Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Lugna gatan eller Gräsklipparmannen

2011-07-27 @ 11:16

Kan inte säga att jag sovit inatt. Hade lite småvärkar – men efter kvällen så låg jag ju så klart och kände efter lilla minsta förändring istället för att bara passa på att sova. Dessutom var det varmt – eller så var jag varm. Klibbade iallfall fast i lakanen och blev alltmer irriterad på det. Sen var det ju de obligatoriska toabesöken när man nästan tror sig ha somnat. Värst var ändå smärtan i ryggen och benen. Det funkade att vända mig om – i någon minut innan det började värka igen. Hade tänkt ta tablett innan jag la mig, men sen mindes jag inte om jag bara tänkt eller faktiskt gjorde det – så jag vågade inte upp och ta någon heller. (Nu vet jag att jag inte tog någon!) Sedan gick ett billarm – som ingen stängde av. Efter det var det någon rolig jävel som brände däck här utanför….runt runt runt….. och sen kom den vanlige idioten som kör rally på cykelbanorna och rejsade förbi. ÅH vad jag vill ställa ut ett betongblock på nåt dolt ställe och bara se honom köra rätt in i det. Han kör lika på dagtid också – över en skolgård/lekplats. Inte min favoritgranne om jag får välja…

Värkarna avtog mer och mer och klingade så småningom av helt, även om det fortfarande värker i magen, ryggen och benen, så det blev iallafall lugna gatan på den fronten, behövde inte ligga och fundera på om jag skulle börja packa ned det sista i väskorna.

Efter halv fyra tyckte jag inte det var någon idé att somna om eftersom det ändå snart var dags att gå upp och äta frukost, siktade in mig på att sova efter det istället. Här är det läge för en trumvirvel….

Fick jag sova efter frukost? Ja, det hade jag väl fått, om jag hade haft hörselkåpor. Gräsklipparmannen var i gång igen. Han har ingen semester han inte! Men, han klippte för fasen IGÅR!!! Och det är ju en sån där enormt bullrig lite äldre trädgårdstraktor, som de brukar ha på kommunerna, så det låter verkligen inte lite. Det verkar dessutom som att han som kör den där klipparen har fel på gasfoten, för det går så  l-å-n-g-s-a-m-t. Tror iofs att de klipper ena dagen och sen nästa, när gräset torkat lite, åker de efter och samlar upp det – men samma maskin, samma ljud.

För rättvisans skull ska jag väl säga att jag hann sova i ungefär 40 minuter innan han drog igång klipparen iaf. 40 minuter som jag hellre hade varit vaken i så fall, för nu är jag helt vilse i pannkakan. Sedan ringde mamma och berättade att de kanske måste ta bort Farbror Grålle-katten idag, typ nu strax. Inte rätt dag för bad news, om man säger. Hur många gånger kan man hoppas på mirakel hos veterinären när det gäller en cirka 20-år gammal hankatt? (De nio liven är förbrukade för många år sedan!) Efter att mamma ringt blev jag orolig förutom uppretad på Gräsklipparmannen, så jag gick upp. Och vad tror ni händer?

Gräsklipparmannen slår av bullret och rullar iväg så tyst så tyst härifrån. Färdig för idag? Eller är det fika. Om jag lägger mig ned en stund nu…får jag sova då. Eller kommer han tillbaka efter en kopp ljummet termoskaffe och en kladdig kanelbulle och fortsätter?

Jag tar inga risker! Nu gör jag en flaska bubbelvatten och så snart första solstrålen nuddar balkongen slår jag ned min feta häck där och försöker läsa. Nåde den som försöker hindra mig!

Undrar hur länge det dröjer innan det är dags för Förlossning på allvar?? Det får gärna dröja lite, kände jag igår. Tre veckor för tidigt är för tidigt… Men jag vill inte ha för många falska alarm heller. Undrar vad de  gjort om vi åkt in igår? Värkarna var täta, men inte särskilt regelbundna, utan gick mer i vågor. När de var som tätast var de tätare än tre st på tio minuter, och så var det ett bra tag, sen kom de med kanske 15-20 minuters mellanrum, en eller några stycken täta. Om de hade satt igång mig då, då förstår jag att det måste vara jäkligt smärtsamt att bli igångsatt och stressa kroppen. Kändes liksom att det var så mycket som inte var redo än – även om det samtidigt kändes som att jag skulle göra allt för att bara få det överstökat, just då. Nu känns det skönt att vi åkte hem till oss och tog det lugnt.

Just ja, allt såg bra ut för övrigt hos BM. Vet inte hur hon mätte SF-måttet sist, men hon fick ju iaf då ett mindre mått än innan, och nu fick hon 35 cm, så kurvan ser lite speciell ut. Men nu vågade hon ju dra ned troskanten iaf. (Hade blivit svårt att kolla hur öppen jag var med trosorna på också!) Blodtrycket var bra och hon tyckte att Knyttis huvud var ruckbart – fast hon ruckade ju runt hela mig med så vem vet… 😛 Ser INTE fram emot att göra om samma procedur igen nästa torsdag. Ska hålla kvar minnet av den smärtan när jag ligger på förlossningen – för den smärtan känns bara onödigt överjävlig. Det leder ju inte till nåt annat än några anteckningar, liksom. Om inte bebis får nog då, och hoppar ut. 😛2 kommentarer på inlägget “Lugna gatan eller Gräsklipparmannen”

 • En liten

  Vad jobbigt att inte få sova!!! Förstår att man blir snurrig och frustrerad. Är ju nu man ska få vila! Sen lär vi ju få sitta uppe halva/hela nätterna… Du får hänga upp en skylt utanför er ”Varning för gravid kvinna – var tysta!” 😛
  Hade också en dålig kväll igår fast jag inte hade ont. Det bökades som tusan i magen, jag svettades vad jag än gjorde, var törstig, allt var oskönt och jag kände mig allmänt leds… Har inte fått vår nya säng än så att trängas på 140 cm med en stor karl och två hundar som alla brer ut sig till max är inte supermysigt när det är varmt och oskönt. Kram!

  2011-07-27 kl 11:43
 • lillalady

  sv: Vi befinner oss vid Örbyhus, norr om Stockholm, söder om Gävle. Här är det alltid sol 😉
  Men i helgen bär det av hem till Stockholm igen, ska försöka ta med mig solen hem så.

  Nu får bebisen titta ut snart. Är dags att möta världen! =)

  2011-07-27 kl 12:15

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.