Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Vädrets makter

2011-07-22 @ 11:36

..går inte att råda över. Jävlar vad sur jag blev när jag var sekunder från att somna och hela rummet lystes upp av den första blixten inatt. Jag var beredd, eftersom jag aldrig hört ett sådant regn – eller hagel??- innan. Det dånade ute och jag vet inte om det var regnet eller om det var åska i bakgrunden. Men Artur vaknade av det. (Han sover annars hur bra som helst genom det mesta.)

Radarblixtbild

Bild från Smhi,  +:en motsvarar blixtar.

Och ni vet ju hur jag tycker om åska nu mera… Första blixten fick mig att spänna mig som en fiolsträng och när första smällen kom flög jag några decimeter i sängen. Knyttet körde eget höjdhopp i magen. Så, där låg vi och hoppade ikapp – otakt- jag och magen. Läste om åska efter nedslaget och där stod det att ett svenskt åskväder sällan varar längre än 15 minuter. Mja… det var nog länge sen vi hade normala åskväder i så fall. Låg där och tryckte i en timme, det mullrade oavbrutet och blinkade i stort sett oavbrutet också. Sen gick vi faktiskt upp, fanns inte en chans att somna i det vädret. Dessutom tryckte Knyttet till urinblåsan vid ungefär varje åskknall, så jag var ändå tvungen att gå upp och kissa var femte-tionde minut.

Tände stearinljus och satte oss i soffan efter att alla kontakter dragits ur, sedan spelade vi lite frågesportsspel i mobilen. Funkade bra som undanledningsmanöver för mig. Efter ytterligare typ en timme eller mer lugnade det sig så pass att vi kunde lägga oss igen, och jippii.. jag somnade. I ungefär 50 minuter innan jag vaknade av nästa oväder. STÖN! Slumrade lite oroligt efter det – med en kudde tryckt över ögon och öron (höll så hårt att jag har ont i fingrarna nu).

Undrar bara, när ska jag få mig en hel NATTS sömn? Inte funkade det att sova efter frukost heller, minsta lilla ljud fick mig att hoppa högt. Och risk för mer åska finns både idag, inatt och imorgon. Härligt! :/

Tänkte att om vädret gör att Knyttet försöker rymma ut får han – om en han – heta Oskar. Trodde förresten att Knyttet skulle vara lugn idag eftersom det var full fart där hela natten – men inte då, h*n har kommit in i det riktigt nu, verkar det som.

Men – man ska alltid glädjas åt det lilla, så nu glädjer jag mig över att jag inte låg i tält inatt, eller befann mig på en båt ute på Östersjön!Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.