Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Äckelvärme…

2011-07-07 @ 13:58

Nej, jag klagar inte på värmen i sig. Men den fruktansvärt onormala luftfuktigheten ger mig panik. Känns som att jag hamnat vilse i tropikerna – fast, där brukar ju havsvindarna iallafall svalka lite. Nån klibbig regnskog då!

Brukar svälla upp när det är sån värme annars, så nu… jag har blivit elefant! Benen gör ONT! Armarna känns som att jag behöver hjälp att lyfta dem… (Passa på att träna nu när jag har inbyggda vikter?!) Och att andas är som att andas in en våt filt. Har gjort allt för att få hemmet så svalt som möjligt, men, ändå är det över 28 grader inne, och fukten rinner av mig. Yummi!

Sedan ska tilläggas att jag är jävligt ointelligent och kastar in två stycken dunkuddar i kondenstumlaren – heja, dunderpuckot! Ökade lägenhetens fukt med många onödiga procent och temperaturen blev ju inte lägre – inne i badrummet är det väl ungefär 45 grader nu. Kan inte ens gå in där utan att få ont i skallen. Är huvudet TOMT får man lida, var det väl?

Snart ligger iallafall inte solen rakt på balkongen, så jag kan kånka ut en hink iskallt vatten och sätta mig och läsa. Hade ju tänk köpa ett parasoll, men det blev aldrig av, så balkongen är nu en grill mellan tio och femton. Gick ut en sväng och fick genast en gammal Style-låt i skallen; ”luften darrar…” Jo, så var det ja! Borde satsat på en kaktusodling där ute, fast å andra sidan fick jag kasta två dränkta offer igår och min ena Mårbackapelargon har övervägt döden, så den har jag flyttat in på ”torken”. Alla blad har trillat av men den har knopp iaf – så lite hopp finns. Annars klipper jag ned och sätter sticklingar, ifall det är rötterna som ruttnat.

Behöver på något vis fortsätta städa idag, men det får bli när det blivit lite svalare ikväll. Eller, vi får se. Klarar inte att se dammsugaren stå framme och håna mig heller.

Imorron blir det ännu fuktigare och vi ska till BM, så då vill jag ha det gjort. Det ska vara lika varmt som idag, runt 25, och regn. Trevligt.Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.