Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Vikthetsen börjar redan tidigt

2015-02-27 @ 09:43

Igår var vi på 3-års kontroll med Millie på BVC. Det var med en liten orosknöl i magen som jag gick dit.  Jag var inte det minsta orolig för att Millie inte skulle ha utvecklats som hon ska för det visste jag redan. Men. På BVC är de helt maniska kring Millies vikt. De tycker aldrig att hon har gått upp i vikt som hon ska. Detta började redan vid 1-års åldern då Millie började gå. BVC tyckte redan då att vi skulle lägga extra fett i maten och hälla olja i vällingen. Trots detta så hände inte mycket med Millies vikt. Sen är ju grejen att Millie inte ens gillar fet mat och grädde så mycket vilket gör saken ännu lite svårare. Eller för oss är det ju egentligen inte svårt alls. Millie äter det hon tycker om och har en förkärlek för frukt, bär och grönsaker. Grädde är liksom inte hennes grej. Max två skedar och sen är det nog. Förra året tyckte BVC-tanterna att Millies föga viktuppgång var lite alarmerande och tog därför kontakt med en barnläkare. Jag tyckte detta var lite överdrivet eftersom Millie var frisk och pigg och utvecklades som hon ska. Igår, återigen, tyckte BVC-tanten att Millies föga viktuppgång var alarmerande och allt fokus låg kring hennes vikt. Millie är återigen frisk, pigg och välutvecklad så att ta kontakt med en barnläkare sa vi faktiskt ifrån att göra. Känns bara onödigt när vi själva inte är oroliga. Som tur är hade jag Shille med mig som kunde säga ifrån. Han resonerar så bra i ämnet. BVC-tanten ville att vi skulle börja byte ut mjölken, börja servera en massa fett och grädde och byta ut en hel del av våra varor i kylen. Men där sa Shille stopp. Så himla bra! Vi har inga light-produkter i vårt kylskåp och om vi ska hålla på och byta ut och serveraspecialmat till Millie så blir det som att hon är på diet och fokus på hennes mat och vikt blir så stort. Om nu Millie mår bra som hon är idag, varför kämpa för att lägga på henne några extra kilo för att BVC ska bli nöjda? Helt fel fokus. Vikthetsen i detta samhälle börjar verkligen för tidigt!

För övrigt så har jag noll! respekt och förtroende för BVC. I början av mitt mammaliv så trodde jag att BVC skulle finnas som stöd och vägledning med efter dessa 3 år som gått så har de bara gett mig ångest. De ska prata utefter rekommendationer men de pratar som om det vore sanning och att det är så man ska göra. Det finns inget sånt när det gäller barn och barnuppfostran. Att de inte fattar att alla barn är olika och att deras sanning inte passar alla barn. Alltså detta ämne är brännande hett för mig och jag blir extremt provocerad av att höra BVC-tanterna prata. I mina ögon är de bara gamla tanter som är ouppdaterade på verkligheten och som faktiskt inte fattar nånting. Det är nästan som att jag vill strunta i att gå till BVC med nästa barn. Fast självklart ska jag det för att få vaccinationer vill jag ändå ha. Men kanske byta BVC och sluta lyssna på allt man ska göra. Tur att jag lärt mig en del om att vara mamma nu under dessa 3 år som gått.

Skulle denna fina tjej behöva gå till doktorn för att hon är för smal? Skulle inte tro det… Mammas fina, underbara lilla prinsessa som duger och är fin precis som hon är ❤️En kommentar på inlägget “Vikthetsen börjar redan tidigt”

  • Linda

    Grattis till nr 2! Det gör Ni absolut rätt i, fokusera på hur pigg och glad Millie är istället. Vissa äter mer och vissa äter mindre! Barn äter när de e hungriga.

    2015-02-28 kl 14:36