Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Första kärleken

2012-06-11 @ 22:07

På lördagen styrde vi kosan mot Tyresö för att träffa min kompis Lisen och hennes två prinsessor. För er som inte är från Stockholm – ha INTE BRÅTTOM om ni ska åka vi t-centralen med barnvagn en helg. I varje fall inte om ni planerat att använda hissarna. Redan på plattformen när vi klev av pendeln rådde djungelns lag vid de två hissarna – och först efter ett tag insåg vi att vi ställt oss vid fel jädra hiss… Vi skulle ju ned – inte upp till Klarabergsviadukten. :/ Vid rätt hiss var det nåt nöt som inte helt klarade tekniken, utan åkte upp – och ned.. upp och ..ned. GRRR… Sedan var det en asiatisk kvinna med en stor resväska som erbjöd två rökande KÄRRINGAR framför oss plats att åka med henne. Men sen när åker den typiska ”jag åker med vikingbåtarna minst en gång i veckan och köper upp mig på billig sprit och billigare cigg” trång hiss med en utomjording – jag menar utlänning? Nä.. .de vägrade och puffade febrilt vidare på sina stinkpinnar!

Well.. Vi kom ju ned. Och faktiskt… även om det var grym kö ned till gröna linjen-plattformen så kom vi dit med. Framför oss stod en familj från Barcelona och hennes bebbe och Vincent spanade lite nyfiket på varandra medan vi pratade. Barcelona hade haft VARMT och så kom de till det kalla, regniga lördagsstockholm. De var inte förberedda och frågade om hur man klädde sig bäst för Sverige. Man klär sig redo för allt, svarade vi. Själv hade jag nämligen svarta leggings under min svarta långklänning. Och mina dyra Ecco-dojjor. För vem fasen vill frysa om tassarna??

Vi uppfann även en sång – vi ska åka kiss hiss, kiss hiss, kiss hiss! Den fick vi sjunga MÅNGA gånger!

På bussen till Tyresö fick vi beröm för vår snygga, stabila vagn av en familj med en dotter i fyraårsåldern. De var väldigt imponerade. Och väldigt pratsamma! Lördag är en barnvagnsresedag märkte vi, då vi fick klämma in tre vagnar på det lilla vagnutrummet i bussen. Knappt vi kom loss när vi skulle av.

Lisen och hennes fina prinsessor träffade vi på en pizzeria och båda tjejerna sa direkt ”Åh vad han är sööööt!”. Det tyckte tydligen han om dem med, för han blev himla flirtig och glad. Och åt minsann lite BRÖD! Men det var ju bara för att tjejerna matade honom. Den äldsta tjejen gav honom lite massage i håret ”Men jag gör bara en lätt skallmassage för bebisar har ju det där hålet i huvudet!” Smarta lilla tjej! Senare lånade hon ut sin handväska till honom, för den var rätt spännande med massa fransar. Men först försökte hon få mamma att ta hennes alla pengar – för att inte bebisen skulle få dem i munnen och sätta i halsen. Jag berömde henne och sa att så långt skulle inte många vuxna tänka, då växte hon en halvmeter.

Vincent fick låna en snusdosa och det var en riktigt spännande leksak. (Obs – den var igentejpad!!!) Färgen var ju så snygg – lila!

2012-06-09 14.47.36

Visst är jag söööööt?

När vi ätit bjöd tjejerna hem oss till dem, till den lägenhet jag bodde i när jag pluggade till SPA-terapeut för sex år sedan. Lilltjejen föddes under den tiden och jag träffar dem alldeles för sällan! Den stora tjejen är även den som gett mig smeknamnet ”Mi”. Det fanns nämligen en Marie på hennes dagis, men jag var för snäll för att heta Marie, så jag skulle heta Mi. Och vem säger emot en treåring? Dessutom älskar jag att ha ett smeknamn. De jag haft under min uppväxt har inte varit vare sig smickrande eller vänliga. Eller givits till mig för att jag var för snäll för att heta Marie.

Hemma hos tjejerna visade de mina killar hur man spelar Nintendo, så vi mammor fick prata i fred.

2012-06-09 17.07.28

Ett tag satt de alla på rad… Lika uppslukade alla fyra.

2012-06-09 16.35.10

Lilltjejen och Vincent fann varandra direkt!

2012-06-09 16.13.29

Tjejerna gav Vincent en bil.

2012-06-09 17.16.29

Två killar som trivs - och två tjejer som trivs.

Tiden gick alldeles för fort – som alltid. Eftersom resan Tyresö – Häggvik tar minst en timme och det väntade middag på oss när vi kom hem, kunde vi inte stanna hur länge som helst. Vincent fick en trehjuling av Lisen och prinsessorna – bara den tar sig till Våmhus eller Linköping. Vi kunde ju inte ta med den på tåget, tyvärr. Förhoppningsvis är den redan uppe i Våmhus när vi kommer, då mamma och pappa visade sig bo granne med tjejernas lilla kusin. Sa nån att världen är liten?

2012-06-09 20.46.01

I Häggvik tog karlarna över köket och vi tjejer tittade på fotboll. Avigt värre!

Viktor och Tonya bjöd på fisk och potatissallad. Såååå gott! De borde öppna restaurang. Vi har bara ätit helt fantastisk mat sedan vi kom. Och fisken var verkligen pricken över i – så perfekt. Perfekt kryddad, perfekt stekt. Hur ofta får man inte torr fisk på finare restauranger? Tummen upp till de suveräna värdarna i Häggvik. Slänger upp ett recept på Tarator, en bulgarisk yoghurtsoppa som även Vincent ÄLSKADE.

Perfekt i sommar när det är varmt och man inte ville äta så kraftigt, eller som en god förrätt, eller till frukost, eller på buffén till midsommar. Eller.. när du vill. Tarator är ALLTID gott. (Kan liknas vid en väldigt tunn tzatziki.)

4 portioner:

2 gurkor

1 liter yoghurt, fet, kraftig tex turkisk eller grekisk.

4 vitlöksklyftor

1 tsk vitvinsvinäger

½ dl olja (raps, solros, oliv)

salt (skippa om du ska ge bebisen och salta själv när du ska äta istället)

2-3 dl kallt vatten

½ knippa dill

1 dl hackade valnötter (kan uteslutas)

Pressa eller riv vitlöken och blanda med olja, vinäger och yoghurten. Salta. Vispa ordentligt.

Skölj (skala om du vill) gurkan och tärna den, blanda ned den i yoghurtröran och hacka ned dillen. (Dillen kan uteslutas också, om man inte gillar den.)

Tillsätt iskallt vatten och servera. Du kan gärna servera den med några isbitar, om det är varmt ute, då kan du ta lite mindre vatten.

(Bild och recept: tasteline.se)

TIPS: Se receptet som en vägledning. Tänk dig ”tzatzikisoppa” och smaksätt därefter. Du måste inte tillsätta så mycket vatten som receptet anger, tillsätt lite i taget och smaka av hur Du tycker det blir godast. Soppan SKA vara vattnig, man kan gärna servera den som dryck i glas tex. När jag gjorde den nu hade jag lättyoughurt – den ger mindre smak så jag borde haft mindre vatten, tyckte jag. Däremot tog jag mer vitlök och mer vinäger än receptet sa. Jag gillar för egen del att ha lite svartpeppar på den vid servering, istället för både dill och nötter. Men – din soppa; your rules! 😉

Tarator kommer vi iallafall att äta MASSOR av i sommar. Vincent med, han åt nämligen glatt både tarator och tzatziki på Estelles studentskiva. Vitlök är gott!

2012-06-09 19.37.27

Farbror Viktor får kryplektioner av Vincent

2012-06-07 22.19.19

Vincent säger till Viktor och Tonya att han vill ha en kusin att busa medEn kommentar på inlägget “Första kärleken”

  • » Tarator

    […] Så… Här är min hastigt ihoprörda bulgariska yoghurtsoppa! Receptet hittar du här. […]

    2012-06-11 kl 23:03

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.