Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Surdegsbak

2011-11-06 @ 21:55

Nam nam nam… och attans, jag är inte helt dålig ändå.

Ikväll körde jag igång med mitt bakande. Fuskade lite för jag orkade inte vänta tills imorgon, så istället för att göra en fördeg idag så tillsatte jag lite jäst och gjorde fyra stycken helt suveräna råglimpor. Vilket bröd! Aldrig har jag lyckats med matbröd förut, det blir endera för degigt, eller för torrt. Inte det här. Det här smakade som det godaste bröd de brukar ha på restaurang… Med andra ord – min första surdegs-starter uppfyllde kraven.

IMG_2022Receptet är det som står på baksidan av Kungsörnens Rågmjöl, men surdegsstartern hittade jag på nätet, en version på tre dagar med honung i, ifall nån vill testa. Har just provsmakat det, fortfarande varmt, med extrasaltat smör och en liten ostskiva på. För att citera nån ”det knullade i munnen”. Helt seriöst!

Och självfallet vill jag se vad min ”sura” går för utan jäst-hjälp, så jag har även satt en fördeg tills imorgon, då blir det thékakor. Sen behöver vi köpa en större frys, leva på bröd eller ge bort. Jag lutar åt frys… haha.

Surdegsbak var killarnas innepryl 2010, nu är det tjejernas tur! =) (Killarna ska tydligen stoppa korv nu istället. Låt dem. Fy vilket kladd och snusk!)

Nu ska jag sätta mig och titta på min underbara son som har massa kul nya ljud för sig. Han pratar med fingrarna. Talk to the hand – I do it!

IMG_1827

IMG_1836Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.