Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

FF dag 24 & 25

2012-09-25 @ 21:16

Lite mycket nu…

Dag 24:

Ingen träning förutom över en mils promenad. Vaknade vid 05 med extremt ont i magen och trodde det skulle bli sjukhusbesök. Aldrig haft ont på det viset och det gick knappt att ta djupa andetag. Lite läskigt! Blev inte bättre på flera timmar heller med vid lunch kändes det okej och då gick vi till stan. (Sjukhuset här ligger typ i centrum så jag skulle ju iallafall komma närmare!). Det blev bättre men kom och gick några gånger och på kvällen mådde jag inte alls bra, men det onda var borta. Istället fick jag migrän. Hejja! Jag som sparade träningen tills magen gett sig. :-/ Blev värktablett, kudde över skallen och inget alls av det där med träning. Och ni kan gissa hur jävligt DET kändes. Vilket svek, och emot mig själv.

Dag 25

Idag blev det däremot BUSSEN till stan, hade så mycket att fixa och det regnade så det kändes inte värt att gå. Och jag visste inte heller om jag orkade, kände mig lite mosig från igår. Dessutom skulle jag spara mig och köra totalt skiten ur mig på FF-passet.

And if I did!!! Ohmy! Trodde att det skulle gå uselt efter en dags uppehåll och lår som betongsuggor. Ja, uppvärmningen var väl inte nåt überbra, men bättre än på ett tag. Kom 100m längre på mina 10 min, då körde jag på tungt i början och insåg att det var så trögt att jag på det motståndet inte skulle ha kommit 25 meter på mina tio… 😛

Första setet gick bra – men jag blir ALLTID yr i skallen och helt svimfärdig på sista övningen av andra. Skumt!

Cardio 2 fick jag flow och körde som om jag hade en björn i hälarna (vildsvin här i Östergötland iofs) och efter tio minuter utan ens en klunk vatten hade jag hunnit 300m extra. Good job!

Höll så krampaktigt i pulsmätarna att jag knappt kunde släppa sedan, men hittills högsta medelpulsen på 145 tyckte jag var bra.

Sedan var det dags för styrka B o C. Första övning; triceps pushups. Och där höll plastikkirurgin på att vinna en patient. Mina armar och handleder var överkokt spaghetti och jag gled med trynet rätt ned i den en gång lavendeldoftande yogamattan. (Nu kan den bara pusta ut nåt åt gammal-gympasal doftande…) Jag kämpade på men alltså, jag fick helt seriöst inte till EN enda godkänd. Iofs är det där en av de övningar som inte funkar med min axel, men jag brukar kunna fixa´t ändå. Brukar är inte ordet idag. 😛

Resten gick iallafall galant och jag hade lite extra tyngd på hantlarna.

Dagens nya övning kan jag bara rekommendera för alla som inte kört den – för mig var den ny; saxen. Ligg på rygg med raka ben mot taket, likaså raka armar mot taket. Tryck ned svanken mot golvet (för att aktivera magmusklerna) och nu ska du saxa med höger arm o vänster ben mot golvet; alltså armen ska vara rak och föras bakåt mot golvet över ditt huvud och benet ska ned mot golvet samtidigt, sedan upp och då byter du till vänster arm o höger ben. Hela tiden ska du ha svanken i golvet. Och du andas in när du sänker arm/ben och ut när du för upp dem. Där får magen jobba lite!

Nu – DUSCH!Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.