Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

TUL v 34, blandat med hormoner, trötthet och allergi!

Känns inte som en bra dag idag. Allt är egentligen ok men när dagen börjar med att barnmorskan frågar hur ens blodsocker legat sista tiden samtidigt som hon gör tillväxtultraljudet så fattar även jag att bebisen väger mer än den ska. Vi går nu in i v 34 och bebisen väger 2419 g mot förväntade 2207 g.  Den ligger alltså +9,6 %. Visst mitt bs ligger högre vissa tider på dagen och mycket beror på stress och allergier mm.

Iaf så här ser kurvan ut för bebisen i magen!

Nuvarande graviditet och bebis

 

 

Detta är kurvan för min dotter som föddes 2011

Kurvan för dottern född 2011

 

Här är en gammal kurva typ från stenåldern på sonen född 2005:)

I v 35 låg sonen på +22% sen gick det ner lite.

 

Så allt ser väl ok ut men det som gjorde mig besviken var att läkaren nu säger att det blir ett planerat snitt. Jag ifrågasatte och sa att om kroppen själv sätter igång det då som vanligt kan det inte gå då? Jo om det skulle gå så pass snabbt men man ser helst till då innan att det blir ett snitt. Risken med vanlig förlossning efter två snitt är ju då att det kan brista. Självklart vill jag att det bäst görs för bebis och  mig men jag vet ju hur otroligt jobbigt det är med snitt och den smärta och allt som det medför. Man blir ju ett kolli som inte får bära och har snoront länge. Jag gillar inte heller Morfin för det blev jag så dålig av. Det trista är ju också att bebisen inte får en stressfaktor den behöver och jag bara vill INTE ha det där jefla snittet.

Som grädde på moset så klagas det på vikten och det är tur att mina värden är så fina så de inte kan skylla på det också. Jo med första sonen gick jag upp 23 kg och med min dotter 24 kg. I vecka 33 med sonen +12 kg. Med dottern i v 33 +16 kg och nu i samma vecka +12 kg. Jag håller mig på samma men har svårt att tro att jag ska gå upp 12 kg till på ca 6 veckor..

Jag har pollenallergi, är aptrött, vätska i kroppen och blodsockret är bara fel.. Hormonerna är helt ur balans och med tröttheten blir man bara så ledsen på allt.

Så då får man tänka på ändå att kanske inte ha så höga krav på mig själv, jag gör så gott jag kan. Det är tungt nu men blir lättare sedan. Få se det positiva som förra gången att gå ner 19 kg på två veckor.. fniss!

Huvudsaken bebisen är frisk och att allt går bra så är jag lycklig. Men nu ligger han högt upp och jag kan knappt andas.. FLÄMT!!

Ok en magbild också då..

Bebismage v 34

Bebismage v 34

Sen får man bortse från alla fina fläckar på magen av lunchen som råkade landa där.. som varje dag:)

Vet inte hur det är med er andra men jag ligger jämt högt på fm. Vid besöket idag kl 10,20 låg jag på 11,9 i bs. Nu låter jag det vara och vid lunch kl 12 så låg jag på 6,5. Detta sker även när jag inte är gravid och det är så jobbigt för det blir svårt att få ett helt perfekt bs. Det man får göra är att låta bli att ta den tiden och enbart stunden innan måltid..

Nu ska jag ta en kopp kaffe och vila. Min kropp bestämmer det och det är bara att lyssna!

Kram och tack alla som är så gulliga och kikar in här och kommenterar!10

kommentarer på TUL v 34, blandat med hormoner, trötthet och allergi!
 1. Catta skrev

  Hej tjejen
  Va skönt ändå med så bra tul värden.

  Savvi kom ju ut idén veckan ,34 och hon vägde 3886 gr. Hahaha vilken skillnad mot 2200 som de skall väga.

  Hoppas du mår bra o forts så under de sista veckorna.
  Kramar catta

 2. Hej pinglan!
  Varför kom hon så tidigt? Hur är dina tjejer födda, normalt eller snitt?
  Kram

 3. Helena skrev

  Halloj

  Tycket alltid att värdet efter frukost har varit det svåraste att få bra. När jag var gravid fick jag öka frukostdosen nästan 5 ggr…. det bästa var kolhydratfria frukostar typ äggröra och bacon 😉 Hoppas du mår bra resten av tiden, imponerad att du orkar redan vi fick ju nästan samtidigt!
  Kramar

 4. picnic skrev

  Usch, vad jobbigt det låter. Jag har inte hunnit sätta mig in särskilt mycket i frågan, men snitt låter ju jättejobbigt som du beskriver det. Hur har dina andra barn fötts, med snitt eller utan? Tack förresten för proffsiga tips på alkoholfria alternativ, drack ölen du skrev om häromdan och den smakar ju faktiskt toppen! Ha det fint!

 5. Catta skrev

  Ja har ju fött alla i vecka 35 utan savannah som kom i v.34.
  De tror min kropp är färdig då.

  Ja blev igng satt med savvi pga diabetesen, men läkaren sa att ja var på g själv o hade fött inom Max tre dar om inte igångsättning hade skett. O då hade hon kommit i v. 35 som de andra . 😉

  Kram catta

 6. Catta skrev

  Glömde , ja har fött alla fyra normalt,

 7. Åh,lyckliga du! Men fick du ligga kvar länge när de kom så tidigt? Eller fick ni åka hem strax efter?
  Kram

 8. Jag har snitt på båda, ett akut och ett planerat. Hade vart trevligt och få på ett normalt sätt nu då:)
  Tack för att du hittade hit och att du fortsätter kika in här:)

 9. Ja jag får nog lov att dra ner på kolhydraterna on det ska bli nån ordning; )

 10. Jennie skrev

  Hej gumman!
  Jag tänker så mycket på dig ska du veta! Bra att du försöker lyssna på kroppen, kaffe och vila låter bra, tycker jag! 😉

  Här i Frankrike har vi andra typer av ”problem” – som att det har regnat i över en månad nu, med ytterst få soliga dagar. Vill ha sommar nu!!

  Häng i, min kära vän! Snart är det här över och du har en ljuvlig bebis att njuta av! :-)

  Stor kram!
  Jennie