Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

BB-kontroll

2011-08-29 @ 09:09

Idag ska vi till BB för kontroll, för att se att Vincent går upp i vikt som han ska (förvånad annars, han äter JÄMT!) och även kolla vad som hänt med mig och min motsträviga kropp.

Vi har vägt Vincent hemma igår och han hade gått upp sen vi lämnade Special-BB iallafall, och igår vägrade han att lämna tutten på i stort sett hela dagen. Och natten. *gäsp*

Kände att jag blev riktig jävla irriterad när de ringde från sjukhuset för att kolla hur det gick hemma. ALLT handlade om amningen. Med tanke på att jag skrivit med versaler i mitt förlossningsbrev att jag inte ville utsättas för amningspress tycker jag att de visar rätt bristande hänsyn och respekt. (Även på den punkten… men mer om det i min förlossningberättelse senare.) Jag kunde amma direkt vid förlossningen, ammade bra och allt gick jättefint, förutom att Vincent gick ned några gram för mycket. Men hallåååå – han bajsade på löpande band också. Hade vi fått ett dygn på oss hade det rett ut sig av sig självt, då han rätt fort gjorde sig fri från det första kladdbajjet. Men istället skulle vi sättas på ”boob camp” och intensivamma. Det ledde till extrem överproduktion av mjölk hos mig, för högt tryck för att Knyttet skulle kunna äta – och vilja äta.  Och – mjölkstockning.

Så med två stenhårda tuttar som hotade att sprängas, en bebis som vrålade som en stucken gris så fort han fick tutten i munnen och sedan kräktes efter amningen – och fick ont i magen – kändes den där viktökningen på 60 gram rätt överskattad. Visst, vi fick åka hem iallafall. Men amningen är inte alltid mysig längre. Ibland blir min fina lugna bebis som besatt och hysterisk och letar tutten, bara för att sedan spotta ut den och vråla. I timme efter timme. I natt somnade vi runt 3, vaknade igen 05.40. Lyckades amma lite lugnt då, och sedan fick Vincent ligga mellan oss medans vi snoozade en timme till. Vågade inte röra honom för då hade djävulen vaknat igen. Nu har vi ätit frukost alla tre och han ligger på soffan och gosar – lugn. Så skönt – min fina älskling får ju inte vara så där ledsen. Eftersom det började redan klockan åtta i går kväll så kan jag erkänna att vare sig pappa eller jag kunde hålla tillbaka tårarna i natt när det där hjärtskärande ”DET GÖR ONT”-gråtandet vägrade upphöra. Masserade magen som jag lärt mig för massa år sen och faktiskt, det gav sig tillslut. Helt plötsligt bara somnade Vincent helt nöjd. YAY! Men – då vågar man ju inte somna istället, måste ligga och lyssna att han verkligen sover och inte börjar om igen. För det går i cykler om cirka en timme…

Ska höra med barnmorskorna vad det kan vara, men jag tror ju på  övertryck i brösten, för oftast går det bra om jag bromsar mjölken lite genom att hålla ett finger över. Men inte alltid.

Sen ska jag kollas också. Känseln är inte tillbaka i ben och ”underdel”. Jag kan fortfarande inte kissa, iallafall inte normalt. Kanske lyckas ett par gånger per dag… Inte bra! Hoppas de kommer med nåt bra så jag kan sluta kämpa med det iallafall, känns så hopplöst att vara kissnödig och sen händer inget. :( (De som känner mig vet att jag i normala fall har en blåsa avsedd en blåmes, kissar minst en gång i timmen.)

Nu ska jag kolla om mitt älskade matvrak behöver påfyllning innan vi knatar i väg till bussen. Och ja – foglossningen är avsevärt mycket bättre, men jag har ont i ryggen om jag rör mig mycket så jag har beställt en Belly Bandit, den nya modellen som har  fem cm längre kardborrband. Hoppas de levererar fort – skulle vara skönt!!!

Ska försöka hitta tid att svara på era kommentarer, kanske kan rigga laptopen i sängen under mina otaliga amningstimmar.

Kram o pöss på er!2 kommentarer på inlägget “BB-kontroll”

 • mjukisida

  Va jobbigt att kisseriet inte kommit igång, det måste de ju kolla upp.
  Jag upplevde också när de ringde från BB för att kolla hur allt gick hemma att de BARA brydde sig om amningen, jobbigt då om du skrivit att du INTE vill bli pressad.
  Hoppas allt ser bra ut på BB idag och att lille prinsen gått upp som han ska.

  KRAM

  2011-08-29 kl 12:18
 • zenisredna

  Jag önskar dom hade hjälpt oss lite mer med amningen! Ingen som ringde hur det gick, ingenting!

  2011-08-30 kl 20:45

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.