Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Wee… det läcker ju!

2012-01-24 @ 17:24

Bild: Flickr

1 av 4 kvinnor drabbas av urinläckage som kan sitta i flera månader efter förlossningen. Det beror på hormonerna, så det enda du som drabbad kan göra är knipa – knipa och knipa… Och söka hjälp om du känner dig osäker. Jag tillhör de här 1 av 4, men har inte tänkt på det förrän nu. Trosskydden har liksom bara blivit en del av vardagen för mig efter förlossningen.

Kniper gör jag – men det är ju så där lagom lätt med min förlorade känsel efter EDA´n (ni som brukar läsa vet att min Eda skadade en eller flera nervändar och därför är jag fortfarande bortdomnad från midjan och ned på sina ställen, både på utsidan och insidan. Det ska gå över, men bara att vänta.)

Eftersom jag har lite svårt att känna att jag kniper rätt gör jag det där det märks – när jag kissar. Har hittat flera olika övningar som jag kör; knipa strålen helt, kissa lååååångsamt bland annat.

Hittade den här intervjun med Hillevi Caris Svensson på Olga Rönnbäcks blogg på mama.se, för er som läcker. En tröst i mörkret – vi är inte ensamma!

Där nämns bland annat Kontinet, en sajt om inkontinens, men Hillevi har även en blogg; Knipbloggen.

För att koppla detta till ämnet; urinläckage leder ofta till depression, för hur najs känner man sig? Sök hjälp om du mår dåligt! Hjälp finns för båda sakerna, och söker du inte hjälp är det svårt att få någon, eller hur?3 kommentarer på inlägget “Wee… det läcker ju!”

 • passionivardagen

  Intressant inlägg. Jag visste inte att det var så vanligt som var 4:de gravid får urinläckage efter en förlossning. Det är ju inget man pratar om med bekanta eller nära och kära.

  Min fråga är då om BM tar upp det vid efterkontrollen??

  /Marie

  2012-01-24 kl 19:27
 • heartan

  Min kollade iaf att jag använde rätt muskler/teknik på efterkontrollen. Men…. sen dess har det ju inte blivit nån skillnad. Ska f-n knipa mig blå. För operera känns dumt om man ändå vill ha en knodd till. Kniiiiiip, som Suzanne Lanefeldt sa.

  2012-01-24 kl 22:19
 • therese1

  Jag blev förvånad när jag märkte att det var svårt att hålla tätt. Det togs aldrig upp på mvc konstigt nog. Visst hade jag läst att det var viktigt att knipa men trodde att jag som tränar och gör mycket pilates inte skulle behöva tänka på det. Men det behövde jag visst! Nu är det helt bra, men det tog väl 3 månader efter förlossningen innan det var det. Knep typ jämt när jag märkte att det var lite läckage :) Huu, blev orolig ett tag men knip på!! Det blir bra, om inte så finns det hjälp. Tror att det är en mycket enkelt och snabb operation!

  2012-01-25 kl 14:06

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.