Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Guardian Blodsockermätare

Supertrött idag.  Var igår och fick denna bs mätare introducerad och satte nål. Gud vad jag tyckte den var avancerad. Den vibrerar och larmar hela tiden och jag blir galen. Somnade inte förrän vid halv tre inatt, då fick jag lov att gå upp och läsa instruktions boken hur jag ändrade larmvärdena. Jag hade inställningen 4,5 som lågt och 10 vid högt. Den larmade vid lågt hela tiden men när jag kollade av med min riktiga bs mätare så var det faktiskt ganska exakt på värdena och det är ju bra. Men vid ett tillfälle så pep den för den inte hade kontakt med sensorn. Vet inte varför det blev så. Iaf så kunde man inte stänga av larmet vad jag kunde se, alltså jag hade på vibration och jag ville slå av allt men det hittade jag ingen info om så jag fick lov att lägga in andra larmvärden så då la jag in som lägst 2,9 och högst 19 bara för att den inte skulle låta under natten.

Blir väl enklare när man väl förstår hur den funkar. Kanske är lättare att förstå när man har pump?

Jag fick bra info igår hos min dietist som ska med lite i boken och nu har jag lagt upp hur jag ska äta så jag kan gå ner i vikt och så att det blir rätt utan att gå på några konstiga dieter.

Jag borde verkligen träna också, jag går ju på samma gym som Biggest Loser Robban som är en gammal kompis till mig. Han och hans fru tränar där så jag borde verkligen gå dit nu och bli inspirerad av dem. Hon var faktiskt med i vår lokaltidning idag för hon har gått ner 19 kg hon med, supersnygg är hon.

Idag har jag vaknat med huvudvärk  och mår illa så det känns lite jobbigt då man vill bara gå och lägga sig men måste underhålla barn och fixa massa saker. Är glad över att det är ledig dag på skolan så man slipper ut och skjutsa barn tidigt på morgonen. Nu kan jag gå runt i mysisar länge.

Idag blir det ev storhandling, bara nyttig mat.. fast iofs så handlar jag alltid nyttig mat men nu ska det bli lite mer färska bär och sånt till frukostar och lite mellanmål.. synd att det är så dyrt bara. Men om man tänker på att jag handlar kaffe och sallader för minst 500 i månaden på Waynes så kan jag lägga dem på bär i stället, eller hur:)

Uppdaterar lite bättre med bs mätaren Guardian då jag kommit på hur den funkar haha..10

kommentarer på Guardian Blodsockermätare
 1. Linda skrev

  Hej,jag testade guardian i höstas åhhh ngt som gjorde mig mer galen fanns inte ha ha ha,tyckte inte alls om den,hade såna förväntningar!!!men vet flera som vart såååå nöjda Hoppad du får bukt me den,ja la den i garderoben en natt för inget stämde me vanliga mätaren..lycka till och förstår din frustration :-)

 2. Haha, garderoben! Ja jag funderade på att ta ur batterina ett tag. Idag åkte jag till affären o den vibrerade o varna att det var över 10, den gjorde så ett par gånger men sen började den tjuta o låta illa.. Instruktionsboken är inte direkt tunn heller:)

 3. Inge stressande alls när man sitter i en bil o kör och inte kan kolla. Inge stressande heller när apparaten vrålar inne på affären. Bra sätt ändå att slita sonen från leksaks avdelningen iaf med att säga” nu måste vi skynda oss innan den låter illa igen” haha..

 4. Linda skrev

  Ja för mig blev den så stressande att jag pallade inte,å sen stämde den inte alltid,men säkert olika!!var ju under graviditeten me så då är ju kroppen i sin egna värld 😉 allt har gått bra fått en flicka :-) ska verkigen försöka maila dig ang mina graviditeter.när var ”dead line”??/ Linda

 5. Fia skrev

  Jag är ju en av dem som älskar guardian 😉
  Har du inte fått det lilla tunna häftet istället för att släpa med på hela boken?
  Men visst är det otroligt att det ändå går framåt i utvecklingen med diabetesgrejer! (även om det tyvärr inte finns ett botemedel än)
  Hoppas du får bukt på alla larm! När den har larmat så har jag tryckt på alla knappar typ och till slut så tystnar den,haha..
  Kram

 6. Jo den är faktiskt bra.. är inne på tredje dagen och nu är den ok. Jag lägger om värdena till natten bara så jag slipper larmen:) Har det tunna häftet men har behövt slå upp lite andra grejer som inte finns med i den i den tjocka:)

 7. Åh vad roligt Linda, berätta gärna! Jag har satt deadline på den sista januari men det är ingen panik..
  kram

 8. Marie skrev

  jag vet hur det är….. Har haft sensor på sen sep nu =/ Natten mot torsdag hade jag larm fr kl 2,37 och sen var tjugonde minut fram till kl 6. När sändarsiffrorna ligger under 10 i pumpen så visar sensorn på lågt. Prutt!! Ska ändra lite i pumpen nu så att den inte larmar så tidigt som vid 3,8 som jag har nu.

 9. Har du köpt en egen guardian eller har du lånat?
  Jobbigt med dessa larm alltså. Jag ställer om nu till natten och kör på 3,0 dom lägst och 18 som högst bara för att kunna slappna av. På dagen har jag 4,5 och 10 och det passar mig bra. Fast det har blivit många larm på det lägre värdet:)

 10. Marie skrev

  Hade skrivit ett långt svar men det försvann för det var fel kod…… Kan dra det kort igen =/ Jag har min sensor på rumpan numera efter tips från en från Medtronic, den blir mindre störd där har jag också märkt nu.
  Jag ser ju mina värden i pumpen, dom du får på din guardian. Fick med mig en låda sensorer sist så nu har jag sticka att ladda ur pumpen med så kollar min diabsköterska hur det ser ut. Tycker det är kalasbra=)
  Mina värden hoppar än så länge så mycket så jag är glad att ha den kvar men ibland är jag på väg att kasta ut skiten genom fönstret. Inatt visade den 18 och i fingret hade jag 11… Man blir lite matt när man jobbar med såna nätter.