Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Äntligen hemma!

2011-07-05 @ 12:20

IMG_1347Ska vi plocka körsbär i min trädgård???

Det här är vad jag ser om jag vrider skallen lite åt vänster. Underbart, eller hur? Dessvärre bor vi på andra våningen, så de där jädra bären sitter mest där för att fresta oss och till skatornas lycka. Orättvist! Det vimlar ju av körbärsträd av olika sorter här – men alla är för höga för oss ynkans små människor. Varför gör de så här i Linköping? Jättecharmigt att de planterar fruktträd istället för dessa evinnerliga björkar och aspar och allt vad det är, men välj nån minimodell så vi får snaska lite då. (Finns i området både äppelträd, päronträd och diverse bärbuskar, helt fritt att mumsa från.)

Hemma ja! Igår kväll ramlade jag äntligen in genom dörren här, inte särskilt försenad heller. Den lilla försening som blev kom sig av att toatankarna på Östgötatrafikens pendel från Sala inte klarade alla nödiga festivalresenärer. De lär ju hållit sig i väntan på en toalett efter en vecka med Baja-major… Men det var ju inte helt mysigt när toaletten svämmade över och vattnet började rinna ut över golvet i vagnen… tur nog satt jag i rätt vagn. Stanken sitter dock kvar i näsan än. :/ (Festivalarna lär inte känt nåt, de luktade ungefär lika när de klev på….)

SJ-delen på resan gick bra – Mora – Sala. De hade tåget vänt åt fel håll, efter att fått lov att gå någon annan väg när det var så varmt, då spåret på någon sträcka drabbats av solkurvor. Ni hör ju; SJ kan inte gå vid snö, regn – eller sol… haha. Så, då hade tågsetet hamnat i fel ordning och första klass-vagnen var längst bak, där de brukar har sin obokade vagn. Effekten av det; festivalfolket drällde in i första klass på hållplatserna runt Borlänge. Tydligen har de  inmundigat träsprit då de inte kunde läsa på någon av 1-klass skyltarna. Men, för ovanlighetens skull hade vi en supertrevlig bra tågvärdinna och hon kastade ut dem i första klass – helt omutbar! 😀

Hörde att festivalbesökarna fått billigare biljetter, så det var ju verkligen helt rätt av henne, under 300:- för en biljett till Stockholm och strax över 300 för en till Göteborg – jag betalde nästan 700 för min förstaklass för att slippa dem. Hon förtjänade verkligen Dagens Ros (en hel bukett)!

Hemma fixade älsklingen middag och jag kunde sätta mig i badet och vila höfterna lite, de var inte lyckliga över att jag tvingats bära omkring bagaget och sitta hela dagen. Att sedan glida ned i min egen säng var så underbart! Sov som en ängel!! Uppe och åt jordgubbsfrukost med älsklingen tidigt i morse, sen la jag mig igen och läste ”Resehandbok för singlar” av Liz Tuccillo – riktigt intressant om hur det är att vara singel på olika ställen i världen, bland annat Italien, Australien, Bombay och Reykjavik. Alla mina vänner finns med i olika roller, insåg jag. Somnade om, för nu har de stängt förskolan här också och sov till tio i elva. Så härligt! Helt tyst…

Nu håller jag på att tvätta genom kläderna jag köpt till bebisen och allt som följde med i vaggan. Visade sig vara en riktigt gammal halmmadrass – så den får bytas. Nåt trevligare vill jag nog att min lilla bebis ska sova på, inte nåt hem för hemlösa löss och råttor och vad nu kan gömmas i den. *ryser* En riktigt gammal Hästen-dunkudde låg det i också, den får flytta till soprummet ihop med madrassen. Men, vaggan känns härlig. Bra gung med stopp som gör att den inte kan välta och den är sååå mysig! Ska se om jag får loss tyget och kan tvätta det oxå, fast kanske inte idag. Lite stel i rygg och höfter efter resan.

Nu är det lunchdags i alla fall!!!En kommentar på inlägget “Äntligen hemma!”

 • annasdagbok

  Skatorna lever verkligen loppan på det goda. Vi har körsbärsträd på Öland som vi har sommarhus på. Men vi når inte det heller.
  Hmm jag tror jag är så gammal att jag inte vet vad vissa av dom där förkortningarna betyder! Vad är ROTF?? Hmm! Det är som när vissa skriver mej det stavas mig! Det kan jag bli tokig på, larvigt av en person som inte är så bra på att stava själv 😀
  Skrev ett brev till en mäklare som vi haft kontakt med men som huset vart sålt till en annan. Så jag ville vara lite mer fomell.

  Skönt om bebis vill titta ut tidigare. Bebis skulle klara sig nu. Själv fick jag gå över 13 dagar, busiga unge som bråkade med mig redan i magen :)

  2011-07-05 kl 14:07

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.