Add Comment Register
Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:

Nytt namn ny start- 2 stormiga år, tacksam att jag lever idag!

Men hallå! 2 hela år sedan jag skrev och så tragiskt inlägg!! Men det lägger vi locket på.

Denna blogg startade jag när jag var gravid och ville få ut info att det inte är farligt att vara gravid och ha diabetes. PUNKT. Som tur är så är man ju bara gravid 9 månader ca så nu startar vi nytt kapitel med nytt namn och nya inlägg som har med livet att göra.

Idag lever jag med min  man och 3 barn. Min äldsta fick diagnosen Adhd och autism för lite mer än 2 år sedan. Sedan dess har det varit turer hit och dit och 2 extremt jobbiga år då han sattes i särskolan. Jag trodde det var en bra ide för att han skulle få en lugn miljö med bra pedagoger och specialister. Vad jag bedrog mig. Tänk dig att sätta ett barn med dessa diagnoser där det finns barn med större behov än bara koncentrationsproblem. Här kunde han inte koncentrera sig alls, fick bacillskräck och så sjukt dåligt självförtroende och ständigt frågande – Varför går jag här? Jag är inte som dem? Jag försökte byta tillbaka till hans ordinarie klass men siddu det gick inte då han har på papper att han har en lindrig utvecklingsstörning vilket innebär att han är lågbegåvad. Öhh ja om man har dessa diagnoser och inte hänger med i skolan från första start så är det ju självklart att man inte förstår och hänger med i samma takt! Till slut fick vi göra en ny utredning och bedömning där det visade sig att han inte har lindrig utvecklingsstörning eller Adhd utan ADD och autism. På två röda fick han åter komma tillbaka till sin klass och han är nu så glad varje dag han går till skolan istället för att gråta varje dag och må dåligt.

adhd autism

Vi provade dessutom medicin för honom och det gör jag aldrig om igen. Pojken grät och ville inte leva och fick djup depression. Hemska biverkningar.

Och genom denna diagnos som han fick för 2 år sedan så hade jag börjat med eteriska oljor från young living som jag tyckte fungerade bra. Vid köpet via min vän så fick jag med en bok på olika blandningar där en av dem stod skulle kunna vara till hjälp för just Adhd. Jag testade och blev väldig paff över resultatet och det blev min väg in och nu lever jag dessa oljor. De gör mig lugn, fokuserad, lycklig, avslappnad och blivit mer intresserad av att byta ut alla mina produkter hemma mot giftfria som är naturliga. Vetskapen om hur mycket vi utsätter oss för och hur det påverkar våra kroppar och hjärnor fick mig att stanna till. Jag som inte brytt mig alls, ser nu resultat på ca 20 min. Hur min kropp reagerar, min hud och hur mycket bättre jag mår. Magiskt! Dessutom att jag ser så många andra hur de påverkar och älskar detta är också helt fantastiskt. Dessutom har företaget funnits i nära 25 år och står för äkthet och renhet och mycket forskning.

Lavendel bethann YL

Styrkan och kraften i dessa är magiska för mig för jag som lider av magkatarr (oftast vid stress) blir hjälpt på ca 20 min och då har jag receptbelagd medicin som knappt fungerar.

Det unika med dessa är att de är världsledande för de äger sina egna gårdar och produkterna är helt rena, alltså 100% eterisk olja. Många produkter står det 100 % på men innehållet är ca 5 % eterisk olja vilket innebär att denna 5 % är hundraprocentig ren men är utblandat till resten.Vilket är galet.

Vi använder doftspridare i hela huset. Barnen har på sina rum och sonen har även han och oljor som fungerar för hans sömn. Han sover hela natten med dessa och mår bra på morgonen när han vaknar.

Sen vi började med dessa har vi klarat oss från sjukor och spridaren fungerar även som en luftfuktare vilket är bra för att hålla bakterier borta. Läste på nyheterna häromdagen att det var antagligen därför vi blir sjuka mer under vinterhalvåret för att vi har annan luftfuktighet då. Kanske därför vi hållit oss friska? Och för att ena oljan är bakteriedödande:) Här finns info om man vill veta mer och köpa själv. Vi köpte en dewdrop doftspridare som på bilden. Ser ut som en droppe och när man köper den får man med 12 eteriska oljor. Såå bra att start med detta istället för att köpa lösa oljor för det blir dubbelt så dyrt.

Premium startkit

Premium startkit

GLAD ATT JAG LEVER

Under denna två års period har jag hunnit med att få ett till stort diskbråck som opererades bort och på köpet fick jag dropfot vilket innebär att jag inte har muskulatur i ena foten så då har jag ingen balans vilket gör att jag aldrig mer kan gå i klackskor. Ja vet det är ju inte hemskt men det är så aptråkigt att gå i platta skor jämt. På det kan jag inte åka skridskor med barnen heller, inte springa och ryggen blir dålig. Men sen kom även en härlig cellförändring som var som de flesta, en 1 gradig som man tar bort. Jag är sen tidigare steriliserad så jag sa att nu tar ni bort en rejäl bit så jag garderar mig. Tiden gick, nytt prov skulle tas  så jag fick komma igen och nu måste jag säga att Universum var med mig för jag fick en fantastisk läkare som vid besöket sa- Jag vill ta ett extra prov lite djupare. Så ett vanligt cellprov togs och ett lite djupare (man tar en bit antar jag).

Resultatet kom. Det vanliga cellprovet visade inga förändringar men det andra han tagit visade sig ha grad 3 vilket är det sämsta. Jag får panik då och det beror på att jag förlorade min bonussyster i livmoderhalscancer väldigt snabbt. Hon tog ett cellprov i okt månad och i januari efter har hon fullt utvecklad cancer. Så jag litar inte på dessa cellprov.

Jag sa direkt, livmodern ska bort bort bort NU. När man bestämmer sig för detta så tar man även ett slemhinneprov inuti livmodern för att kolla eventuella förändringar där vad jag förstått. Detta gjordes och sen fick jag vänta på operationstid vilket jag fick 31 maj 2016. Slemhinneprovet visade inga förändringar men skickas därefter till patologen för att kollas vidare.

Operationen gjordes och jag var nästan först ut att få opereras med nya robottekniken som kommit till vårt sjukhus. Det innebar att operationen gick jättebra och jag hade inget ont efteråt. Livmodern togs bort och även äggledarna eftersom de är onödiga. Äggstockarna är kvar så jag inte hamnar i klimakteriet (Än haha)

Frågade läkaren efteråt hur livmodern såg ut vid patologens undersökning och han sa att den var full av grad 3.

Det är här jag är så tacksam för denna läkare för om han inte tagit detta prov hade jag inte varit i livet idag. För när det efter flera år skulle tagits ett nytt cellprov så hade detta redan hunnit sprida sig i övriga kroppen när det redan satt överallt inuti livmodern.

hospital

 

MEN tro inte att det slutar lyckligt där heller:) Jag har en förmåga att hamna på akuten runt min födelsedag och nu även 3 månader senare. Det börjar att jag får ont i magen och jag har då emellanåt magkatarr så jag tror att det är det. Inget hjälper på flera dagar och när jag känner att det börjar göra ont i nedre delen av magen så blir jag rädd att det är komplikationer från livmoder operationen. Söker akut och får komma in och har då lite hög sänka och blodtryck.

Enligt undersökning tror läkaren att det är blindtarmen och jag fattar inte hur eftersom jag hade ont i mellangärdet från början. Får förklarat att det kan börja nån annanstans för nu  har det krupit runt och gör skitont när han trycker på just där den sitter.

Får göra kontrast röntgen för att säkerställa att det är så. Japp det är så. Väntar på operation och under natten får jag besked att nu är det dags.

Sövs ner och opereras. Får info när jag vaknar att jag hade tur för under natten när jag väntat på operation så har den brustit vilket de såg när de skulle ta bort den.

Oftast när man opererat bort den så får man komma hem relativt snabbt. Jag är kvar för jag mår inte bra. Men sen så åker jag hem ändå. Det är en onsdag. På fredagen ringer jag och gråter till mag och tarm och frågar om det är meningen att jag ska behöva äta morfintabletter för det gör ont och jag mår illa.

Jag åker in igen till akuten. Möter samma sköterska som tog in mig första gången och det blir lite humor i det hela :)

Högt blodtryck mm.. får göra en till kontraströntgen vilket visar att jag har en var/vätske samling i magen. Nämen hoppsan. Det blir en till operation och 2 av läkarna skojar om att hela sjukhuset pratar om min mage just nu.. jag vet jag är en väldigt spännande patient.

Tro nu inte att det blir en normal operation. Nä för hur ska de ta bort denna samling när de inte riktigt vet hur de ska göra för att inte behöva göra stora ingrepp. De har ju sett på röntgen på ett ungefär vart samlingen sitter så, Jo då tar man en stor nål och går in via rumpan och suger ut vätskan. Jag säger att det är tur jag är sövd iaf. Detta var nog min 10 operation och varje år säger jag att nu får det räcka.

På det hela taget är jag så lycklig över sjukvården där jag faktiskt haft en enorm tur och idag känner stor tacksamhet.

Så detta var en del av operationshistorien. Och denna började med ett cellprov där läkaren även kom åt ett blodkärl och jag började blöda och fick adrenalin spruta rätt upp i — och sen fick rullas ut i rullstol likblek till min bästa vän i väntrummet för att skjutsas in på avdelningen :) Så detta var en del av historien.

Ha det gott alla!

A woman with ponytailed blonde hair, sits on a gray wheel chair, wearing a light blue hospital gown and white slippers, look down in weakness, an upside down plastic bottle with dextrose is hanging on the intravenous pole, a plastic tube inserted to her left hand for hydration

 

 Kommentarerna är stängda.