Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Diabetes och pollenallergi

Att ha diabetes och pollenallergi är inte bra för just mig. Jag måste börja i tid med medicin för att det inte ska gå åt skogen.

Har kunnat klara mig hyffsat om jag glömt en dag men nu när våren känns sen och dessa dagar varit varma så blev det nog lite fel. Glömde en dag och PANG så blev allt fel. Är ju dessutom gravid och bara det är knepigt när man tar enorma mängder insulin och kroppen knappt reagerar.

Mitt blodsocker blir helt rubbat och jag får ta extra doser titt som tätt när allergin sätter igång.

Har legat i snitt säkert runt 10  i bs dessa dagar och det känns inte ok när jag ska hålla mig på under 8 helst. Inatt vid 01 vaknade jag och hade 10,7 i  bs. Tog 7 enheter novorapid. Kl 06 vaknade jag på 7,8 och tog 5 enheter till. Vaknar sedan 07 och ligger på 7,2 och tar 5 enheter till. Kl 08 ligger jag på 6,7. Fattar ni vad kroppen är knepig under en graviditet och vid allergier? I vanliga fall hade man ju fått jordens känning vid dessa mängder insulin. Nu tog jag 16 novorapid och åt fiberhavregrynsgröt och en grov dubbelsmörgås.

I fredags då jag hade den jädra allergin tog jag säkert över 100 enheter  extra med insulin bara under dagen. En vanlig dag utan graviditet och allergier så har jag max 30 enheter beroende på vad jag äter osv.

Min snittkurva under 14 dagar ser nu ut så här.

Medelvärde under 14 dagar är 7 och under 1 månad 7,2. Fortfarande ok men det är för hoppigt tycker jag.

Antal mätvärden: 97 Värden över målområde (8 mmol/L): 31 Högsta värde (mmol/L): 16.6 (2013-04-29 09:18)
Antal värden per dag: 6.9 Värden inom målområde (4-8 mmol/L): 54 Lägsta värde (mmol/L): 2.8 (2013-05-03 01:13)
Medelvärde under perioden (mmol/L): 7 Värden under målområde (4 mmol/L): 12 Standardavvikelse: 2.9

 

 

 

 1

kommentar på Diabetes och pollenallergi
  1. Jessie skrev

    Usch då!
    Ja, hade man tagit den mängd man tar nu och alla extra duttar på en dag om man inte vore gravid så skulle man vara död vid det här laget. Åtminstone i koma med en del glucospåsar i samtliga vener.

    Hatar att kroppen är så resistent, man blir nästan mörkrädd. Men snart är det över då vi har våra små i famnen och kan återgå till normala doser =)