Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Orolig mamna

2014-03-07 @ 21:08

Min make noterade här om dagen att O inte söker ögonkontakt. Det är inget jag någonsin tänkt på men nu efter ett par dagar så är det ju så. Han tittar på ens ansikte ibland men inte ögonen direkt och han tittar heller på allt annat runt omkring. Han har ju heller inte börjat le än. Maken nämnde autism och nu kan jag inte sluta tänka på det. Jag försöker tänja att han bara är 6 veckor och alla barn utvecklas olika men det snurrar ändå i skallen. BVC har inte nämnt något förutom att leendet borde komma nu men att det kan bli sent om bebisen är sjuk eller har kolik osv. Usch, jag hoppas verkligen att detta bara är ett fall av orolig och hypokondrisk mamma. När har era bebisar lett och sökt ögonkontakt?2 kommentarer på inlägget “Orolig mamna”

 • Linda

  Jag tror inte att de ser detaljer så bra vid 6 veckors ålder. Det är nog helt naturligt att titta mer på ansikten. Så har jag fattat det i alla fall. Vår lilla är sex veckor på måndag och han är väldigt sparsam med sina leenden, i alla fall i vaket tillstånd. Det har kanske hänt ett par gånger att jag tror mig ha fått ett leende besvarat.
  Men jag förstår hur ni känner. Vi går också och ”letar” efter att något ska vara fel just för att man är så rädd för det. Alla utvecklas ju olika precis som du säger och det är himla svårt att inte jämföra sig med andra vilket man aldrig ska. Så ha tålamod, det kommer nog.
  Kram!

  2014-03-08 kl 13:17
 • hannanas

  Det kom! Nu känns det som att han inte gör något annat än att titta på våra ansikten och söker ögonkontakt :-) Läste också att utvecklingen kan vara två veckor sen eftersom han kom två veckor för tidigt så jag ska försöka att ha lite tålamod och framförallt lite tillit att allt är som det ska.
  Kram!

  2014-03-10 kl 13:58

Kommentera


− ett = 4