Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Under kniven?

2013-08-27 @ 00:06

image

Åh, jösses….

Aurora-möte/koll imorgon. Då ska jag ju gärna veta hur jag vill avsluta denna, min sista graviditet. Med igångsättning eller kejsarsnitt (OM vi hinner till snitt).

Låg vaken hela natten och malde igenom för- och nackdelar med alla tre alternativen.

Snitt är det som ligger längst bort i tid;  för har Pytte inte kommit innan dess så blir det snitt och det blir i så fall på måndag.

Igångsättning är väl det mest närstående; då de v eventuellt skulle kunna starta förlossningen redan imorgon.

Och däremellan alltså; spontanförlossningen.

Fördel med snitt; fort avklarat och riskerna är samma för alla. Och jag vet när. Vi åker dit; får bebis, och två-tre dagar senare åker vi hem.

Nackdel; ont efter och får inte lyfta Vincent på 4-6 veckor om allt läker som det ska.

Fördel induktion (igångsättning); jag kan lämna den här kräk-graviditeten bakom mig fortare kanske. Jag kan få ett bra minne från vaginal förlossning om allt går bra.

Nackdel; Kan dra ut flera dygn,  kan sluta i akutsnitt/sugklocka och ännu mer underlivssskador. Kan bli en repris av förra gången eller till och med utlösa en riktigt panikångest-attack…

Fördel spontan förlossning; kroppen är redo och jag slipper fatta något beslut imorgon, typ. Kan gå snabbare än en igångsättning eftersom kroppen själv mognar i sin takt.

Nackdel; samma som vid induktion plus att det kan starta när som helst och jag kan redan vara trött och slut från början.

:-(

Well well…. inom en vecka är det gjort. Och som det känns nu; ALDRIG MER!

Puss och kram från en med ”mild” panik. (Bara legat och stirrat hela dagen. Kan inte ens förstå att det här kommer att sluta med en bebis. Den glädjen är liksom borta…)Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.