Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

Mjölkfri ost

2014-01-14 @ 22:39

image

image

Cheezus Jeezus, vad glad jag blev när jag hittade den här osten som är helt fri från mjölkprotein. Jag köpte den på Coop Extra men jag antar att den finns att hitta på fler ställen.

Till skillnad från de skotska Sheese-varianterna på soja är denna sojafri, mjuk, gul och både doftar och smakar OST. Riktig ost. Alltså, inte stank av AB Otvättade fötter. Den smakar inte mycket, men ungefär som hushållsost.

Jag kan lätt säga att jag nu är beredd att vara mjölkfri många månader till! (Den är bergis svindyr,, det kollade jag inte ens. Efter över fyra månader utan ost är detta manna från himlen.)

Det finns en annan rolig upptäckt också. Mozzarella-style styckförpackad ost, som sådan där cheddar eller hamburgerost, där varje skiva är packad i ett litet plastkuvert. Testade den i maten idag (Chicken Cordon Bleu) och den var god, smälte helt okej och hade inte någon jätteobehaglig doft, även om den inte var lika ost-lik som Jeezly.

Så, misströsta inte, ni som lever mjölkfritt.
Mjölkfri softspread-ost är förresten riktigt god. Inte alls olik Philadelphia!

*lycklig tant idag*En kommentar på inlägget “Mjölkfri ost”

  • gabriella

    Ännu bättre är mjölkfri ost från Wilmersburger, den kan smältas och blir riktigt härligt god! Kan köpas på nätet på http://www.glitne.se där de även har massor av andra mjölkfria varor, som vispgrädde som är rätt god (i motsats till den äckliga från Alpro!).

    2015-03-24 kl 12:43

Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.