Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
 • Första gången på bio
 • Ruvardag 11
 • 42-årskris!
 • I really can't afford to lose, I reall
 • Tiden springer..
 • Hej?!

  Ja, vad sätter man egentligen för rubrik på ett blogginlägg till en blogg som inte upptarerats på över nio månader. Nio månader!!! Tiden går fort. Har länge tänkt att det vore kul att komma igång och skriva lite igen. Och just idag tog jag tummen ur och tänkte få ihop några rader.

  Hur mår Ni?

  Med mig och familjen är det bra. Noelle är nu mer ett barn som den senaste veckan börjat visa tydlig treårstrots. Men visst ska vi ta oss ur den med, precis som alla andra faser.  Hejja!

  Li fyllde 1 för 6 veckor sedan. Stora tjejen. När jag skrev mitt senaste blogg inlägg var hon bara tre månader så med hennes utveckling har det hänt en hel del… Vilket det i och för sig även har gjort i Noelles.

  Nu ska jag hjälpa min man att städa, det är ju trots allt hans födelsedag och snart kommer det folk hit. Jag hoppas att jag snart uppdaterar för det är ju faktiskt väldigt kul. Oavsett vad så läser jag era bloggar!!! Just so you know!

  Jag vill också önska er en riktigt god jul! Ta hand om er så får vi se vad nästa blogginlägg får för rubrik och när det publiceras.

   

  Julkort

  När det inte riktigt blir som man tänkt sig

  Påväg in till hyresvärden för att hämta nycklen så ringer dom och säger att de precis har besiktat lägenheten och att dom har väldigt dåliga nyheter, samtidigt lite bra… De förra hyresgästerna har lämnat lägenheten ostädad dessutom ska de ha slitit otroligt mycket på den under de fyra år som dom bodde där. Mannen i telefonen säger att han inte tror att han hinner fixa en städfirma innan helgen och vi som dragit ihop ett flytteam på lördagen för flytt. Min bror har ju till och med åkt hem från huvudstaden för att hjälpa till.

  Det hela slutar med att vi får bo i vår lilla tvåa ett litet tag till, som tur är har vi kvar den månaden ut. Under tiden som vi trängs här med alla våra saker nerpackade i kartonger så totalrenoverar dom hela lägenheten.

  Vi kommer få nya tapeter i alla rum samt nyslipade golv och nya plastmattor. Lister och eventuella dörrar ska bytas målas/bytas ut. Vi får ett nytt kök, nya toalettstolar och ett nytt badkar. Därefter går städfirman in och städar.

  Man kommer helt klart inte känna igen sig när vi får komma in och titta, det kommer kännas som en helt annan lägenhet.

  Det ska bli skönt att få allt nytt men usch vad jobbigt det är att Noelles rum är fyllt till bredden av lådor och att vår soffa är såld. Men det är bara att stå ut, snart har vi ju Jönköpings fräschaste hyresrätt :)

  Update

  Att blogga är tydligen inte min starkaste sida.

  Vi mår i alla fall bra. Barnen växer som dom ska och tiden går otroligt fort… Li är ju snart ingen bebis längre 😉 I helgen blir hon fyra månader.

  Nu trodde vi säkert att vi skulle sitta i vår stora fina fyra i stan men då trodde ni helt fel. Visst var det, det som var tanken… Men påväg in till hyresvärden för att hämta nyckeln så förändrades allt.
  Mer får ni veta ikväll.

  Vi lever!

  Vi lever!

  Förtillfället består mitt liv av flyttkartonger och av kaos, 17 dagar kvar till flytt och jag kunde inte vara mer trött på denna tvåa. Den nya lägenheten kommer bli perfekt när den är klar. Just nu bubblar mitt huvud av kreativa och spännande ideér till det nya boendet, det är så pass att Hampus föräldrars garage är överbelamrat av alla mina projekt.

  I lördags blev min lilla tös tre månader… Jag hinner inte med. Li pratar på och utvecklas. På BVC var sköterskan helt till sig över hennes framsteg. Hon kan vända på sig, stå, ”prata”, förflytta sig och greppa saker. Precis som Noelle kunde vid samma ålder. Fortsätter det såhär så kryper hon om tre månader. Min lilla bebis är inte så liten längre.

  Noelle växer hon med, hon lär sig nya ord varje dag och pratar konstant här hemma. Trotsig har hon också blivit så ibland undrar jag vad det är för litet monster som tagit min lilla Noelle.

  Annars rullar livet på med somnlösa nätter, trots och Pippi Långstrump.

   

  Tack! Turez för att du kommenterar här ibland så att jag kommer ihåg hur kul det är att skriva!

  En bra början!

  Detta året kunde nog inte börja så mycket bättre än vad det har gjort. Vi har fått en större lägenhet, en fyra på 100 kvadrat för att vara exakt. Äntligen ska vi få lämna denna trånga tvåa för att flytta  till något större. Barnen kommer få egna rum, vi kommer få ett eget sovrum, två toaletter varav ett med badkar och vi kommer få ett stort kök där vi kan ha ett riktigt matbord. LYCKA!

  Det är mindre än två månader kvar tills det stora lasset går, den första mars lämnar vi Rosenlund för vårt nya boende på Kolgården.

  Massor ska fixas innan vi flyttar, det ska rensas, säljas och packas. Och sen vill man (eller ska jag kanske ska skriva jag) köpa lite nytt för   och få min alldeles egna  touch på det hela. Några saker som står på listan är en stringhylla, bokhylla med underskåp och sideboard i teak med de ”snea” lådorna precis som på bilderna nedan så att det matchar vårt klädskåp. Dessutom skulle  jag vilja ha en kristallkrona som  ”krona” på verkat. Haha!

  Ikväll kommer det en spekulant som ska titta på vår lägenhet så nu måste jag städa så att det ser någorlunda fint ut.

   

  Li

  Att tiden som småbarnsmamma går fort viste jag sen Noelle var bebis men att den kunde gå såhär fort som den går nu med Li hade jag inte ens kunnat föreställa mig. Imorgon blir hon sex veckor och jag kan inte riktigt förstå vart dessa veckor har  tagit vägen. Sen hon föddes har hon redan utvecklats enormt och blir mer och  mer en egen liten individ med en egen personlighet för varje dag som går.

  Li avskyr att vara ensam och ska helst bli vara i famnen hela dagen, att sova i sin egna säng existerar inte utan hon ska ligga och trängas  så nära mamma som möjligt. Hon tycker hon ljud och ljus och visar ett stort intresse för saker och ting runt omkring. Redan efter en månad följde hon med blicken och fokuserade på saker.

  Hittills har amningen varit lite sådär men det krävs en hel del för att jag ska ge upp. På dessa sex veckor har jag varit med om mjölkstockning, en infekterad mjölkgång(?) och svamp, inget utav dessa tre saker är något jag vill uppleva igen. Vilken smärta! Visst strulade amningen lite med Noelle men detta har verkligen tagit priset.

  Li har ett hett temperament och hatar som sagt att vara ensam. Flera dagar i rad har hon skrikit oförklarligt hur länge som helst, kolik?! Någon form av ja, nu har vi börjat med minifom och hoppas på att det ska hjälpa lite.

  Trots magont och lite problem med amningen så vägde Li 4775g på månads kontrollen och var 55,5cm lång, det är 95g mindre än vad Noelle vägde på din månadskontroll men då ägde Noelles kontroll rum dagen innan hon blev en månad och Lis kontroll tre dagar efter så i och med de fyra dagarna så vägde de säkert lika mycket på sin månadsdag trots knappt ett halv kilo skillnad i startvikt.

   

  Mamma älskar er!

  Update

  Det är mycket som hänt de senaste dagarna, sen mitt förra inlägg skrevs. Hampus fick kraftiga magsmärtor ganska så plötsligt förra veckan så att han fick åka in till akuten. Väl inne på ryhov visade det sig att blindtarmen strulade och var ordentligt inflammerad. Efter många om och men fick det bli en operation, därför har bloggen legat nere ett tag… Men nu hoppas jag komma igång igen.

   

  Vår onsdag

  Idag fick vi oss lite sovmorgon, Noelle vaknade först vid fem men somnade sedan om till och från i vår säng. Där låg vi alla fyra till halv nio innan vi gick upp och åt  frukost.

  På förmiddagen idag var Emina här och lekte. När hon åkt hem märkte vi att Noelle inte riktigt var sig själv. Hon ville inte äta, sova eller mysa. Ingenting funkade, inte ens att åka pulka som varit en hit de senaste dagarna. När vi kom  hem från pulkaturen kollade vi om hon hade någon feber och det hade hon. Termometern visade nästan 40grader. Inte konstigt att hon varit gnällig och inte ville äta något.

  Efter en alvedon fick vi i alla fall i  henne lite kvällsmat och nu ligger hon och sover för natten. Li verkar dock inte vara på sovhumör så någon egentid ikväll blir det nog inte om hon får bestämma.

   

  Den första snön

  Årets första snö ligger vit på marken och pappan i  hemmet kunde inte låta bli att klä på Noelle hela vinterutstyrseln för att sedan gå ut och busa i snön. Till en början tyckte hon att det var lite konstigt och framförallt kallt. Speciellt när snön blåste runt så mycket, det tyckte hon var lite jobbigt men tillslut var det så roligt att hon inte ville gå in utan när Hampus öppnade dörren till trapphuset stängde hon den. Busunge!

   

   

  Fukostmys

  Har precis ätit frukost med mina fina tre, Hampus, Noelle och tumsugarn Li. . Idag ska vi till stan för att fixa några ärenden och handla mat därefter får vi se vart den här dagen tar oss.