Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Vägens slut

2017-03-03 @ 11:11

Precis som titeln säger så är vår resa nu slut. Vi nådde slutdestinationen efter vår långa omväg. I januari föddes lillebror och vår lilla familj är komplett. Vi hade tur och ägget (det enda som överlevde av 18!) fäste och blev vår lille mini.

Det betyder ju även att detta är mitt sista inlägg. Bloggen kommer ligga kvar tills vidare och jag håller fortfarande koll på kommentarerna om någon vill komma i kontakt med mig.

Jag hoppas att de som hittar hit får ut något av vår resa, varesig det är hopp att det kan gå bra eller information om hur en ivf-behandling kan gå till.

Lycka till!

Syskonförsök

2016-08-10 @ 08:52

Nu var det bannemej ett väldigt långt tag sedan. Mer än ett år har gått. Och vad har hänt? Vi bestämde oss för att göra ett försök med ivf. Bara ett försök och blev det inget så fick det ta stopp där. Vi kontaktade Falun och kom igång i början av året. Korta protokollet denna gången. Fick ut 18 ägg vid äggplocket och då var de tvungna att sluta innan de tagit alla för att det gjorde så ont. Tyvärr blev jag väldigt överstimulerad och det bestämdes direkt att det inte blev någon återföring. Av våra 18 ägg blev 9 befruktade och 1 överlevde till dag 5. Egentligen överlevde fler men bara ett var fint nog för att frysas. Vilket antiklimax! Vi fick vänta tills kroppen återhämtat sig från överstimuleringen och i april kunde vi göra ett FET med vårt enda och sista ägg. Otroligt nog tog det sig! Är nu i v 16 och lillebror eller lillasyster beräknas komma i slutet av januari. Vi har haft en otroligt tur.

Det är väl ingen här längre men om någon är intresserad av hur det går så lämna en kommentar med mailadress så skickar jag en länk till min nuvarande blogg.

Hej igen

2015-02-01 @ 22:48

Det är väl ingen som läser här längre men jag slänger ut det ändå ☺

Japp, vi är igång igen! Syskonförsök. Vi tänkte testa på egen hand ett år eller två så nu äter jag Letrozole Bluefish för att få ägglossning. Letrozole fungerar som Pergotime men man kan använda det varje månad istället för bara varannan. En tablett funkade inte men två gjorde susen. Första ägglossningen kom för 11 dagar sedan, dagen innan O blev ett år. Tänk att min lille plutt är ett år! Finare, goare och mysigare unge får man leta länge efter och jag älskar honom mer än jag någonsin trott var möjligt 💙

Men tillbaka till syskonförsök. Jag fick äl och otroligt nog fick vi till det med mys också. En vecka efter äl fick jag en liiiten blödning och lite mensvärk på det, trodde det var mensen som kom väldigt tidigt men det har inte hänt något mer. Googlade lite (såklart) och hittade nidblödningar och fantasin springer iväg med en direkt. Visst är det konsigt? 😉 Men kan det ha varit det? Egentligen tror jag ju inte att detta kommer fungera. Det är mer något att sysselsätta sig med tills det känns ok att gå vidare med ivf. Min hjärna är så inställd på man får barn via ivf att det här med att få barn på det ”vanliga” sättet känns som något hittepå från en veckotidning eller liknande. Men om en vecka vet vi säkert ☺

Ett farväl och kanske ses vi igen

2014-03-30 @ 20:18

Jag har bestämt mig för att sluta blogga här på minbebis. Eftersom det är en anonym blogg om vår infertilitet så känner jag mig lite låst. Jag kan inte skriva om vad jag vill och det vill jag inte heller. Jag har en annan blogg som fått ligga på hyllan nu ett tag och jag tänkte damma av den för att kunna vara lite mer personlig och känna mig fri att skriva om annat än fertilitet och faktiskt lägg ut lite bilder. Men denna bloggen är ju anonym av en anledning och jag vill inte bara lägga ut adressen till den nygamla här. Så jag tänkte att om någon vill fortsätta följa mig så lämna en kommentar (och glöm inte mail) så skickar jag den nya adressen. Bloggen kommer ligga kvar och kanske blir den aktuell igen när det blir dags för syskon. Vem vet :-) Jag hoppas verkligen att ni som kommer hit följer med trots det lite struliga tillvägagångssättet. Alla som vill får den nya adressen.

Så nu är det kanske farväl men förhoppningsvis ses vi snart igen!

God hand

2014-03-30 @ 18:24

O har upptäckt sin vänstra hand och jäklar vad god den verkar vara. Han kör in den i munnen hela tiden och smaskar på. Ett par gånger har han hittat tummen också och den verkar vara speciellt god. Och han är ju så galet gullig när han sitter där och smaskar. Han blir även väldigt frustrerad när handen och tummen inte vill stanna kvar i munnen. Han har inte fattat galoppen riktigt än. Men det går bättre och bättre. Bara den senaste kvarten har han hittat tummen flera gånger. En kort sekund slog det mig att det kanske inte är så bra att han börjar suga på tummen men jag slog bort det igen. Jag vill inte stå ivägen för något som kommer naturligt för honom. Blir han en tumsugare så får han vara en sådan helt enkelt. Och blir han vänsterhänt får han vara det. Svårare än så är det inte.

Klädfyndardag

2014-03-29 @ 20:57

Idag var det klädfyndardag i skolan. Senast vi var på en sådan låg O i magen och vi gick mest omkring och sa ” Ska VI verkligen handla här?”. Men det gjorde vi, en hel kasse för en hundralapp. Kläder som O använder hela tiden. Idag var O med men var utanför magen den här gången :-) Och kläder köpte vi. Fyra bodys, två par byxor, tre pyjamasar och ett gäng dreglisar. Jag var ute efter en jacka men hittade ingen. Vi var där ganska sent så det var lite utplockat men jag hittade fina grejer ändå.

image

image

image

Dreglisarna fick ingen bild. Jag är riktigt nöjd med mina fynd idag!

Sömn

2014-03-28 @ 06:26

Os sömnrutiner förstördes helt när vi gick över till althera. Han gick från att vissa nätter sova 6-8 tim i streck till att knappt sova i 3 tim. Jag kan ge det glädjande beskedet att vi nu är påväg åt rätt håll igen. Igår åt han ca 20.00, somnade vid 21.30 och vaknade för mat runt 3. Sedan vaknade han av någon outgrundlig anledning 4.20 och bara grät. Vi bytte blöja och rensade näsan sedan sov vi till kl 6. Så, en helt ok natt! Inatt ska vi försöka hoppa över det där extra blöjbytet tycker jag :-) Och inatt är vi två vilket alltid är trevligt.

Idag blir det utflykt till mitt jobb. Himla trevligt ska det bli!

Leverans

2014-03-27 @ 09:28

Det blev aldrig mer av magsjukan så jag skulle tro att magen reagerade på något jag ätit. Skönt!

Imorse levererade tydligen O en bajsblöja storlek enorm. Det kom ut ur både byxbenen och midja, fram och bak. Jag har bara hört talas om den för jag låg och sov så maken tog hand om det. Så nu står där en påse i trappan full med nerbajsade kläder. Och det stackars ungen var alldeles nerbajsad han också. Det var tur att han inte hade på sig en pyjamas som måste dras över huvudet. Då hade det nog inte räckt med våtservetter 😀

Magsjuk mamma

2014-03-26 @ 00:16

Usch och fy! Det kommer ut ur båda ändarna :-( Maken har fått