Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

BB-väskan packas

2011-07-13 @ 12:50

Jaha, då hade jag kommit så långt som till att börja packa BB-väskan då. Redan? Huh? Men, med en del tidigt födda i släkten är det bättre att vara förberedd än stå där helt chockad.

Men – vad attans ska jag ha i den? Har två väskor; en med kläder och toalettsaker till mig och Knyttet.

Till mig:

 • Mitt nya fina amningslinne, det blir skönt och bra att ha som nattlinne på BB
 • tre par trosor, som jag kunnat ha både före och under graviditeten och som sitter skönt
 • ett par strumpor
 • hårborste
 • tandborste o tandkräm
 • ansiktskräm
 • tofflor (mina underbara Esprit-tofflor!!!)
 • hårsnodd(!)

Knyttet:

 • lite olika bodysar i olika storlekar, både med lång och kort ärm
 • byxor med fot för att slippa tappa bort några strumpor
 • tre olika mössor.

I den andra väskan finns papperen från barnmorskan, några CD-skivor och där ska även maten till älsklingen ned sen, tillsammans med nåt att dricka. Har börjat spara 0,5 liters flaskor, kan vara bra att ha. 😛

Babyskyddet står redo, ska lägga i en liten filt bara.

Morgonrock står det i alla listor att man ska ha med – men eh… min skulle kräva en egen bag i så fall. De är ju sällan tunna, de där. Får nog faktiskt duga med de där sexiga sjukhusversionerna. Är det förresten nån gång man har all rätt att se überjävlig ut så är det väl just på förlossningen?

Vad mer borde jag packa? Kläder att åka hem i, men jag kan ju inte avvara så mycket just nu. Det är ändå – kanske – över en månad kvar och jag kan ju inte gå näck hemma under tiden. Mer necessärgrejer hade jag tänkt, men det blir också senare. Åtminstone kommer jag vilja ha balsam med mig – har jag bara det kan jag tvätta både kropp och hår i diskmedel om så krävs! Som hemreseklädsel tänkte jag ta en klänning/tunika. Är ju inte långt att åka heller.

I alla listor jag hittar jag på nätet står det megabindor och blöjor. Men – vaddå, får man inte blöjor för tiden på BB? Och bindor? Har vi förfallit så i detta land nu att vi måste ha med oss det upp? Om vi har några kilometer hem lär vi ju klara oss på vad vi fått där uppe och hem? (Hemma finns blöjor och bindor.)

Kamera och mobil gäller det att komma ihåg att slita med sig på väg ut – för jag kan ju inte gärna packa iväg det nu. 😛

Och bara för att vi båda varit så förutseende att vi börjat packa för länge sen, och har en stor kasse Gorby´s piroger i frysen, så kommer vi att vara borta när det väl är dags och inte hinna hem och hämta nåt av det där!5 kommentarer på inlägget “BB-väskan packas”

 • zandras

  Jag var glad att jag tog med mig mjukt toapapper, en god duschcreme och såna vanliga hygienartiklar. Man känner sig så trött och ofräsch efter förlossningen. Så en dusch med god duschcreme, schampo o bodylotion efter är en hit :-)
  Skulle även säga bomullsvantar eller strumpor till bebis, dom har oft långa naglar så det kan va bra o skydda dem från att riva sig :-)

  2011-07-13 kl 13:00
 • zandras

  Självklart får du blöjor/bindor på BB.
  Mång gillar inte sizen på dem dock o vill hellre ha med egna som är något mindre 😛

  2011-07-13 kl 13:02
 • sesam

  Vi låg 4 dgr på bb så när M’s bajseri satte igång hade vi tillgång till huuur mkt blöjor som helst. Det var tur. Jonas bytte på M nästan 30 ggr en dag då magen kommit igång. :)

  Jag ångrar att jag inte fick med mig mjukt toapapper. Hade tänkt ta med det men glömde. Godis till dagarna efter var bra. Jag var såååå sötsugen när jag började med amningen. :)

  Sv: Pajen blev galet god! Den måste du bara testa. Tänkte lägga ut receptet. :) Kraam

  2011-07-14 kl 18:31
 • mjukisida

  Ja mjukt toapapper var jag glad att jag fick med mig, det som finns på avd kan bäst liknas vid sandpapper. Jag glömde schampo och balsam men hade kommit ihåg sambons dubbeldusch, haha, såg ut som ett troll med svintohår efter den behandlingen, haha!
  Jag hade oxå med mig en skvallertidning, läste på dagen mellan värkarna men även när sambon blev utsparkad från avdelningen pga platsbrist, när svea sov.

  Ja godis är ingen dum ide jag hade även med mig dextrosol druvsockertabletter, gjorde gott inbillar jag mig.

  Blöjor och bindor får man ta där, bindorna är väldigt stora men jag tyckte bara det var skönt dagarna efter förlossningen.

  2011-07-14 kl 21:48
 • sawiik

  Låter som du fått till en bra BB-väska. :) Jag gick mest i samma kläder, hade med mig en tunn egen morgonrock och Apolivas bindor då jag inte blödde så mycket efter förlossning och kunde rätt så snabbt ha dem istället. Men annars får du mega binda där. Blöjor tog vi med ett eget paket med newborn blöjor stl.1 för på vårt BB fick man bara 5 st. Och de gick åt superfort!

  Kram

  2011-07-16 kl 20:48

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.