Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Två månader!

2011-10-24 @ 10:14

image

Hipp hurra, våran fina solstråle blev två månader igår.

Han börjar bli en riktigt stor kille, 57,5 cm lång och strax över 5 kg i fredags. Han sover snällt hela nätterna nu (ca 23-06:30) och då han vaknar ligger han mest och snuttar på sina fingrar tills vi vaknar.<3

Han är mycket mer vaken och social och söker kontakt. När han får det skiner han upp och har börjat göra ett lite gurglande ljud som lite påminner om ett skratt. Att ligga och prata är en favorit! Att säga något och få gensvar – då blir han helt till sig. Det kan låta ungefär så här: V: ”gaaaa….” Mamma/pappa:” Jaså? gaaa?”  och ser förvånade ut. V: ” jaaaa!” ser bestämd eller förvånad ut. Sen bubblar han glatt på. Ofta tills han blir så uppspelt att han blir trött och börjar gråta. Då rinner numera några tårar. :'(

Amningen är väldigt viktig nu. Minst varannan timme, om vi inte är ute på nåt. För i vagnen är det så mysigt att vara att han glömmer allt annat.

Wubbarna däremot är inte så viktiga längre. Det kan vara tryggt att se dem ligga på sidan om kudden, men måste inte nödvändigtvis vara i munnen. Oftast rycker han resolut ut den och lägger den ovanför huvudet – och suger på handen istället. (Händerna som ständigt är täckta med ludd… jättesmarriga… )

Att ligga i babygymmet går i korta stunder, men sen är det tillbaka upp till mamma som gäller. Om inte för att äta så bara ligga tätt tätt intill och titta. Eller sova.

Nåt av det värsta som finns är just nu att rapas. Det framkallar tröstlöst gråtande… Och hur lätt är det att rapa en liten stel planka på axeln??

Att somna på kvällen är tråkigt, men att titta på mobilen ovanför sängen är kul. Och ljusslingan med plast ”diamanter” ovanför mammas säng, den är så gnistrande vacker. Att sömnen smyger sig på då gör nästan inget!

Tillägg av Vincent:

Hyss: att kissa lite i blöjan, så att mamma och pappa tror att det är säkert att ta av blöjan. Sen kissar jag över hela mig, mina kläder och skötbordet. Tihi… Ibland bajsar jag också, så mycket att mamma och pappa blir helt stumma! 😉

Kram!Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.