Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Tid på Nike-mottagningen

2011-10-31 @ 14:27

Idag kom min remiss till Nike-avdelningen på Specialistmödravården här på US i Linköping. (Aurora på andra landsting.) Det var min barnmorska som tyckte att jag skulle gå där redan nu, innan vi ens planerar för en eventuell nummer två, eftersom Vincents förlossning blev precis allt jag inte ville. Tusen tack till henne!
Själv skulle jag aldrig velat ”verka besvärlig” och bett om det själv. Dessutom trodde jag att man var tvungen att vara gravid för att få komma dit.

Hon tog även upp möjligheten att garanteras planerat snitt redan i förväg. Inte för att jag vill snittas, men OM paniken växer under graviditeten kan det nog vara skönt att veta att möjligheten finns utan att jag måste börja bråka om det då.

Men visst vill jag föda vaginalt och helt normalt en gång också, så att jag kan släppa minnena från förra gången. Jag tror nämligen inte att den smärtan jag hade kom av själva förlossningen. Ju mer jag tänker på det, desto säkrare blir jag.

Men det var INTE psykiskt som den *#l%@ sköterskan sa, som kom in under första natten och nästan hånade mig. Själva värkarna hade jag nog inte upplevt som så jävliga om jag inte legat med andra smärtor en hel natt innan, helt utan minsta vila.

Jag VAR ju förberedd på smärta. På långt värkarbete. På allt, även att det kunde sluta med sugklocka eller akutsnitt.
Däremot var jag inte förberedd på hur vissa skulle bemöta mig – hånfullt, som om jag var totalt oförberedd och efterbliven.

Ska bli jättespännande att se hur de är på Nike. (Förbereder mig på att den där otrevligaste barnmorskan jobbar just där…. )

Den 16/11 ska jag dit iallafall. Tänker försöka få Artur med mig, så att de får höra hans version också.En kommentar på inlägget “Tid på Nike-mottagningen”

  • gopplan

    Oj, hade du en så tuff förlossning? Vad uselt att de bemötte dig hånfult, vad oprofessionellt av dem. Bra att du får komma iväg och prata om det. Planerar ni att skaffa barn tätt?

    2011-11-01 kl 10:16

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.