Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Citymammor, hjälp tack!

2011-10-21 @ 12:04

Håller på att börja förbereda för resan till Dalarna till veckan. Det blir tåg upp och vi har fått plats för Knytt vid ett bord, så där är inga problem. Plats kommer vi ha gott om! (Risk att vi får slåss med skolungar runt Örebro som menar att vi ska stuva undan vår guldklimp på hatthyllan så att de får sitta – men då trycker den här mamman biljetten i pannan på dem och morrar… grrrr….grrrrr.)

Men, sen slog det mig för ett par dagar sen. Bussen till tåget då? Vi tänkte ju lämna vagnen hemma och bara åka med babyskyddet, då vi har en extravagn som väntar uppe i Dalarna. Men – kan vi åka med bara babyskyddet på stadsbussen? Det finns ju inga bälten att fästa det i och gud vet om vi skulle hinna få fast det på den kvart-tjugo minuter det tar att åka. Eller är det bättre att han sitter i BabyBjörnen och vi sitter på en bakåtvänd plats?

(Har Googlat och enda träffarna jag hittar gäller långfärdsbussar, dessutom är svaren på en sida jag  I N T E gillar där svaren är av den mindre trevliga typen – så där frågar jag inte!

Jag vill ju åka så säkert som möjligt med den här skatten!

Nu ska vi amma lite, sen börjar det bli dags att bege sig till vårdcentralen för 2 månaderskontroll. Ska passa på att fråga om prickarna har har i ansiktet, de kommer och går hela tiden. Sedan verkar han ha ont i ett öra för han sliter och drar i det  sedan igår. Dessutom ligger han alltid på det örat vikt så det börjar se helt knasigt ut.. kanske därför det gör ont. Vet ju hur det känns själv… aooo.

Wow… vad det går undan…2 kommentarer på inlägget “Citymammor, hjälp tack!”

 • gopplan

  Kör på Babybjörnen. Det gjorde jag när Helgot var liten och vi åkte buss. Om du inte får fast babyskyddet är det ju säkrare att han sitter fast på dig och du har bälte (under honom, inte utanpå honom för då krossas han ju av din vikt vid en eventuell krock).

  2011-10-22 kl 18:34
 • Louise

  Hm, jag tänkte säga precis tvärt om. Vi har haft lillan i babyskyddet i diverse skrangliga bussar, utomlands och hemma, och det känns alltid bättre när hon sitter fast i den. det brukar finnas bälten på nyare bussar, annars sätter jag mig typ längst bak där det är trångt, och kilar in skyddet mellan stolarna så det sitter fast. känns alltid läskigt att ha barnen ”uppe” när man åker buss om dom inte kan vara fastspända på något sätt. Babyskyddet skyddar ju om man blir påkörd på sidan tex, det gör ju tyvärr inte en mammakropp… Sen om man har barnet i bb när man krockar bli ju ryggen böjd åt fel håll, sa de till mig på flygplanet. barnet måste alltid sitta framåtvänd fastspänd enligt dem..

  Bara löst spekulerande…

  2011-10-23 kl 20:05

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.