Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Imorgon; inställt. Måndag=snitt!

2013-08-29 @ 23:38

Det blev ingen igångsättning imorgon bitti. Under undersökningen idag fick jag en panikångestattack och då kände jag att nä, ska en undersökning göra mig så skräckslagen, hur blir då en hel förlossning…?!

Något lätt beslut var det ändå inte. Jag har kvar klådan och en förlossning imorgon skulle betyda slut på det eviga rivandet och kliandet. Men paniken…

Jag brukar inte ha för vana att få panikångest, så det var verkligen vidrigt. Jag kunde inte andas och prata var helt otänkbart. På en lång lång stund. Barnmorskorna lämnade oss ifred att prata men inte blev det mycket sagt. Jag tänkte mer Daniel-san ”breathe in – breathe out” tills bm kom tillbaka. Den ena bombade på om tider imorgon och jag kände igen hur rummet krympte mot mig. Den andra sa inte så mycket.
De frågade vad jag var rädd för. Inte smärtan iaf. Men panik är ju inte så enkel att det bara är att veta vad som utlöser det och sedan är det bra. Hade jag fått gå i terapi hela graviditeten hade det kanske varit annat…

Den andra bm kom in senare och hon förstod nog mer att min tystnad inte berodde på att jag var nöjd med vad hon föreslog inför imorgon, utan av att jag helt enkelt inte kunde prata.
Efter att ha pratat kort med henne kände jag att jo, jag VILL ha mitt snitt även om många anser att jag gör fel. Men 45 minuter mot ett dygn eller mer med panik är lätt. Jag vet att det är en stor operation. Jag VET att jag kommer att ha ONT efter i flera veckor, men jag kommer att få ut bebis utan att drabbas av fler panikattacker och när bebis är ute så är jag igenom det värsta och då blir det bara bättre för varje dag.

Nu gäller det bara att den GROTESKT VIDRIGA hinnsvepningen idag inte funkar under helgen. Det vill jag verkligen inte vara med om nu efter idag.

Fick Tavegyl mot kliet. Trodde verkligen att de skulle hjälpa men… har nyss klivit ur bad nummer två för ikväll – havrebad, alltså. Och det kliar så att jag inte kan tänka. :-(

Måndag. På måndag! Längtar efter Pytte!

Kram!En kommentar på inlägget “Imorgon; inställt. Måndag=snitt!”

  • Sandy

    Jag lider så fruktansvärt mycket med dig och dina inlägg har rört mig till tårar flera gånger. Jag håller mina tummar allt vad jag kan för att bebis ska stanna inne tills på måndag så du får snittas!

    2013-08-30 kl 7:06

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.