Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

När tar det slut på elände?!

Jag har ont i magen. Kände igår och inatt när jag skulle resa mig ur soffan och sängen att det ömmade. Tänkte att jag hade träningsvärk i magen efter att ha rest mig ur soffan med henne i famnen så många gånger. Alltså när jag reser mig från soffan måste jag liksom ta sats när jag ska upp och håller henne i famnen samtidigt. Det blir ju ett antal gånger per dygn då hon i princip bor i min famn.

När jag låg i soffan idag så låg jag och kände på magen vid snittet och kände att det ömmade under och jag var svullen i mitten. Alltså inte under hela snittet men mer åt mitten under det. Nu har jag känt av det under hela dagen och nu blir jag ju orolig så klart. Det var inte så förut. Har googlat på om komplikationer efter ett kejsarsnitt men hittar ingen info om tex, vad kan hända om jag lyfter och bär för tungt innan det läkt riktigt. Jag har ju lyft ur o i vagnen ur bilen ett flertal gånger. Samma gäller bilstolen som hon sitter i, den är ju jättetung. Jag vet att man bara ska bära hennes vikt och inte så mycket mer och jag kan ju säga att jag varit lite dålig på det. Nog har jag handlat och burit tunga kassar osv men ändå vart försiktig.

Så nu undrar jag, vad händer om man har lyft för tungt? Vad finns det för komplikationer? Är det någon som råkat ut för komplikationer efter ett kejsarsnitt i magen?

Allvarligt, börjar bli riktigt trött på att ha ont nu och lill tjejen har varit ganska vaken idag men snäll. Beror väl på att hon bott i min famn. Nu ligger hon brevid och är inte nöjd och gnäller för att hon ligger själv. Dessutom är hon övertrött och vägrar sova. Själv har jag inte klivit ur pyjamasen eller gjort någon nytta idag. Ska invänta en timme till då ska jag ta en dunder värktablett, lägga mig och hoppas på en bättre dag i morgon.5

kommentarer på När tar det slut på elände?!
 1. Fia skrev

  Ring sjukvårdsupplysningen! Låter inge skoj att ha så ont!
  Hoppas det går över!
  Kramis

 2. Lotta skrev

  Jag hade ont i snittet i kanalen en månad när jag gjorde vissa rörelser. Jag är faktiskt lite osäker på vad som kan hända med snittet, men en risk är väl att såret kan gå sönder om man anstränger Sig för mycket?

  Vr försiktig med lyftandet, att bära bebis med bilbarnsttol gjorde jag också, man har ju inte så mycket val direkt. Men när du ska resa dig från soffan, kan du inte lgga henne i soffan brevid dig, resa dig upp och sedan ta upp henne? Så längde det känns ok är det säkert ingen fara, men nu oroar du ju dig och har lite ont så kanske du ska ta det lite lungare. Dumt att ta ut dig i onödan…

  Krya på dig och stor kram!!

 3. Derya skrev

  Hej
  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig.

  Vänligen
  Derya

 4. Jag ringde SMVC och förklarade och de sa att så länge det inte uppstår rodnad, blödning eller att man får feber så var det lugnt. De sa även att man ska
  ju inte bära tungt osv, men i det verkliga livet så ser det ju inte ut så men att man behöver ju inte överdriva med att bära tunga matkassar osv :)
  Kram

 5. Ja nu har det iofs gått 1 månad och då tycker jag egentligen inte att det ska kunna hända så mycket. För på en månad så borde det ha läkt rejält så
  skulle jag nu bära något tungt så borde det inte gå upp. Har glömt hur länge man ska vara försiktig men jag tror det var 4-6 veckor va?
  Iaf kan det ju vara så att det kan ömma lite om man bär osv eftersom det fortfarande läker om man tar i för mycket när man inte är van.
  Ska ju på efterkontroll om några veckor och då får vi väl se om det är bättre.
  Kram