Skaffa en egen blogg - Klicka här »       Logga in »      |      Diskutera i vårt forum      |      Hjälp med din blogg?      |     Senaste aktiviteter på minbebis.com:
Add Comment Register

”Mamma göra stor kaos”

2014-03-06 @ 01:09

image

Idag kändes det som en sådan dag man helst bara vill snabbspola förbi…
Det började med att Artur stötte till mig när jag kom för att be honom skruva ihop min shaker så att jag skulle få i mig min frukostdrink (viktminskningsshake med kaffe) – så klart tappade jag den, locket som jag iallafall nästan fått på lossnade och kaffe, vatten och pulver formligen exploderade över hela vardagsrummet. Över ryamatta och leksaker men framförallt över BARNEN! Jag kom i någon typ av chock och kunde inte andas, hjärtat hoppade ur kroppen och allt jag hörde var Vincents hysteriska gråt. Inte fattade jag att han grät mest på grund av min reaktion, jag trodde att han var skållad av kaffet. :'(
Lyckades fråga om och vart han hade ont och han pekade på massa knasiga ställen och sedan tittade han uppåt, mot taket och utbrast; ”oooooooooj……taket. Stoooor kaos!” Då förstod jag iallafall att han klarat sig undan med blotta förskräckelsen. Det såg väl i hans ögon ut som att det sprutade bajs och sedan blev mamma knasig.

Dante skrattade mest när det värsta tumultet lagt sig. Han hade lite chokladprickar på de vita kläderna men låg så långt ifrån att det inte kan ha varit varmt och dessutom var det på rumpan; skyddad av blöjan. 😛

Jag fick ett rejält psykbryt över min käre make som lugnt/chockat stod där han stod, med chokladsmet droppandes från håret och lustigt nog – kalsongerna.
Kvinna som jag är – städning före vänlighet före utseende. Jag torkade mitt eget droppande hår och ansikte med en disktrasa (fräsch…nope) och satte igång. Ett badlakan för att torka upp golvet med, allt annat kändes ynkligt och av med Vincents kläder och fram med Vileda-golvtorken och Cillit Bang. Jag fick faktiskt taket vitt igen efter lite idogt gnuggande (Ooo, vad en liten gumma kan gnooo) trots att det mest liknade en del av taket i Lummelunda-grottan innan.
Maken kastade jag ut. Ilskna gummor gnor bäst på egen hand. 😉
Han fick dock både duscha och byta kläder innan han gick – ibland är jag oerhört snäll!

Sedan gick jag loss på ryamattan. Det tog sammanlagt tre timmar att få rent och ännu hittar jag bruna prickar lite här och där. Golvet har en lite matt yta och doftar choklad men det får vara så. Det blir säkert nåt annat på det imorgon. Mer blomjord kanske när Vincent går loss på min älskade krukväxter. (Det är en daglig rutin, tydligen. Barn mår bra av rutiner.)

När jag precis satt mig och matat Dante kom Artur hem och vi åt lunchen jag lagat i förrgår kväll; Nikkaluokta-soppa. Den var så god så efter det vände dagen!

Vi hade en lugn eftermiddag och byggde med tågbana och sedan gick vi ut på kvällspromenad. Vincent lekte på lekplatsen närmast ett tag och jag hittade en perfekt kant att göra lite step-ups mot. HÄRLIGT! Sedan tog vi en riktigt rask promenad och jag tröck ifrån rejält i backarna och sprang lite lätt när Vincent så beordrade. Hemma behövde jag ta en dusch. Hur härligt är inte det efter 1,5 år utan träning?

Har beställt mer pulver och ett par underbara toningskor, nu jäklar. . . Nu kör vi! Drömmålet är att jag ska kunna ha en speciell klänning på Dantes dop. Det är ingen dålig morot, kan jag lova!

(Det realistiska är att varje kilo minus är en vinst och jag ska klara det här och
kunna ha mina gamla kläder igen,  plagg för plagg.)

MEN …. siktet är klänningen till dopet!

Heja mig!Kommentera

Du måste logga in för att kunna lämna en kommentar.