Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Tur i oturen?

2013-08-19 @ 21:53

Ibland (ganska ofta om jag ska vara ärlig) slår det mig vilken tur vi haft ändå. Vi är infertila båda två och har varit tvungna att gå igenom IVF, en överstimulering och ett missfall men om man jämför med andra som också genomgår IVF har vi faktiskt haft det hyfsat  ”lätt”. Och jämför man med andra, inte ”lätt”alls. Vi fick inte ut så många ägg men tillräckligt för att göra två återföringar och både återföringarna resulterade i en graviditet. Vad är oddsen för det? Jag läste någonstans att av alla infertila par i Sverige som gör IVF är det bara ett par av fyra det fungerar för. Ett av fyra! 25%. Det är inga bra odds alls. Hade jag varit dödssjuk och fått besked att det var 25% chans att jag skulle överleva hade jag antagit att jag inte skulle klara mig. Någon som vet hur sanna dessa siffror är?

Lika ofta som det slår mig vilken tur vi haft undrar jag samtidigt varför just vi? Finns det en anledning till allt som händer eller är det bara slump? Varför fungerade det för oss men inte för min syster och hennes man? Det finns nog inga svar på det. Inga jag kan ge iaf.

Tacksamheten för var vi befinner oss nu är enorm, jag kan inte ens beskriva hur lycklig jag är över vår lille kille. Men samtidigt finns tankarna där. Oron. Den är bättre nu än för en månad sedan men den kommer nog aldrig försvinna. Men tacksamheten och lyckan är större!

Tunga tankar såhär en måndagskväll. Jag tror bestämt att det är dags att gå och lägga sig innan jag spårar ut alldeles för mycket (vilket jag gjorde och fick sedan ta bort halva inlägget för att det var alldeles för flummigt).  =)Kommentera


tre × 9 =