Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Spöka…

2011-09-04 @ 00:39

image

Köpte en Spökalampa på IKEA, och till min glädje visade det sig att den inte alls bara hade kallt sken – den växlar mellan lila, blått, gult, grönt och rött och är riktigt spännande att titta på.
Den står bredvid Vincents vagga och lyser fint nu.

Ikväll känner jag mig usel…
Jag är en nybliven mor och jag avskyr att andra människor håller på och bär omkring mitt barn utan att höra efter om det är okej först. Han är ju vår skatt och inget får hända honom!
Om sedan det har gått in ett par glas vin innan… Jag blir stel av skräck och vågar inte titta! Men inte heller vill jag såra personerna som ju tror sig hjälpa till. Skulle vilja ta Vincent och bara gömma mig där ingen kan skada honom eller utsätta honom för minsta risk. Han är ju bara elva dagar gammal!
Jag vet inte, men jag skulle aldrig plocka upp en bekants nyfödda utan att fråga om lov innan. Förresten skulle jag nog vänta på att bli erbjuden att hålla lite. Men inte om jag hade druckit!
Det behövs ju så lite, tappa huvudet, vad som helst.

Och helst vill jag hålla mig hemma, bortsett nödvändiga utflykter, som kissplasten igår. Inte planera in massa utflykter redan. Vincent vill ammas runt varannan timme och då ofta i en timme. Funkar inte så bra att göra on the road, liksom. Och jag vet inte hur jag ska säga det för att inte verka dum. Säga som det är, så klart. Men när jag gör det känns det som om jag slingrar mig. :-(
Varför vill jag alltid vara alla till lags? Varför kan jag inte bara se till Vincents bästa och mitt bästa och slippa få skuldkänslor?

Ligger med en ledsen pojke på bröstet nu, som har ont i magen och inte alls vill ned i någon vagga. Önskar jag kunde trolla bort det onda…
Testat Pampers och trots mycket kiss och bajs har Vincent inte varit lika sur på kvällen. De läckte lite, men inte värre än kläderna hunnit torka innan vi märkte det. Och, då hade han kissat enormt!

Nu ska hon som känner sig som Worst mum 2011 försöka pilla ned skatten sin i vaggan och sova lite. Världens fest utanför, Eid-al-Fitr gissar jag på.

Kramisar!2 kommentarer på inlägget “Spöka…”

 • Magda

  Men kära du. STÄNG IN DIG! det är er fulla rätt att bara vara hemma bara ni hela dagarna om ni så vill. Vi släppte in familjen men inga vänner första 2 veckorna. JAG pallade inte besök, hade ont, ville amma i fred, lära känna vår dotter innan alla skulle komma. Ville boa och bara vara. Det är helt naturligt att känna som du känner. Bromsa om du känner för det, INGEN med alla hästar hemma kommer klandra dig.

  och NEJ man lyfter inte upp nåns barn utan att fråga och definitovt inte en så liten om och verkligen inte om man druckit. Förstår dina känslor, han är ju ert finaste och mest dyrbara.

  Skönt att pampers verkar fungera bättre iallafall.

  KRAM

  2011-09-04 kl 21:58
 • mjukisida

  Jag håller med Magda, stäng in dig. jag önskar jag hade vågat säga ifrån mer första veckorna. Jag ville också vara alla till lags.
  Jag var väldigt noga med att ingen lyfte upp Svea utan att fråga, det hade inte känts bra och jag propsade alltid på att de skulle sitta i soffan när de höll henne, hönsmamma?! Ja men visst!
  Kram

  2011-09-04 kl 22:34

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.