Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Pizza-målet

2012-01-12 @ 19:57

Hahaha…. Det roligaste som hänt sen … ja, sen hela den där historien började. Här kan ni läsa om min käre far, mor och de väldigt populära pizzorna på vår camping, som så att säga varit en het potatis ett tag. En kommentar säger ”kanske borde det finnas en ”nissepizza” – ja, absolut – men det är nog säkrast att den är fryst! 😉

Här under får ni ett utklipp av artikeln, för de rätt skojiga kommentarna får ni klicka länken!

En glad och frikänd Nils Andersson på väg ut från Tingshuset.

Nils friad i pizzamålet

MORA

Nils Andersson som driver Våmåbadets camping var i torsdags instämd till Mora tingsrätt för att åläggas företagsböter på 5 000 kronor. Men han kunde lämna tingshuset med pengarna i behåll, Nils Andersson blev frikänd.

Relaterat

Målet handlade om pizzor. Nils Andersson och hans fru som driver campingen i Våmhus hämtade pizzor på pizzerian vid järnvägsstationen i Mora. De nybakade och varma pizzorna fraktades till campingen där de lades i frysen. Då en kund beställde en pizza togs den upp ur frysen och värmdes.

– Turisterna har gillat våra pizzor, förklarade Nils Andersson för tingsrätten.

Då Miljö- och hälsoskyddskontoret gjorde en inspektion på campingen i juni 2010 uppmärksammades pizzorna. Inspektören ansåg att frakten av de varma pizzorna från järnvägsstationen i Mora till campingen i Våmhus var en betydande förändring av verksamheten och därmed skulle detta ha anmälts.

Campingen hade tillstånd att sälja upptinade pizzadelar, alltså sådan pizza som köpts in fryst.

Enligt åtalet var hanteringen av pizzorna ett brott mot livsmedelslagen. Från början var Nils Andersson personligen åtalad men det åtalet avskrevs i somras. Nu handlade det i stället om företagsbot på 5 000 kronor för Nils Andersson Butiker AB.

Åklagaren Kerstin Persson frågade Nils Andersson om han haft någon fundering på att hanteringen av de varma pizzorna inte var riktig.

– Nej, inte i min värld, det tog 15 minuter att frakta pizzorna till Våmhus. Jag tycker att det här är överdrivet, svarade Nils Andersson.

Så blev det dags för Kerstin Persson att argumentera för åtalet.

– Det känns inte som att jag har så mycket på fötterna. Jag överlämnar ärendet till rättens bedömning, sa hon.

– Det tackar vi för, svarade lagmannen Lars Eklycke. Tingsrätten överlade en kort stund och sedan förklarade Lars Eklycke att eftersom campingen hade rätt att värma upp frysta pizzabitar kunde inte Tingsrätten se att hanteringen av pizzorna från stationsområdet i Mora var en betydande förändring av verksamheten. Därför ogillades åtalet.

Nils Andersson som räknat med att han skulle få böterna var glad åt den friande domen. På Våmhusmål önskade han tingsrättens ledamöter en bra fortsättning på dagen.

Jan Norberg0250-59 24 24[email protected]En kommentar på inlägget “Pizza-målet”

  • mjukisida

    Haha, detta har jag inte hört talats om alls men skrattade ganska gott. 😉

    2012-01-12 kl 20:12

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.