Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Mysdag

2011-08-30 @ 19:32

Igår var det en strid att amma Vincent igen. Han får sina panikanfall och blir helgalen och skriker och vrålar i timmar i sträck, innan han är så trött att han bara inte orkar annat än att tutta lite och sen slocknar helt utmattad. Igår tog började det runt åtta och lugnet återvände runt ett inatt. Hade inga större förhoppningar om att få sova alls inatt, men han överraskar, lilla fisen. Jag vaknade när det just börjat ljusna ute och kikade på honom och då vaknade han och började visa sina ”mata mig” – miner. Fort upp med honom i sängen och fram med tutten. Yes – han högg som en piraya och åt snällt tills han somnade på tutten och såg nöjd ut. Ned i vaggan igen. Gnällde lite, så jag vaggade honom lite lätt och Zzzzzz… Fick sedan sovmorron till nio! *älska* Myste lite, åt frulle och sen ammade vi lite till. Återigen – utan strid. :) Testade sedan bröstpumpen, och FAN så skönt det var att bli av med lite överflöd.

Har ägnat dagen åt att varva mys / amning med att fixa runt här hemma. Äntligen plockat bort allt skrot som blivit liggande i Vincents rum. Även om han inte ska bo där än på ett bra tag så ska det se fint ut! Flyttade in mobilen från Ikea från spjälsängen till över skötbordet så att det ska bli lite roligare att byta blöja. (Enda nöjet nu är att hålla inne världens bajslass tills blöjan är borttagen och skita ned handduken och leka pink-fontän på pappa… hehe)

Hann städa badrummet lite också. Hatar att se minsta lilla kalkavlagring på nya blandarna!

Egentligen är jag skittrött, men eftersom jag har börjat få tillbaka känseln och äntligen kan gå på toa igen så är jag helt speedad av lycka.

Artur har visat vilken underbar karl han är; han ägnade nån timme åt att göra en lergryta med lunch ”Guyveche” (Bulgarisk rätt med tex kyckling, potatis, morot, svamp, lök och över smular man massa Fetaost, knäcker över ägg och strör över valfria örter.) Och efter det har han bakat en banankaka enligt Leilas recept. Nu ska vi smaka den och jag ska inta sidoläge igen säger min lilla hungriga son.

Någon som har något bra hushållsknep för onda små magar? Han har gaser som skulle få en lastbilschaufför att blekna. De pruttarna… WOW! (Och jag äter inte särskilt mycket som kan ge honom gaser… ) Tipset vi provat hittills är några droppar sockerlösning (1½ msk i 1 l kokt vatten), det verkar funka men det kanske finns fler knep?

IMG_14834 kommentarer på inlägget “Mysdag”

 • sesam

  Jag har oxå en liten mag-bebis. Inte kul! Först de vanliga tipsen: magdroppar, semperdroppar för bakteriekultur och miniform för gaser. Vårt tips: magsovning! Detta avråder BVC bestämt då det tydligen är förknippat m spädbarnsdöd. Vi hade testat allt och la honom till slut på mage (vi sov bara på mage som små) och då låg han och rapade och pruttade i en halvtimme sen somnade han och sov som aldrig förr! Vi skaffade ett andningslarm och har honom på mage jämt. Testar ibland på rygg men då sover han oroligt och väcker sig själv. En annan bra grej är att låta honom sitta ”på toaletten” mot ens ben. Då brukar Matteo få ur sig en hel del. :)
  Kram o lycka till!!

  2011-08-31 kl 11:25
 • babybear

  Så jäkla gullig unge!
  Och välkommen du också till tävlingen om världens bästa karl :) :) :)

  2011-09-01 kl 9:00
 • Emelie

  Testa först magmassage innan du ger dig på droppar och annan skit!
  http://minbebis.com/blogg/danem/bra-for-lilla-magen/
  Det där fick jag göra på lova minst två gånger per dag i nästan 5 månader för annars fick hon ont i magen, brukade göra vid blöjbyte. Jättebra att få fart på småtarmarna och få ut luften! Pruttarna ska ut så de inte gör ont :)

  2011-09-01 kl 11:34
 • Emelie

  Testa magmassage först innan du ger dig på droppar och sån skit!
  http://minbebis.com/blogg/danem/bra-for-lilla-magen/
  Det här gjorde jag på Lova minst två gånger varje dag fram till hon var nästan 5 månader annars fick hon ont i magen och var ledsen.
  Det får fart på småtarmarna och luften kommer ut :)

  2011-09-01 kl 11:36

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.