Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Hemska människor!

Vad är det som driver en att ha ihjäl sina barn? Har just läst nyheterna och jag blir så tagen och jävligt förbannad på dessa som kan göra så. Nu är det en mamma som haft ihjäl sina två barn på 4 och 8 år… Jag tycker det händer allt för ofta och jag tycker man borde införa test snart på om man får skaffa barn eller inte. Varför inte?

Varför jag tänker så är dels för att jag haft en superbra chef tidigare som inte kunde få barn och adopterade. De har betalat hundratusentals kronor för allt de gått igenom. Där går de igenom ALLT om man är en lämpad förälder. Hon fick avslag från vissa länder då hon hade för högt BMI.. fatta det då!? Med ett för högt BMI så kan hon få sjukdomar och typ dö i förtid vilket inte är så bra för barnet..Öhh..(de fick två adoptivbarn senare, och hon fick beskedet på jobbet och jag har aldrig någonsin sett nån så lycklig, vi grät alla av lycka för hennes skull)

Jag reagerar starkt på det här just för att det är så hårda krav med adoption och att det kostar massa pengar då man samtidigt jobbade på systembolaget och ser gravida alkolister komma in och stjäla sprit. Sen ser man när denne fått sitt barn och undrar? Ger de barnet nån mat och hur sköter de om barnet? Det gick ca 1 1/2-2 år innan socialen tog det barnet. Därför tycker jag att man borde införa test på om man borde få bli förälder.

Jag är så uppretad och ledsen när jag läser sånt här. Det är så fruktansvärt egoistiskt av en förälder att ha ihjäl sina barn oavsett anledning.5

kommentarer på Hemska människor!
 1. mammatill3 skrev

  Jag håller fullständigt med dig. Men man måste ju tänka på att alla är oskyldiga tills motsatsen bevisats. Jag hoppas att dom lyckas lösa det fallet och skulle det nu visa sig att det faktiskt är mamman som gjort det så är det ju förfärligt.

  Ang adoptionen så tycker jag att det är förjävligt att man ska behöva betala en massa pengar för ngt som man kanske ändå inte får. Sen finns det ju faktiskt barn här i Sverige som oxå behöver adopteras bort. Har din vän kollat runt här i Sverige med? Hoppas det går bra för henne.

 2. lillalady skrev

  Jag har aldrig förstått hur man kan ha ihjäl sina barn. Tycker man läser ofta om folk som ligger i vårdnadstvist och har ihjäl barnen för att hämnas på sin expartner. Hallå, det är ditt barn oxå! Hur är man funtad då?

  Angående adoption så är det verkligen hårda kontroller. Har en arbetskamrat som adopterade två pojkar från Estland. Dom har uppföljning med adoptionsbyrån i hur många år som helst, och måste rapportera regelbundet hur det går. När man får barn går man till bvc några gånger, men annars är det ingen koll på hur barnen mår.

 3. Ja absolut är man det. Nu tänker jag generellt på alla som är dömda för dessa brott. Nyss var det ju en pappa som hade ihjäl sin son, så tragiskt.
  Ja min vän hade kollat överallt då, de har två adoptivbarn nu som blivit ganska stora :) så allt gick ju bra men det är ju en lång resa med att adoptera.

 4. Caroline skrev

  Ville bara lämna ett avtryck här idag. Läser din blogg flitigt sen drygt ett halvår sedan men är dålig på att kommentera.

  Om ungefär 10 veckor är det dags för mig att få min lilla bebis, en flicka. Det är vårt första barn och självklart är allt mycket spännande! Jag har fått bra uppbackning på SMVC och diabetesteamet så allt känns rätt lugnt.

  Det du skrev om nu i ditt inlägg är tankar som jag haft i mitt huvud väldigt länge. Livet är verkligen så orättvis för både föräldrar och barn i dessa fall!

  Tack för en bra blogg!

 5. Tack snälla du! :)
  Vad spännande för er, snart är ni tre då :) Jag är jätteglad för alla kommentarer och jag vet själv när jag läser bloggar att jag inte heller alltid kommenterar :)
  Som jag säger till alla andra också så får ni gärna berätta hur era graviditeter ser ut med, värden, tillväxt och annat. Gärna också efter lite vikt och sånt eftersom
  alla säger att de flesta diabetiker får stora barn, vilket jag gärna vill se om det stämmer. Jag tycker ju själv inte att det stämmer riktigt men jag har ju inte koll på
  alla diabetiker heller men iaf de som skriver här osv.
  Lycka till nu med din graviditet..