukett

Min brudbukett

Näbb/tärne bukett

Näbb/tärne bukett

Min klänning

Min klänning

Tårtan, fylld med choklad mousse och päronmums:)

Tårtan, fylld med choklad mousse och päronmums:)

026

Min duktiga syster gjorde tårtorna till oss..

Min duktiga syster gjorde tårtorna till oss..

076

Lite blandade bilder från mobilen på mig och min MAN och så på mig och min underbara mamma:)

Så här kan man göra med överblivna bordsdekorationer, klipp ner o lägg på fat:)

Så här kan man göra med överblivna bordsdekorationer, klipp ner o lägg på fat:)

Mitt blodsocker under dagen låg perfekt men jag var ju lugn som en filbunke i princip hela dagen  också, konstigt nog.

Augusti har varit fullt upp och än är det inte slut, i morgon kör vi gårdsfest med grannarna, på lördag och söndag är det kalas i dagarna 2 då både jag och dottern fyller år. Hon på lördag och jag på måndag. Jag blir 40, kan ni fatta det? Helt sjukt, vart tog tiden vägen?

Säger grattis till mig själv. det är så sant, livet är som bäst när man blir 40!!:)

Säger grattis till mig själv. det är så sant, livet är som bäst när man blir 40!!:)

Kram alla!

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Allmänt | 3 kommentarer


13
augusti

Nu är man fru!

Skrivet av den 13/8/14 - 20:46

Nu i helgen hade vi vårt bröllop. Det var precis så som vi önskade och allt var perfekt. Nu sitter jag med spänning och väntar att får se bilderna som fotografen tagit:)

På facebook kan man ta en tjuvkik här på oss som fotografen lagt upp på deras sida.

Jag är nöjd, jag är lycklig, jag är kär och nu är jag fru!

Kram alla!

 

 

Publicerad i Allmänt | 3 kommentarer


04
augusti

Möhippa

Skrivet av den 04/8/14 - 21:00

Har i helgen fått uppleva min möhippa med mina underbara vänner. De som känner mig  vet att jag inte gillar det här med att spöka ut sig och göra massa pinsamma uppdrag mm. För mig innebär en möhippa en rolig dag med sina vänner och i mitt fall så började det så här..

Jag kom hem på fm efter att ha varit och handlat, då stod en låda på vårt altanbord.

043I den fanns ett kort med instruktioner på vad jag skulle packa med mig och hur lång tid jag hade på mig..

Senare blev jag upphämtad med bil av min syster och min vän Malin. Åkte vidare och stannade till och hämtade upp en annan vän som verkligen var en positiv överraskning. Ca 2 timmars bilkörning hamnar vi i Uppsala på ett relativt nytt superfint hotell.

057

Rosa och grått- mina färger:)

Rosa och grått- mina färger:)

Fina presenter och mys!

Fina presenter och mys!

Bubbel och snacks

Bubbel och snacks

Vi skålade i skumpa och sen gick vi upp på takterassen där man hade fin utsikt över Uppsala.

059Sen fixade vi till oss lite och gick ner och tog lite vin på uteserveringen på hotellet.

 

063

Vi vandrade sedan vidare till en restaurang där jag vart mottagen så här:)

Jag på menytavlan:)

Jag på menytavlan:)

Vi skålade igen! Helt uppassad i en restaurang enbart öppen för  oss:)

072

Detta är vad som bjöds på och jag bara dog för det var så gott! Dra mig på en tallkotte vilken fullpoängare:)

Menyn

Menyn

Förätt, skagenröra på surdegsbröd

Förätt

 

 

 

 

Mellanrätt:) Blomkålssoppa med bacon

Mellanrätt:) Blomkålssoppa med bacon

 

Varmrätt, kantarell risotto och majskycklingfile

Varmrätt, kantarell risotto och majskycklingfile

Hot shot och mastig tryffel..

Hot shot och mastig tryffel..

Efterrätten.. så god så man dör!

Efterrätten.. så god så man dör!

Nostalgi blev det med en speciell möhippe låt lista a´la 80 tal:) Helt underbart. Fick även fina presenter av alla i gänget på plats. Känns jättekonstigt att vara i centrum, jag gillar inte det riktig men det kändes så uppskattat och fint att de lagt ner så mycket tid på detta. Älskade vänner!

096

100

Kvällen fortsatte på olika ställen för drinkar och lite mumsigt Irish coffe tills kl närmade sig 01-02. Då blev jag sugen på en räkmacka som de hade på hotellet..

En 180 kr räkmacka..Jisses!

En 180 kr räkmacka..Jisses!

Tack mina älskade vänner som var med och även de som bidrog till en helt underbar kväll!!!

Love

Love

Råkade även hamna med på Uppsala vimmel..

Bästa vännen- min syster och Jag

Bästa vännen- min syster och Jag

Dagen efter bjöds på en fantastisk hotellfrukost lite shopping och sen hemfärd. Så nöjd! Så tacksam! This was my cup of tea!:)

 

Nu är det nedräkning och på lördag smäller det:)

Kram alla!

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Allmänt | Kommentering avstängd


29
juli

Resistent stärkelse

Skrivet av den 29/7/14 - 22:44

Hur många äter potatismjöl? Det verkar vara  nya grejen för diabetiker nu har jag läst. Resistent stärkelse. Att inte värma upp den gör att det inte omvandlas till glukos. Det ska förbättra tarmfloran mm. Många verkar också bli av med den sk gryningseffekten och det gjorde mig intresserad eftersom det är där jag  inte rår på mitt blodsocker. Jag sover och jag har inte pump, jag har ingen lust att ställa en klocka heller för att kolla hur jag ligger. Så om jag nu kan bli av med det genom att äta potatismjöl så får jag väl testa det. Fler verkar ha gjort det och fått ett stabilare värde.

 

Just nu är det bara bröllop som kretsar i mitt huvud och att köra stenhårt med dieten, jag kör nu viktväktarna och det går bra, nu sista veckan var det -0,7 så jag är nöjd. Blodsockret är också bra förutom någon topp då och då. Jag har varit ute och gått och simmat lite och jag känner mig piggare i allmänhet. Fast jag har ju två små vilddjur här på 3 och 1 år så jag får nog så jag klarar mig. Trots och sånt där fint plus att jag har en dotter som pratar konstant hela dagarna.. grymt bestämd är hon också:)

Full rulle hela dagen och  nästan varje dag är det något som ska fixas inför stora dagen.. Längtar såååå!

Men nu är jag dyngtrött så jag lär inta flygspaning i sängen nu..  har ju extremt morgonpigga barn. Sist var kl 04,40.. INTE OK:)

 

 

Kram alla!!

Publicerad i Allmänt | 2 kommentarer
Mer inspirerande läsning: