Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

3 timmars sömn

2011-07-21 @ 09:10

Herregud! Kan jag få sova nån gång? Var hysteriskt trött igår, så där så jag hur det är att vara barn och övertrött… grät alltså för allt och var allmänt grinig. Underlättade inte att se det där BB-programmet heller. Fick full skenande panik och kunde inte andas, halsen snörpte sig och hjärtat rusade. Har inte känt någon förlossningsskräck på länge, men igår blev jag vettskrämd.
Fattar ju att jag kommer klara det, min realistiska hjärna säger det. Vi kvinnor har klarat oss helt ensamma också i tusentals år och helt utan bedövning. Tänk bara Ayla i Grottbjörnens folk som fick gå åt sidan under stäppvandringen och föda, för att sedan fortsätta vandra med sitt folk. Kvinnor i Afrika har inte så mycket lyxigare än så än idag.
Jag är privilegierad; pallar inte jag tar någon över, och kraschar jag helt öppnar de mig, plockar ut bebis och tråcklar ihop mig igen. Jag får ligga i en säng, jag får mat och allt smärtstillande som finns. Jag får ha min älskade älskling med mig. Och – han vill vara där!! Bara det. Hur många män finns det inte som inte tycker barnafödande är deras sak?

Lyckades lugna mig lite, försökte andas…. Sen bam. Som en blixt kom insikten att mitt barn aldrig får träffa sin roliga snälla morbror. Och jag vill så fort jag bara kan ordna fram ett syskon, för det är inte kul att vara enda barnet, även om jag var vuxen när jag blev det. Farbror Viktor kommer som tur är att bli en riktig superfarbror!!

Tog någon evighet innan jag slutade snörvla och så klart fick jag grymma sammandragningar under tiden. Kröp ned i badet och det funkade. Skönt! Dessutom lockade det fram sömnigheten.

Älskling brukar läsa lite godnattsaga för oss; dagens skörd av dumma kommentarer från tjyvlyssnat.se och felstavningar på damnyouautocorrect.com (?) och jag lyckades skratta åt allt dumt. Skönt, man ska börja och sluta sin dag med ett skratt!

Vände på mig och väntade på sömnen, som var så nära. Sen… poff…var jag inte alls nära att somna. Bara varm, och otålig. Snurrade runt i ett par timmar innan jag gav upp och började spela Angry birds på mobilen. Bra, för jag kopplar bort alla tankar som ev lurat i skallen. Till slut hade jag klarat alla banor och kände att jag nog skulle kunna sova. Då var klockan 02:30. Kurade ihop mig och… då kommer ett gäng tjejer, typ Fnittriga Fjortis Ligan och slår läger utanför vårt sovrumsfönster. Onyktra och högljudda. Jag såg rött! Kunde lätt öppnat fönstret och kastat saker på dem.  ….stenar, stolar, knivar…
De stannade runt en timme, sista gången jag tittade på klockan var den 03:45. Då vaknade lilla knäppa måsungen, men den låter mest gulligt jämfört med en flock onyktra småtjejer. Så, jag SOMNADE! 06.05 var jag vaken igen…. lyckades slumra lite men runt sju gick jag upp och åt frukost. Sova med knorrande mage går inte.

Nu tänkte jag försöka sova mer, för tröttheten har nått sin gräns. Jag är flummig, klumpig och gråtig. Skiter i om klockan hamnar på 15 innan jag stiger upp. Jag måste sova!
Måste samla krafter ju, ska snart föda en liten bebis!!

Ny vecka idag, men det tar vi sen!4 kommentarer på inlägget “3 timmars sömn”

 • Deer

  Gå och lägg dig! Det önskar jag att jag kunde göra, är dödstrött efter en hel natt med mardrömmar! Dessutom fick min kille bråttom och glömde säga hej då i morse, morr!

  Kollade också på Livet på BB – rena rama självplågeriet! Jag hoppas att jag inte gapar och håller på som fjortisen… Hellre som den äldre tjejen, hon var ju hur lugn som helst till och med när doktorn började snacka om både sugklocka och tång! HUA!

  Sweet dreams :)

  2011-07-21 kl 10:07
 • millasblogg

  Åh din stackare!! Det är fullkomligt hemskt att inte få sova och du måste samla alla krafter du har!! Men som du skrev! Man klarar av det och efteråt..ja vilken superwomen man känner sig som!! :-)
  Tack!! Ja alltid ska det va nåt här..om inte Jeppe är sjuk ja då är banne mig jag det…blir så trött på skiten!!!
  Kramar!!!

  2011-07-21 kl 11:47
 • En liten

  Jobbigt att inte få sova, hoppas du kan vila på em!! Kram

  2011-07-21 kl 12:21
 • emeliecabezos

  Kommer ihåg det där från slutet av min graviditet också.. Man bara snurrar runt o försöker hitta en ställning i sova på.. O nu när det är varmt också fy vad jobbigt det måste va!!!! Men snart e det över:)

  2011-07-21 kl 21:47

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.