Skaffa en egen blogg - Klicka här »     Logga in »     |     Diskutera i vårt forum     |     Hjälp med din blogg?     |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register
16
november

Hur inreder man barnrummet på ett säkert sätt?

Skrivet av den 16/11/18 - 16:47

Att inreda ett barnrum kan vara hur kul som helst. Gulliga möbler, söta leksaker och funktionell förvaring är oftast det föräldrar tänker först på, men då börjar man egentligen i fel ända. För visst är barnets säkerhet egentligen mycket viktigare? Här kommer de 5 bästa tipsen på hur du inreder ditt barns rum på ett säkert sätt!

Förebygg olyckor

Ta en stund till att tänka efter vad som skulle kunna hända ditt barn när du vänder ryggen till. Alla minns vi nog att vi trillade ur sängen någon gång när vi var små och det kommer antagligen hända dina småttingar också när de är för stora för spjälsängen.

Här kan du antingen köpa en barnsäng med skyddskant eller helt enkelt ha en låg säng så att fallet ner till golvet inte blir särskilt långt. Du kan också ha en mjuk matta eller rentav sköna kuddar undertill för att mjuka upp ett eventuellt fall. Men då är det viktigt att komma ihåg att tvätta dessa textilier regelbundet och dammsuga ofta, så att barnet inte ligger och andas nära ett dammigt golv hela nätterna.

Elsäkerhet

Du har säkert hört talas om mobilladdare som har börjat brinna under natten och just av detta skäl så är det självklart att man inte bör lämna mobiler, plattor eller laptops på laddning i barnrummet över natten. Dessutom bör du vara försiktig under dagen så att du inte lägger saker på laddning i sängen eller liknande.

Se också till att dra ut mobilladdaren så du inte låter den sitta kvar i väggen när du använt den. Små barn kan stoppa den i munnen och även om de inte lär få en dödlig stöt så kan de få en liten.

När det gäller belysning så är det viktigt att du ser till att lampor inom räckhåll för barnet inte har några delar som blir heta som barnet kan komma åt. Det är också viktigt att lamporna inte är övertäckta. Satsa på säkra ljuskällor med LED-lampor som inte alstrar värme eller skadligt ljus.

Undvik vassa kanter

En klassiker när det gäller barnsäker inredning är att eliminera vassa kanter som de kan skada sig på när de trillar. Du kan till exempel köpa ett runt litet bord i stället för ett fyrkantigt, men också sätta på mjuka hörnskydd.

Förankra allt

Du vet de där fästena man får med vid köpet för att man ska förankra möbeln i väggen och som du aldrig brytt dig om innan? Nu när du har barn är det dags att använda dem! På det sättet så undviker du att barnen klättrar och drar en byrå över sig.

Undvik klämskador

Att klämma fingrarna kan vara riktigt smärtsamt och faktiskt riktigt farligt också. För att undvika att detta händer med sovrumsdörren kan du använda ett dörrstopp eller lägga en handduk eller matta rullad över tröskeln så att dörren aldrig kan stängas helt.

Byrålådor kan man också klämma små fingrar i, så satsa på lådspärrar som dessutom tar bort frestelsen att klättra på lådorna.

Publicerad i barnrum,inredning,säkerhet | Inga kommentarer


16
november

Hej världen!

Skrivet av den 16/11/18 - 16:20

Välkommen till Min bebis bloggportal. Det här är ditt första inlägg. Redigera eller ta bort det och skriv ett nytt. Börja blogga! Vill du ha hjälp med något i din nya blogg är du välkommen att maila till support@minbebis.com så hjälper vi dig!
Du hittar även vanliga frågor här: http://minbebis.com/blogg/support/

Headerhjälp?

För hjälp med header och bloggdesign kan du kontakta min bebis så kan du få hjälp i mån av tid:

Publicerad i Allmänt | 1 kommentar