Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Jag vill träna!!!!!!!!!

Motivation tack! Jag är en person som inte vet hur jag ska motivera mig när det gäller motion, kost och viktnedgång. Vissa jag känner eller man läser om säger, – om jag går ner 5 kg så ska jag få köpa mig ett par nya byxor eller nåt annat.. Tsss, pyttsan, det funkar inte på mig för jag köper det ändå.. Enda gången jag lyckas gå ner i vikt eller frenetiskt gå minst en timme varje dag är när jag mår dåligt och är typ olycklig.

Så jag bara undrar hur jag ska göra? Nu har jag kört igång med lite bra kost/diet och mitt blodsocker är finemang.

Tyvärr är jag en person med väldigt lite tålamod också. Fort ska allt gå och helst smärtfritt och utan ansträngning. Så det går inte in i mitt huvud riktigt att jag fortfarande trött och inte är i samma form som innan graviditeten. Min sambo o mamma påpekar det för mig när jag konstant säger- Varför är jag så trött för hela tiden när jag ändå sover ok på nätterna? Då får jag typ skäll med föreläsning om hormoner som fortfarande finns kvar i kroppen och att det bara gått 6 veckor sen dottern kom och att det är en omställning för kroppen och att det inte går hur fort som helst att komma tillbaka i samma form. Jaaa men jag får panik över att inte kunna ha mina kläder och kroppen är mjuk o fladdrig..

Vill inget hellre än att kunna träna och gå ut på långa promenader men det blir ju aldrig som man tänkt sig med en liten när man ska passa tider. När jag orkar och vill, ja då stämmer det inte in med hennes mat tider tex.Hon äter dessutom med 2,5 tim mellanrum så jag hinner inte speciellt mycket heller. Tar jag med mig mat så kan jag ju ge henne men kruxet är att jag blir stressad när jag inte vet hur det blir. Som förut när jag var ner på stan och det blåser så himla mycket, ja då kan jag ju inte stanna efter vägen på en parkbänk o ge henne mitt i stormen. Spädbarn och blåst är ingen bra kombination (de har ju någon slags funktion kvar i andningen/halsen (struplock?) som gör att det kan vara under vatten utan att svälja vattnet när de är små, och blåser det för mycket så aktiveras det locket på samma sätt eller hur man nu ska förklara) Iaf så har det varit fel väder, fel på blodsocker, jag har varit för trött osv.. jag har många ursäkter ibland..

Och en helt annan sak, Varför får man alltid lågt blodsocker när man har borstat tänderna??? Det slår aldrig fel för mig. Borsta tänderna och få en känning händer alltför ofta.

Lill tjejen har fått skrikperiod på kvällen nu. Mellan kl 19-20 så är det hög ljudnivå här. Lite ont i magen har hon nog. Tredje dagen nu som hon är tröstlös. Man tror hon är hungrig för hon tuttar så intensivt på nappen men när man ger henne mat så bara spottar hon ut nappflaskan. Sen efter kl 21 så sover hon som en stock tills sambon väcker henne vid 01 för att ge henne mat. Sen har hon sovit två dagar i rad till kl 05.. det är lycka för det innebär att jag får sova från ca 22-05. I går la jag mig 21,30 för jag ville få så mycket sömn som möjligt, och det fick jag ju haha.. Måste ändå säga att nätterna varit bra hittills (peppar, peppar) då hon sover mellan ca 21-01 och sen andra natten i rad nu från 01-05. Jag har ju passet efter kl 03 och det innebär ju att jag bara behöver gå upp en gång. Annars var det 03 och 05 förut sen vaknar sonen ca 06 så då blir det så mycket på kort tid…. så därför går jag o lägger mig tidigt för att orka… för annars blir jag en hemsk människa.. och minnet ska vi inte tala om haha..

Idag har Michaela namnsdag så då kom det roliga paket med posten.. Lägger upp det i nästa inlägg..

Jösses vad långt det här blev idag… gäsp!

Dags o sova nu för nu börjar jag bli hungrig..5

kommentarer på Jag vill träna!!!!!!!!!
 1. Hanna skrev

  Motivationen är som bortblåst här med just nu, ha ha ha!

  När jag vill gå ner i vikt kör jag oftast lågintensiv träning i form av promenader. Minst 30 min om dagen ger resultat för mig om jag tänker på kosten samtidigt, är det riktigt motigt för mig som det var när jag hade så himla ont så delade jag upp de 30 minuterna på 2 pass.

  2 promenader på en kvart klarar man ju lätt…

  Sen gick det förvånansvärt lätt att öka till 60 min/dag…Endorfinerna flödade väl antar jag.

  Jag vet inte vart man hittar motivationen, jag har fått tvinga ut mig själv några gånger innan jag känt att jag gjort det frivilligt igen…

 2. Caroline skrev

  Haha, ja det är konstigt varför man ofta får känning efter tandborstningen! Ett av livets mysterier :)

 3. Popcorn79 skrev

  Känner igen det där med att borsta tänderna, tycker jag alltid får lågt blodsocker då… 😉 Och apropå träning, igår var jag iväg och simmade för första gången på nån månad, har haft förkylning på förkylning så det har inte blivit av. Åt middag innan och tyckte jag justerade insulinet bra, men när jag kom upp ur poolen efter 40 min simning så låg sockret på 3.1… bara att köpa en banan då! Suck.

  Men de är iaf väldigt nöjda med mig på specialistmödravården, jag har fått gå var tredje vecka istället för varannan, och nu igår låg mitt Hba1c på 51, vilket verkade motsvara ca 4.9. Jätteskönt! =) Det flyter på bättre den här graviditeten, har mer koll på läget nu. Inte så konstigt kanske, förra gången var ju allt nytt.

  Kram på dig!

 4. Jessie skrev

  Vad är det för kost/diet du går på?
  Tänkte att det är nog dags för mig och killen och pröva igen snart efter missfallet i somras, trots att mitt bs var hur bra som helst och låg på ett medel av 6,7 i månaden. Sedan följer lite depression och man skiter i stort sett att reglera bs då man anklagar sig själv för missfallet.

  Btw, ett roligt träningssätt är Zumba! Jag har skivorna hemma och det är så otroligt roligt, man får upp flåset och man svettas. Man känner knappt av att det är träning (nu låter jag som de i reklamen..) men värt att testa =)

 5. Jag kör på LCHF, funkar superbra på mig! Jämt och fint blodsocker och jag mår så bra av det. Jag lägger ändå till lite kolhydrater så jag inte får känningar
  och jag kör inte stenhårt som andra gör med att ta bort morötter och majs och sånt och säger jag Nej till massa saker så funkar det inte.
  Ledsen för din skull med missfallet, har själv råkat ut flera gånger för det. Första gången var jag helt förstörd och var hemma en hel vecka från jobbet och
  mådde jättedåligt. Sen tänkte jag ändå att, ” Allt har en mening och något stod inte rätt till den här gången och det är ju bra att kroppen säger till då”
  Kämpa på och tänk positivt så kommer det gå galant sen :)
  Kram