Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Förlossningsdepression

2011-11-24 @ 11:50

image

Fick fylla i en screening om förlossningsdepression när Vincent fått sina sprutor. Var brutalt ärlig, för att ta reda på om det är normalt att gråta ikapp med sin bebis. Och vet ni…. det är det. På sätt och vis. Men man ska inte behöva det! Då kan man lida av en förlossningsdepression. Och det är inget ovanligt eller fult.

Misstänkt ett tag att det kan vara så. Inte så roligt att inte ens få sitta upp i soffan, eftersom Knytt kräver att ha tutten om inte i munnen så strax intill. Så igår föll jag ….. splattsch. Tårarna slutade inte spruta på flera timmar. Det var bara för mycket av amning. skrik och gråt. Kändes som att jag hade en kätting som band mig till soffan.
Kände inte heller att Samboälsklingen förstod mig. Han ser ju mest en glad bebis, så det kan ju vara svårt att förstå att jag är less när han kommer hem.

När Bvc-sköterskan frågade om amningen kunde jag börjat gråta… Sen frågade hon om jag ville ha det så. Och klart som fanken att jag inte vill. Hon tipsade om hur jag kan ge ersättning och ändå fortsätta amma. Ska absolut testa redan idag. Tänk om jag fick lite LIV tillbaka. Undrar hur det känns?

Nästa fredag ska jag på stödsamtal och vet ni? Det känns jätteskönt!! Kanske är ersättningen en stor del av lösningen? Vi får se.

Kram!En kommentar på inlägget “Förlossningsdepression”

  • Magda

    Ersättning räddade mig, jag grät dygnet runt de 4 veckorna jag ammade. Männen förstår inte för det är inte de som får sitta där och mata och mata pch mata, den enda egentid en har är den där 5 minuters duschen med öronen på helspänn.
    Om ni kan kombinera blir det nog bättre, då kan ju A mata iband oxå, skillnaden är enorm. Hoppas ni hittar något som funkar för er. Det kommer ni såklart göra, men hoppas ni hittar en lösning snart.

    KRAM

    2011-11-24 kl 13:53

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.