Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Vilken insulinpump ska man ha?

Jag har fått tre olika alternativ på insulinpump. Jag har inte läst i broschyrerna än utan frågar här först. Animas Vibe insulinpump, Accu-chek combo insulinpump eller MiniMed Paradigm Veo system insulinpump. Är det någon som provat flera olika? Vad använder ni och vad är  för och nackdelar.

IMG_0709

Jag var och lämnade tillbaka Guardianen idag och fick se kurvorna på mitt bs. Mellan 05-07 ökar mitt bs från ett bra nattligt värde till ett högre. Efter lunch mellan 12-16 toppar det också från lite högt till känning vid 16.  Men det beror en del på att jag ser att det ökar efter lunch och tar ibland en extra dutt för att sen inte äta nåt mellanmål och så dimper jag sen.

Nu känns det tomt utan bs mätaren…. det var skönt att slippa sticka sig så ofta som jag gör. En vanlig dag tar jag mellan 6-10 bs. När jag hade Guardianen så tog jag bara när den sa att jag skulle göra det.

Jag har fått ont i halsen och mitt bs spökar direkt. Låg som högst på 15 idag och jag bara pumpade in insulin för att sen få tokkänningen.. Ser ni de två pilarna bredvid värdet. Det betyder att det sjunker fort. En pil så betyder det att det är på väg ner och ingen pil att det ligger jämt. Så det är ju en väldigt bra grunka, helt klart!

IMG_0706

Sån här låda fick jag låna med hem med en Guardian i

Sån här låda fick jag låna med hem med en Guardian i

Laddare till sensorn

Laddare till sensorn

Sen fick jag ju tokont i halsen i går natt, det blev värre och värre så jag gick till hälsokosten och frågade om de hade något för halsen och hon rekommenderade detta tabletter med Zink i och sa att de skulle ha snabb effekt. Ja jag kan bara hålla med för det lindrade otroligt bra och jag känner mig faktiskt bättre.

Garderade mig med att handla hem ingefära och citron som jag rivit och blandat i vatten som står i kylen. Det är ju superbra annars också men det känns extra fräscht i förkylningstider.

IMG_0705

Kan dock tycka att jag inte bör bli sjuk med tanke på allt nyttigt jag äter. Som det här tex..

Frukost, yoghurt, havrekuddar, färska hallon och blåbär

Frukost, yoghurt, havrekuddar, färska hallon och blåbär

Lunch, kassler, bladsallad och avocado

Lunch, kassler, bladsallad och avocado

Kvällsmat, keso, nötter, färska hallon o blåbär

Kvällsmat, keso, nötter, färska hallon o blåbär

Gjorde ju en vegetarisk lasagne härom dagen som blev fantastiskt god, är det någon som är intresserad av receptet? Den innehåller i stora drag, zuccini, creme fraiche, krossade tomater, parmesan, vitlök och lite örter osv..

Idag blir det stuvade makaroner och korv till middag.. lite svårt med att bara ta en dl stuvisar när det är sååå gott.. jädra kolhydrater!!

Kram alla!21

kommentarer på Vilken insulinpump ska man ha?
 1. Jasmine skrev

  hej vad kul och se och läsa om någon mer gravid med diabetes.Är själv i vecka 29 och 18 år väntar med glädje på mitt första hjärta. Väldigt nyfiken på andras historier, vore super kul om du skrev förlossningsberättelser (de du kommer ihåg iaf) om förra barn. Så nyfiken! mvh

 2. Hej Jasmine.
  jag har fått två barn och senast nu i aug. Jag har lagt ut mina berättelser här på bloggen så kolla under mina gamla inlägg så kan du läsa om dem:)
  Linda

 3. Min senaste förlossningsberättelse ligger under kategorin graviditet och diabetes, läs där:)

 4. Fia skrev

  Jag vill ha massa goda vegetariska recept! No meat for me you know;)
  Jag har bara erfarenhet från Animas och det är den jag har nu. Tycker den är väldigt bra, många tryck dock för att ta sig in och ur i menyerna om jag jämför med min förra pump som var en Cosmo.
  Dock finns det ingen kontinuerlig mätare till Animas men de skriver knappt ut sensorerna pga. kostnaderna men vem vet, det kanske ändras i framtiden? Isf ska du välja MiniMed Paradigm Veo system insulinpump.
  Jag valde mellan Animas och Accu-Check combo. Var mest sugen på Accu-Checken pga. fjärrkontrollen men tyckte fjärrkontrollen var så stor och klumpig så det blev inte den fast jag trodde det var den jag absolut ville ha! Iofs så har du ju blodsockermätare i fjärrkontrollen också så det är ju ett plus men jag är så fäst vid min freestyle eftersom den lyser upp stickan.
  Kramis

 5. Jag tycker animas verkar bra eftersom den har en sensor som mäter ditt bs. Men på bilden så såg sensorn megastor ut. Nu skulle man ju inte lita på det utan
  det skulle vara ett riktmärke om värdet var på väg upp eller ner som jag fattade det. Hade du färgskärm så du kan se kurvan på ditt bs?

 6. sandra skrev

  Så du ska också få pump?! Jag tror jag har missat det :) jag får nästa månad, och har funderat på animas trots att de helst ger ut minimed här. Nå, vi får se :)

 7. Ja jag vill ha en tror jag för att få bättre värden. Jag har ju bra värden men vill ju kunna påverka där jag ligger sämre. Träffade min ssk idag och hon visade mig dessa tre som de tydligen har att välja emellan.
  Det verkar tydligen inga problem med att jag ska kunna få en. Är det svårt annars?

 8. Fia skrev

  Jag kan inte se mitt blodsocker på min Animas..såg nu att du kan få den nyare versionen! Jag har den ”gamla” Animas 2020..Fan nu vill jag byta till den nyare! Här ska det ringas till diab.ssk imorgon 😉
  Ja det är färg skärm vilket är super!

 9. Fia skrev

  Kom på att jag har ju faktiskt en spricka i min pump så den måste ju bytas ut i vilket fall som helst! Så det kanske inte är helt omöjligt att få den nyare om det inte skiljer jätte mycket i pris!:)

 10. Ja jag funderade om du hade en annan modell eftersom du hade fått låna en Guardian :)

 11. catta skrev

  Hej
  är så nöjd med min animas .

  Fia
  ring in till nr på baksidan av pumpen. så får du en ny hemskickat dagen efter. den går på garantin under tre år från den dagen du fick den.

  Du kommer få samma o ej nyare:(
  Ja fick en ny idag för andra gngen

  kram Catta

 12. Hanna skrev

  Jag har Minimed paradigm veo och är riktigt nöjd med den. Har för flera år sedan haft en Animas som jag inte var lika nöjd med främst pga supporten, men också för att den larmade alldeles för lågt och jag fick alldeles för många stopp i slangen. Batteriluckan havererade för mig 2 gånger också.

  Jag gillar Veo:n pga av den är lättskött, man har bra översikt med det medföljande programmet till datorn, man kan tillkoppla guardian och den känns stadig och pålitlig. Blodsockermätaren jag har skickar värdena via bluetooth till pumpen så all info finns samlad i den. Många finesser så man kan välja själv hur avancerat man vill lägga upp sin behandling.

 13. Januari skrev

  Hej
  Jag har haft en paradigm pump i 8 år (medtronic företag) och är väldigt nöjd. I dagsläget har jag veo pumpen som jag stundtals kopplar till cgm (kontinuerlig glukosmätning) och kopplar då endast till sensor och den lila vita pluggen bredvid pumpen. Jag anser att man ska välja en pump som har möjlighet till cgm,kontinuerlig glukosmätning för det är ju framtiden. Medtronic har längts erfarenhet vad gäller forskning/ studier och tillverkning av sensorer och har nu tillverkat en ny generation sensorer som e mkt bättre ( tyvärr är de inte subventionerade men marknaden och framtiden kan ju ändras). De andra tillverkarna har inte alls lika lång erfarenhet. Medtronic sensorer har även mindre nål och ibland kan de ju vara lite svåra att trycka in i huden och då vill man ju ha en liten nål. Jag är i vecka 5+ 3 och de första 2 veckorna hade jag hemska blodsocker värden på ca 12-16 mmol/L, sedan kom jag på att jag var gravid och har gått med cgm kopplat till min pump sedan dess för att stabilisera mitt blodsocker. men ack vilken ångest jag har för de där 2 första veckorna kan knappt sova om nätterna… gulp..

 14. Alexandra skrev

  Hej jag har en fråga anfående guardian blodsockermäatren. var det bara en du fick låna? är det bara en mätare man får låna ett tag ? mvh alexandra

 15. Hej Alexandra. Ja det är en mätare som man får låna. En sån mätare kostar 15.000 kr och varje sensor kostar minst 400 kr. En sensor som sätts på magen räcker i 6 dagar så det blir en väldig kostnad om man vill kunna mäta jämt. Jag fick låna denna i 6 dagar sen lämnade jag in den och förde in resultaten så vi kunde se en kurva på mitt bs. Man får säkert låna längre, det är ju så olika beroende på landsting.

 16. Michaela skrev

  Hej!

  Jag har en minimed paradigm, modellen före veo:n. Jag tycker den är superbra, finns massa inställningar om man vill =) Har aldrig provat nåt annat än minimed men jag gillar dessa pumpar. Ibland får jag för mig att jag helt plötsligt ska byta över till sprutor för att känna mig lite ”friare”. Men varje gång jag gör så slutar det alltid efter några dagar att jag undrar varför jag alltid ska byta tillbaka till sprutor när pump fungerar sååå mycket bättre! Hoppas du hittar en pumo du blir nöjd med, kanske kan du få låna hem och prova ett par olika innan du bestämmer dig? Kram Michaela

 17. Sara skrev

  Vi har just valt pump till vår dotter på 10 år. Vi hade också de tre att välja på.
  Dottern fastnade för Accu-check med fjärren. Den verkar så bra. Vi var på ”utbildning” igår och på onsdag får hon den ditsatt.
  Det som jag tycker verkar smidigt är:
  *Du behöver aldrig ta upp pumpen, du styr allt med fjärren
  *Du mäter BS i fjärren
  *Pumpen och fjärren har bluetooth som tydligen är outstanding
  *Färgskärm
  *5 olika basalkurvor(kan det heta så? iaf så kan man ställa in 5 olika lägen, typ en för vardag, en för helg, en om man har nån dag i veckan med mkt träning osv, fanns visst ingen mer pump med den inställningen)
  *Du kan gå in på min data i fjärren, där kan du ta fram kurvor och statistik på en massa bra saker.
  *vattentät
  * Kolhydrat hjälp
  * olika larm
  Listan kan säkert göras hur lång som helst och vi har ju inte mkt att jämföra med. Men dotten föll för den dels för att slippa släpa på en BS-mätare samt att slipps ta upp pumpen om man har den innanför byxor/kjol mm.

  Lycka till

 18. Anna-Carin skrev

  Hej!

  Hittade hit för första gången idag, tack för att du delar med dig! Jag bloggar också lite om diabetes, men väver in det i min ”vanliga” blogg. Jag har skrivit några inlägg om pump eftersom jag satte in min 2009, en Animas 2020 (sök på insulinpump). Jag är supernöjd med pumpen! Skulle inte kunna byta tillbaka till penna. Även om det är en del meck med alla tillbehör är det guld värt.

  Jag är lite känslig för tejp och sånt, lätt att få utslag och eksem. Så jag kör Cleo infusionsset till min Animas, ibland använder jag även Skin-prep under, som skapar ett lager ”extrahud” och skyddar. Lite svårare att få setet att fastna, men funkar bra. Är du likadan kan det vara bra tips.

  Eftersom jag bara haft Animas kan jag inte säga vilken pump som är bäst, mer än att jag är mycket mycket nöjd med den. Nu vill jag såklart ha Animas Vibe med CGM, får se om det går. Var på en insulinpumpsträff och bloggade om CGM ifall du är intresserad. Ska också skriva ett inlägg om kolhydratsräkning som är en fiffig funktion i pumpen, som jag inte har börjat med än. Även Insulin-i-kroppen-funktionen är grym när man t ex ska träna. Tycker att alla hjälpmedel som kan ge en vägledning är bra, så kan man kanske minska alla trial- and error-försök … 😉

  Lycka till med ditt val! Du får gärna kontakta mig om du har frågor om Animaspumpen.

 19. Malin skrev

  ACCUCHECK!!!!

  Den har en fantastisk fjärrkontroll/bs mätare som har en bra funktion där man kan beräkna kolhydrater och så vet den hur mkt insulin du har i omlopp i kroppen. Anledningen till att jag valde accuchecken var nog för att jag kände att det var ett märke inom diabetes som funnits med lääängre, iaf sedan jag var liten.

  Jag är jättenöjd med min.

 20. Alexandra skrev

  Hej. tack för tidigare svar. har en liten fråga till. kostar det nått att få en pump? /Alexandra

 21. Hej:) nä det kostar inget att skaffa pump men det är inte alltid som man får en. man får prata med sin läkare och sköterska först sen avgör de om man får en.