Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Baby baby

2011-07-19 @ 14:26

Nejdå, det har inte kommit någon baby här inatt, även om jag nästan trodde det ett tag. Men det var bara lite övning! 😀

Nej, jag syftar på programmet ”Baby Baby” som gick på 4+ för en stund sen. Vilken läskigt program! En mamma hade tvillingar och skulle strax ha ännu en uppsättning tvillingar – men hon verkade redan ha mer än fullt upp med de två hon hade och det kändes väldigt gnälligt hela programmet. Liksom, av alla mammor som var med var det ingen som verkade se fram emot att få fler barn. Så – varför var de gravida om de barn de redan hade var så jobbiga? Okej, mamman som just fått tvillingar och hade en man som jobbade till sjöss och inte fick ledigt för att vara hemma med henne mer än fem dagar kunde jag tycka synd om. Sedan försvann han iväg på jobb en hel månad och där satt hon och visste inte riktigt hur hon skulle klara sig. Men – å andra sidan behöver man väl inte bli helt handlingsförlamad!? Hon kunde inte göra någonting på grund av barnen och tvingades gå runt med spy i håret. Tvingades? Om man inte hinner duscha hinner man nog tvätta av det spydda i handfatet iallafall…?? Och hon kunde minsann inte gå ut, för barnen skulle ju ammas. Jaha – prioriteringsfråga kanske? Vilket är viktigast – att gå ut eller att amma? Kanske pumpa lite och ha med på promenixen?

Vet inte om det var programmets mening, men de brittiska mödrarna kändes väldigt handfallna mot svenska. Slog över till en Unge i minuten och undrade hur det sett ut om man haft ett brittiskt liknande program på samtidigt. Tror faktiskt inte att det är någon skillnad på oss egentligen, och jag hade trott att Baby Baby skulle vara ett positivt gulligt babyprogram. Det handlade ju om vuxna kvinnor, de flesta verkade vara en bra bit över trettio. Brukar titta på Unga mödrar och de tjejerna må ha en del omogna tankar, men så är de ju själva inte mycket mer än barn heller – och de kändes mycket starkare och rejälare än dessa. Eller – är vi nordbor lite tuffare?En kommentar på inlägget “Baby baby”

  • mammasandraa

    Det programmet såg jag en liten stund på häromdan och herregud alltså … Vilka människor ! Orkade inte ens kolla .. Hoppas att bebis vill komma snart!! Är lite avis , vill med ha min bebis här ! Men jag har ju min, inte så lilla bebis här att mysa med :) som förövrigt har fått för sig att det är okej att klättra upp på vardagsrums bordet och inte alls lyssna när mamma säger nej :) tok unge !

    2011-07-19 kl 22:57

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.