Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vad händer?!

Fattar inget, begriper inget.  Det händer något jag inte rår över och det gör mig så förbannat irriterad. Mitt bs är helt åt skogen hur jag än gör. Ligger på tex, 5,6 äter middag (se nedan) jag tar 5 enheter insulin, jag dricker ett glas folköl till maten för att inte få lågt till den kolhydratfattiga middagen. Får känning 3,9 vid 22 tiden. Äter ett äpple, vid 23,20 ligger ja på 8,4. Tar 3 enheter insulin. Vid 01 tiden så ligger jag på 11,3. Tar 4 enheter igen. Vaknar på 12,7.

Många fula ord som kommer ut ur min mun nu. Jag blir verkligen galen snart. I en vecka har det hållit på så här.

Middag

Middag

Lax, quinoa, avocado och sallad. Inte mycket som höjer sockret där inte.

Lunch

Lunch

Lunchen bestod av lax (älskar lax skulle kunna äta det jämt) Ägg, råkost sallad av morot och kolrot, soyabönor.

Började dagen på 9 i bs, sen gick det ner till 6,2 tog 4 enheter och åt frukost. Sen skulle vi ut och gå så jag tog en banan för jag får alltid känning när jag går ut. När jag kom hem ligger jag på 9,8.

Nånstans trodde jag det blev fel med kolhydratsräkningen för när jag kollade på listan min sjuksköterska skrivit till mig så var det fel siffror. Så det var inte konstigt att jag fick högt. Så jag ändrade som jag brukar göra och ändå blir det fel.. suck!

Mina siffror jag fick så skulle 1 IE ta hand om 15 gram kolhydrater. 1 brödskiva väger 40 gram vilket är 20 g kolhydrater. Jag åt två vilket innebär 4o g kolhydrater. Jag tog 4 enheter som då ska ta hand om 60 gram kolhydrater. Jag låg på 7,1 innan och efter låg jag på 14,8. Nåt som inte stämmer va?! Till en sån frukost så brukade jag ta 8 enheter..

Ska bli skönt att få en sån övervakande bs mätare nästa vecka. Ska det vara så här så vill jag verkligen ha pump..

Vill fortfarande veta mer om pump. Vad har ni för sort som är bra. Nån som ni inte rekommenderar..Finns det nån bra sida att läsa?7

kommentarer på Vad händer?!
 1. Marie skrev

  Paradigm Veo från Medtronic. Jag kör med kolhydratsräkning och vet knappt vad saker är värda i enheter längre. Mitt bl socker går in från mätaren till pumpen och sen där så ger den ett förslag på enheter insulin jag ska ta till den mängd kollisar jag äter.

  Jag är ju gravid nu och har fått strikat order om att inte äta bröd till frulle, så nu är det den feta ekologiska naturella yogurten (3,8-4,5) med lite canderel och sen strössla några branflakes uppe på. Blir ju mätt då den är rätt fet och har fått ner mitt bl socker efter frukost en del på det.

  Får jag en känning så räcker det med ett glas mjölk har jag också fått info, jag får ingen jätterekyl längre som förr då jag tog en macka och ett glas mjölk.

  Tycker mitt liv är mycket lättare med pumpen, men visst händer det saker. Har haft x antal motorfel vilket inte är så bra. Efter 2 såna får man ny pump.

  Tycker du gör rätt om du väljer pump =)
  Lycka till med ditt val iaf.
  Kramis Marie

 2. Emma skrev

  Det kan inte vara så att du får för mkt insulin och för lite kolh.. så att du får som en rekyl på natten för det? Jag har alltid haft problem med mitt socker på natten. Lägger jag mig på ett bra ensiffrigt värde är det mkt sällan som det stannar där.. Tycker det är svårt för jag kan inte höja lantus mer och denna dosen är egentligen för låg för natten =/ a svårt det där!
  En sak som jag märkt är iaf när jag rör på mig ordentligt på dagen och inte äter bra mat =)

 3. Emma skrev

  När jag äter bra mat och rör på mig så blir det något bättre… Blev lite fel där på slutet..

 4. Geo skrev

  Tänk om man ändå kunde bestämma om man vill ha pump eller inte. Mig vägrar de ge en pump så det blir väl till att köpa en för egna pengar.

 5. Geo skrev

  Jag kör just nu på höga 26E lantus till natten och vaknar ändå alltid med högt blodsocker. Nästan alltid över 15

 6. Jag tycker att alla ska ha rätt till de hjälpmedel som kan förbättra ens sjukdom. I längden tjänar man ju på det då det är lättare att hålla sig frisk och minska risken för framtida komplikationer. Vill du ha en, kämpa för det och kräv en, det är ditt liv. Lycka till!

 7. Det är ju då man bör ha pump i såna lägen. Att kunna få ett jämnare bs, jag blir helt slut efter att ha såna toppar med högt, dessutom får jag huvudvärk efteråt. Hela min högstadietid hade jag huvudvärk av högt o lågt bs..